Αυτή είναι η εισήγηση των Λοιμωξιολόγων με βάση τα αυξημένα κρούσματα -Τι θα γίνει με το άνοιγμα Γυμνασίων & Λυκείων

Το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων αποτελεί το κεντρικό ζήτημα της έκτακτης απογευματινής συνεδρίασης της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων που πραγματοποιείται αυτήν την ώρα.

Προς αναβολή το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η εισήγηση των λοιμωξιολόγων για την κατάσταση που επικρατεί στην Αττική, είναι αυτή του να καταστεί «κόκκινη» περιοχή, με ενδεχόμενο το να μην ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια από την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή είναι αρκετά ανήσυχη για την αύξηση των κρουσμάτων στο Λεκανοπέδιο, ειδικά στο κέντρο της Αθήνας, και για αυτό τον λόγο εισηγείται η Αττική να αναβαθμιστεί σε περιφέρεια ύψιστου κινδύνου για τη διασπορά του κορωνοϊού.

Η απόφαση αυτή θέτει στον «αέρα» τον σχεδιασμό για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων και όλα δείχνουν προς εξετάζεται η αναβολή του ανοίγματος των σχολείων με επικρατέστερη ημερομηνία τις 8/2 ενώ το λιανεμπόριο θα συνεχίσει να λειτουργεί με click away. 

Υπενθυμίζεται πως ήδη στις «κόκκινες» περιοχές τα Λύκεια παραμένουν κλειστά και η διδασκαλία σε αυτά συνεχίζεται μέσω τηλεκπαίδευσης. Άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με τα Δημοτικά.

Έρχεται σκληρό lockdown;

Ανοιχτό είναι επίσης το ενδεχόμενο να γίνει ακόμα πιο αυστηρή η απαγόρευση της κυκλοφορίας το βράδυ, με τους κατοίκους της Αττικής να επιστρέφουν από τις 6 το απόγευμα – ένα μέτρο που πάλι εφαρμόζεται ήδη στις «κόκκινες» περιοχές.

Σύψας: “Πιο επίφοβο το άνοιγμα των Λυκείων”

Για το άνοιγμα των σχολείων μίλησε το πρωί της Παρασκευής και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών για τον κορονοϊό, Νίκος Σύψας, μέσα από δηλώσεις του στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV. Ο καθηγητής χαρακτήρισε ως «γκρίζα ζώνη» τα Γυμνάσια, λέγοντας πως υπάρχει ακόμη ερωτηματικό γι’ αυτά και είπε πως «επιδημιολογικά πιο επικίνδυνα είναι τα Λύκεια», Παράλληλα, ο καθηγητής σημείωσε πως όποια μέτρα παρθούν σήμερα για την Αττική και συνολικά για τις «κόκκινες» περιοχές, αρχικά θα διαρκέσουν για δύο εβδομάδες και θα επανεξεταστούν στη συνέχεια.