H Πόπη Τσαπανίδου θα γίνει γιαγιά!

Η γνωστή παρουσιάστρια και δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου με ανάρτησή της στο site της ipop.gr αποκάλυψε ότι θα γίνει γιαγιά καθώς ετοιμάζεται να υποδεχθεί το  περιμένει το πρώτο της εγγόνι!

H μια από τις δίδυμες κόρες της, η Μαρίνα, που ζει στην Ολλανδία με τον Ιταλό σύντροφό της θα της χαρίσουν έναν υπέροχο εγγονό που όπως αποκάλυψε θα λέγεται Ettore.  Η ίδια δεν δίστασε να πει ότι θα γίνει “ξανά μάνα” αφού, σύμφωνα με την λαϊκή ρήση, του παιδιού της το παιδί είναι δυο φορές παιδί της.

Η αποκάλυψη της ευτυχισμένης μέλλουσας γιαγιάς

«Έρχεται το πρώτο μου εγγόνι. Το παιδί του παιδιού μου. Έρχεται το πλάσμα που με κάνει να κλείσω έναν υπέροχο κύκλο της ζωής μου και να ανοίξω έναν ακόμα καλύτερο. Παύω πλέον να είμαι μαμά! Γίνομαι γιαγιά. Το Μαρινάκι μου, το κορίτσι μου το όμορφο, θα γίνει μανούλα. Και η περηφάνια μου δεν περιγράφεται. Νοιώθω σαν να μην «έκανε κανείς μωρό. Μόνο η Μαριώ το Γιάννη» που λέει και η παροιμία. Θέλω να βγω και να πιάσω από τους ώμους κάθε περαστικό που βλέπω και να του φωνάξω «γίνομαι γιαγιά!» Το κοριτσάκι μου είναι έγκυος!»

Η αλήθεια είναι πως το περίμενα. Μου χε πει η Μαρίνα μου, πως σκέφτεται να κάνει παιδί με τον καλό της. Είχα δηλαδή και τον χρόνο να προετοιμάσω τον εαυτό μου για αυτή την τόσο σημαντική μετάβαση από το μαμά στο γιαγιά. Όταν όμως μου έκανε την βιντεοκλήση με την Εύα να με τραβάει βίντεο κρυφά και κατάλαβα πως θέλει να μου πει πως είναι έγκυος, δεν μπόρεσα να μην πατήσω τα κλάματα σαν μωρό παιδί. Έκλαιγα και έκλαιγα και χοροπηδούσα και κάθισα στο πάτωμα και αγκάλιασα και την Εύα και κλαίγαμε μαζί και ξανά μανά το ίδιο για μερικές μέρες μετά. Και τώρα που τα γράφω και ζω ξανά εκείνη τη στιγμή, πάλι τρέχουν τα δάκρυα. Με φαντάζεσαι; Γράφω και κλαίω. Από την χαρά! Τέτοια κλάματα να χεις και συ! Στο εύχομαι με όλη την καρδιά μου. Δάκρυα χαράς και συγκίνησης. Η Μαρίνα στο Άμστερναμ, εγώ στην Αθήνα!

Ήθελα να πετάξω με τα χέρια μου να πάω εκεί αλλά τελικά ήρθε η κόρη στη μαμά και μου έδωσε την χαρά να της χαϊδεύω την κοιλιά και να φαντάζομαι το σποράκι εκεί μέσα!

Ως γνήσια χαζογιαγιά δε, έχω μάθει απ έξω όλες τις μάρκες για ελαφριά καροτσάκια, καροτσάκια για jogging, κούνιες και καθισματάκια για αυτοκίνητα και ετοιμάζομαι να στήσω παιδικό δωμάτιο για τις μέρες που το εγγόνι μου θα επισκέπτεται την γιαγιά. Ή μήπως να το μάθω να με λέει γιαγιάκα. Πιο τρυφερό μου κάνει!

Άρχισα δε να χω και τις ανησυχίες μου. Μήπως πρέπει να μάθω ολλανδικά και ιταλικά για να συνεννοούμαι μαζί του; Γιατί το παιδάκι μας με Ελληνίδα μαμά, Ιταλό μπαμπά και ζωή στην Ολλανδία θα μάθει όλες τις γλώσσες. Γιατί να μπορώ να συνεννοηθώ μόνο στα ελληνικά μαζί του; Κι αν δεν τα μιλήσει καλά; Τι θα κάνω αν μου λέει «ik hou van jou»; Να μην είμαι σε θέση να του πω ένα «ik hou ook van jou schat!» (μα τι γλώσσα κι αυτή ρε παιδί μου όμως…).

Διότι όπως κατάλαβες… το όνειρο βγήκε σε κάθε του λεπτομέρεια. Βαβέλ θα γίνεται. Μέχρι στιγμής έχουμε τους Ιταλούς στο τραπέζι και ποιος ξέρει τι άλλο από εθνικότητες μένει να προστεθεί, καθώς έχουμε ακόμα κάτι σε ελεύθερο στην οικογένεια.

Μάθαμε το φύλο. Αγόρι είναι! Και με τους γονείς που έχει είμαι σίγουρη πως θα γίνει τρυφερός, ευαίσθητος, ενσυναίσθητος και ισορροπημένος άνθρωπος.

Γι’ αυτό σου λέω! Κάναν καλό μαραγκό ξέρεις; Δεν επείγομαι, αλλά να οργανωνόμαστε για το τραπέζι που λέγαμε! Ο Ettore έρχεται! Το αγόρι μου!

Ettore έλα στη γιαγιά, να σε ταϊσω το αυγουλάκι σου!

Υ.Γ. Vitto το μωρό μου, το μωρό σας και τα μάτια σου μην σε σφάξω στο γόνατο αγόρι μου! Με αγάπη το λέω (αλλά ας υπάρχει και καταγεγραμμένο στα πρακτικά λολ).

Υ.Γ 2 Δεν είναι παραπλανητικός ο τίτλος. Του παιδιού μου το παιδί, είναι δυο φορές παιδί μου! Αμ πως!”

Με το καλό να έρθει το μωράκι!