Αρχική Νέα Αυτή η Ελληνίδα δασκάλα αξίζει έπαινο - Δείτε το πολύτιμο δώρο που έκανε στους μαθητές της

Αυτή η Ελληνίδα δασκάλα αξίζει έπαινο - Δείτε το πολύτιμο δώρο που έκανε στους μαθητές της

Το γύρο του διαδικτύου κάνει εδώ και λίγες ώρες μια φωτογραφία που απεικονίζει 27 προσφυγόπουλα που κατάφεραν να ξεπεράσουν τη φοβία τους για το νερό χάρη στην αξιόλογη πρωτοβουλία της δασκάλας τους στο δημοτικό σχολείο της πλατείας Αμερικής, Μάρθας Μάτσα.

Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο αυτής της δασκάλας

Η Μάρθα Μάτσα εκτός από δασκάλα είναι και πρωταθλήτρια κολύμβησης. Σκέφτηκε λοιπόν να πάει μαζί με τους μαθητές της στο κολυμβητήριο της Μεταμόρφωσης για να τους διδάξει βασικές τεχνικές κολύμβησης ούτως ώστε να ξεπεράσουν την φοβία τους.

Όπως δήλωσε και η δασκάλα στην athensvoice.gr «Η ιδέα ξεκίνησε απλά: μια μέρα σκέφτηκα ότι θα ήταν ωραίο να τους δείξω την άλλη μου αγάπη και να περάσουμε μια μέρα όλοι μαζί στην πισίνα. Να δουν ότι στο νερό μπορούν να περάσουν πολύ καλά, να τους φύγει αυτή η κακή ανάμνηση που ενδεχομένως να έχουν από τον τρόπο με τον οποίο έφτασαν εδώ,να εξοικειωθούν με το σώμα τους, ακόμη κι όταν είναι γυμνό».

«Tα παιδιά ξετρελάθηκαν!» «Χαμογελούσαν συνέχεια ακόμα και τα πιο σκοτεινά παιδιά, που δεν τα έχω δει ποτέ να γελάνε. Στο τέλος τους ρώτησα έναν έναν πώς πέρασε και κάποιοι μου είπαν ότι δεν πέρασαν καλά γιατί ήθελαν κι άλλο! Ακόμη και τα δυο μεγάλα παιδιά που δεν μπήκαν, δήλωσαν ότι πέρασαν πολύ ωραία, όταν συνεχίσαμε όλοι μαζί για φαγητό» δήλωσε η δάσκαλα.

Δείτε το video από αυτό το ξεχωριστό μάθημα


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.