Αυτή η Ελληνίδα δασκάλα αξίζει έπαινο – Δείτε το πολύτιμο δώρο που έκανε στους μαθητές της

Το γύρο του διαδικτύου κάνει εδώ και λίγες ώρες μια φωτογραφία που απεικονίζει 27 προσφυγόπουλα που κατάφεραν να ξεπεράσουν τη φοβία τους για το νερό χάρη στην αξιόλογη πρωτοβουλία της δασκάλας τους στο δημοτικό σχολείο της πλατείας Αμερικής, Μάρθας Μάτσα.

Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο αυτής της δασκάλας

Η Μάρθα Μάτσα εκτός από δασκάλα είναι και πρωταθλήτρια κολύμβησης. Σκέφτηκε λοιπόν να πάει μαζί με τους μαθητές της στο κολυμβητήριο της Μεταμόρφωσης για να τους διδάξει βασικές τεχνικές κολύμβησης ούτως ώστε να ξεπεράσουν την φοβία τους.

Όπως δήλωσε και η δασκάλα στην athensvoice.gr «Η ιδέα ξεκίνησε απλά: μια μέρα σκέφτηκα ότι θα ήταν ωραίο να τους δείξω την άλλη μου αγάπη και να περάσουμε μια μέρα όλοι μαζί στην πισίνα. Να δουν ότι στο νερό μπορούν να περάσουν πολύ καλά, να τους φύγει αυτή η κακή ανάμνηση που ενδεχομένως να έχουν από τον τρόπο με τον οποίο έφτασαν εδώ,να εξοικειωθούν με το σώμα τους, ακόμη κι όταν είναι γυμνό».

«Tα παιδιά ξετρελάθηκαν!» «Χαμογελούσαν συνέχεια ακόμα και τα πιο σκοτεινά παιδιά, που δεν τα έχω δει ποτέ να γελάνε. Στο τέλος τους ρώτησα έναν έναν πώς πέρασε και κάποιοι μου είπαν ότι δεν πέρασαν καλά γιατί ήθελαν κι άλλο! Ακόμη και τα δυο μεγάλα παιδιά που δεν μπήκαν, δήλωσαν ότι πέρασαν πολύ ωραία, όταν συνεχίσαμε όλοι μαζί για φαγητό» δήλωσε η δάσκαλα.

Δείτε το video από αυτό το ξεχωριστό μάθημα