Αυτοί οι μαθητές πήγαν στο σχολείο με πιτζάμες για έναν φανταστικό λόγο (εικόνες)

Αυτοί οι μαθητές πήγαν στο σχολείο με πιτζάμες για έναν φανταστικό λόγο (εικόνες)

Πώς θα σας φαινόταν, αν σας έλεγαν να πάτε στη δουλειά σας με τις πιτζάμες; Ή, αν ήσασταν παιδιά, να πηγαίνατε στο σχολείο φορώντας τις; Η αλήθεια είναι, ότι στην αρχή μπορεί να ακουγόταν λίγο παράξενο.

Όμως, ο δάσκαλος Μάριος Μάζαρης, ο οποίος έχει αποδείξει, ότι αγαπά τη δουλειά του και την κάνει με τον πλέον ευφάνταστο τρόπο, έχει την απάντηση.

Μέσα από μία ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξηγεί, γιατί το μάθημα με τις πιτζάμες έγινε μία φοβερή ενέργεια που ενθουσίασε τα παιδιά και τους έμαθε κάτι που θα τους είναι χρήσιμο για την μετέπειτα ζωή τους.

Η ανάρτηση του δασκάλου

«Ποιος είναι ο ΠΑΛΙΟΣ ΣΟΥ ΕΑΥΤΟΣ; Τι σε δυσκόλεψε την περασμένη χρονιά; Πάμε να κρεμάσουμε τα παλιά μας ρούχα, είπα στα παιδιά και σήμερα ήταν η κατάλληλη μέρα. Βάλαμε τις πιτζάμες μας και πήγαμε σχολείο. Τα παιδιά ένιωθαν άβολα στην αρχή, αλλά πολύ γρήγορα κατάλαβαν το λόγο. Η ζεστασιά που νιώθεις με την πιτζάμα σου, το πόσο άνετος και πόσο ήρεμος, είναι αυτό που θέλω πάντα να μοιραζόμαστε.

Πήγαμε στην βιβλιοθήκη του σχολείου μας, με τη ζεστή σοκολάτα μας, το τσάι μας, πήραμε βιβλία και διαβάσαμε και κάναμε παιχνίδια γλώσσας και ορθογραφίας, νιώσαμε ζεστά και ήρεμα και όμορφα. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν! Έμειναν με τις πιτζάμες μέχρι το σχόλασμα, κυκλοφορούσαν στην αυλή και χαμογελούσαν σε όσους κοιτούσαν περίεργα. Στο τέλος της μέρας κρεμάσαμε τα παλιά μας ρούχα στις κρεμάστρες που τους έδωσα.

Θύμωνα πολύ, δεν θέλω πια. Μάλωνα. Στεναχωριόμουν. Δε μοιραζόμουν. Τα βάζω με τον εαυτό μου. Ήμουν αγενής. Όλα αυτά τα αφήνω πίσω μου, τα κρεμάω στην κρεμάστρα και βλέπω το μέλλον με άλλα ρούχα. Τα πιο ζεστά μου».

Διαβάστε επίσης:

Γεμάτα τα παιδιατρικά νοσοκομεία – Και περιστατικά οστρακιάς σε παιδιά

Απολαύστε παρέα με τα παιδιά δωρεάν χριστουγεννιάτικες παραστάσεις στον Πολυχώρο «Άννα & Μαρία Καλουτά»

Καραγκιόζης, The Movie: Πάμε να γεμίσουμε τις αίθουσες, να βλέπουμε τις ταινίες στη μεγάλη οθόνη!