Αυτός ο Δήμος απέκτησε έναν υπέροχο χώρο θηλασμού και φροντίδας για βρέφη

Αυτός ο Δήμος απέκτησε έναν υπέροχο χώρο θηλασμού και φροντίδας για βρέφη

Ο Δήμος Παύλου Μελά αποδεικνύει έμπρακτα ότι στηρίζει με κάθε τρόπο τη σύγχρονη γυναίκα, που μάχεται να ανταπεξέλθει στους πολλαπλούς ρόλους της ως μητέρα, σύζυγος, εργαζόμενη. Με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και τη στήριξη του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, δημιουργήθηκε στην Ευκαρπία, Χώρος Βρεφικής Φροντίδας – Σημείο Θηλασμού και ταυτόχρονα διευρύνθηκαν οι αίθουσες δράσης της Παιδικής Ομπρέλας, στον πρώτο όροφο του δημοτικού κτηρίου, επί της οδού Παύλου Μελά 4 που εδρεύει η πετυχημένη κοινωνική δομή από την έναρξη της λειτουργίας της.

Εγκαινιάστηκαν στην Ευκαρπία η δομή βρεφικής φροντίδας – θηλασμού και οι νέοι χώροι δράσεων της Παιδικής Ομπρέλας

Στα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Δευτέρας 28 Φεβρουαρίου, όλοι τόνισαν τα αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματα του μητρικού θηλασμού, τόσο για την υγεία του παιδιού όσο και για την υγεία της μητέρας, σύμφωνα με διεθνείς μελέτες της ιατρικής κοινότητας και άλλων επιστημόνων.

Η Αντιδήμαρχος Χαρά Αμανατίδου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Η δημιουργία της αίθουσας βρεφικού θηλασμού φιλοδοξεί αφενός να αναδείξει τη σημασία του βρεφικού θηλασμού, αφετέρου να σπάσει τα στερεότυπα δεκαετιών που πολλές φορές ήθελαν τη γυναίκα να απομονώνεται για να θηλάσει το παιδί της.

Πλέον, με τη δημιουργία αιθουσών θηλασμού, αυτό αίρεται και μια γυναίκα που θέλει να θηλάσει το παιδί της έχει αυτά τα λειτουργικά σημεία σε όλον κόσμο, όπου μπορεί μέσα σε συνθήκες απόλυτης ηρεμίας και ασφάλειας να ταΐσει το μωρό της.

Είναι λοιπόν μεγάλη μας χαρά που η Ευκαρπία και ο Δήμος Παύλου Μελά, εντάσσονται στο τόξο των πόλεων που προσπαθούν να κάνουν την καθημερινότητα μιας μητέρας λίγο πιο εύκολη.

Για το μωρό, η αγκαλιά της μητέρας είναι το καταφύγιο, η σιγουριά, η εμπιστοσύνη, η ασφάλεια, η άνευ όρων προσφορά και αγάπη.

Η σχέση μητέρας και παιδιού είναι ένας μοναδικός αρχέτυπος δεσμός που αποπνέει υγεία και συναίσθημα. Ως Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, ως γυναίκα αλλά κυρίως ως μητέρα, σήμερα αισθάνομαι περήφανη και ιδιαίτερα χαρούμενη που σας καλωσορίζω στην αίθουσα βρεφικού θηλασμού του Δήμου Παύλου Μελά και με αυτό τον τρόπο προσθέτουμε μια ακόμα προσπάθεια στήριξης της μητέρας και του παιδιού της

Ο μητρικός θηλασμός, θεμέλιο ζωής

Ο Δήμαρχος Δημήτριος Δεμουρτζίδης υπογράμμισε τα εξής: «Όλοι γνωρίζουμε ότι η σύγχρονη πραγματικότητα, έχει επιβάλλει πραγματικά εμπόδια, καθώς και δύσκολους και εντατικούς ρυθμούς στη γυναίκα και ειδικά στη γυναίκα – μητέρα, που θέλει να ασκεί το αναφαίρετο δικαίωμά της στο θηλασμό του μωρού της.

Γιατί, δυστυχώς έχουμε ξεχάσει ότι ο θηλασμός δεν είναι μια πράξη που επιβάλλεται από ταμπού αλλά ένα δικαίωμα που διεκδικείται από το φυσικό ένστικτο.

Με τη σημερινή λοιπόν προσπάθεια δείχνουμε την ευαισθησία μας και τη στήριξή μας προς τις μητέρες, διευκολύνοντας τη διαδικασία φροντίδας και θηλασμού, σε έναν κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο που oι μητέρες-επισκέπτριες κατά τη διάρκεια παραμονής τους μπορούν να θηλάσουν και να φροντίσουν το μωρό τους, σε συνθήκες ιδιωτικότητας και άνεσης, προβάλλοντας την σπουδαιότητα του θηλασμού.

Επίσης, είναι ευτυχής συγκυρία που η σημερινή μέρα εγκαινίων εφάπτεται χρονικά με το «μεγάλωμα» της παιδικής μας ομπρέλας, της δομής πρότυπο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, που αγκαλιάζει το παιδί και σήμερα επεκτείνεται σε έναν ακόμη όροφο, υπακούοντας στην ουσία στις ανάγκες για βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τις ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας.»

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής καθώς και την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που στέκονται αρωγοί σε μια ακόμη πρωτοβουλία κοινωνικής προσφοράς καθώς και την κυρία Αναστασία Λαδένη που μετά τη γενναία χρηματοδότηση για τη δημιουργία του πρότυπου Βρεφονηπιακού Σταθμού των Μετεώρων και του Νηπιαγωγείου της Ευκαρπίας, θα χρηματοδοτήσει τη δημιουργία νέου δημοτικού παιδικού σταθμού στην Ευκαρπία, δίπλα στο 3ο Δημοτικό και την πρότυπη παιδική χαρά – παιδότοπο που θα κατασκευάσει ο δήμος Παύλου Μελά.

Περισσότερες πληροφορίες για το Χώρο Βρεφικής Φροντίδας – Σημείο Θηλασμού στο τηλέφωνο 2310688439.

Διαβάστε επίσης:

“Πρέπει να σώσουμε άλλα παιδιά” – Συγκινούν οι γονείς του 2.5 ετών Γιώργου που “έσβησε” και δώρισαν τα όργανά του

Γέννησε σε καταφύγιο η γυναίκα Ουκρανού ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ – Η συγκινητική ανάρτησή του

Οι έφηβοι της Ουκρανίας εκπέμπουν SOS και ενημερώνουν τους υπόλοιπους έφηβους για τον πόλεμο μέσω TikTok