Αυτός ο Δήμος τοποθετεί συσκευές καθαρισμού του αέρα στα σχολεία για την αποφυγή διασποράς κορωνοϊού

Η φετινή σχολική χρονιά απαιτεί επαγρύπνηση και αυστηρή τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής και πρόληψης του κορωνοϊού. Η ασφαλής λειτουργία των σχολείων έχει θεμελιώδη σημασία, ώστε να προληφθεί κατά το δυνατόν η διασπορά του ιού στον χώρο των σχολείων.

Η πρωτοβουλία του Δήμου Πρεσπών για να μείνει ο κορωνοϊός εκτός σχολικών τάξεων

Ο Δήμος Πρεσπών, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων, του παιδικού σταθμού και των υπολοίπων δομών, προμηθεύτηκε συσκευές καθαρισμού του εσωτερικού αέρα που περιορίζουν τη συγκέντρωση αερολύματος με κατάλληλη φίλτρανση με φίλτρα HEPA,  και άλλες διατάξεις (φίλτρο άνθρακα, ιονιστής, UV). Οι συσκευές αυτές λειτουργούν συμπληρωματικά με τον φυσικό εξαερισμό που πρέπει να γίνεται τακτικά αλλά επιτρέπουν, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι όλα τα κτίρια των σχολείων στις Πρέσπες είναι ενεργειακά αποδοτικά, να λειτουργούν και με σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες.

Με την μέθοδο της αναγκαστικής κυκλοφορίας του αέρα εσωτερικά της συσκευής σε συνδυασμό με την χρήση δύο μικροβιοκτόνων λαμπτήρων χαμηλής πίεσης 30W, επιτυγχάνεται απολύμανση.

Όπως επισημαίνεται και στην ανακοίνωση που υπογράφει ο Δήμαρχος Πρεσπών, Παναγιώτης Πασχαλίδης, “Μια νέα περίοδος έχει ξεκινήσει με τα σχολεία ανοιχτά αλλά και το βαθμιαίο άνοιγμα των υπόλοιπων δραστηριοτήτων. Είναι η ώρα για ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια για να θωρακίσουμε την περιοχή μας απέναντι στην Πανδημία.”