Συσκευές απολύμανσης αέρα τοποθετεί σε όλα τα νηπιαγωγεία ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου

Η φετινή σχολική χρονιά απαιτεί επαγρύπνηση και αυστηρή τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής και πρόληψης του κορωνοϊού. Η ασφαλής λειτουργία των σχολείων έχει θεμελιώδη σημασία, ώστε να προληφθεί κατά το δυνατόν η διασπορά του ιού στον χώρο των σχολείων.

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για να διασφαλίσει την προστασία των μαθητών μετά την τοποθέτηση πλέξιγκλας στα θρανία όλων των Δημοτικών Σχολείων και τις πύλες θερμομέτρησης σε όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια για τη θερμομέτρηση εισερχομένων και εξερχομένων,  προχώρησε στην προμήθεια και άμεση εγκατάσταση συσκευών απολύμανσης αέρα εσωτερικού χώρου (UV-C) στα νηπιαγωγεία της πόλης. Οι πρώτες μονάδες τοποθετήθηκαν  χθες τις κτηριακές εγκαταστάσεις του 1ου, 3ου , 4ου Νηπιαγωγείων Ραφήνας, ενώ σήμερα ολοκληρώνεται η εγκατάσταση στο 2ο Ραφήνας και στο 1ο και 2ο Πικερμίου.

Ποια η χρησιμότητα αυτών των συσκευών;

Οι συσκευές απολύμανσης έχουν ειδικά σχεδιαστεί για την απολύμανση του αέρα χώρων με όγκο έως 150-180m3 με συνεχόμενη λειτουργία και 50-75m3 με διακεκομμένη λειτουργία. Προορίζονται για κλειστές εγκαταστάσεις, εγκαταστάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, παρουσία και απουσία ατόμων για την προετοιμασία αλλά και τη χρήση των χώρων αυτών. Με την μέθοδο της αναγκαστικής κυκλοφορίας του αέρα εσωτερικά της συσκευής σε συνδυασμό με την χρήση δύο μικροβιοκτόνων λαμπτήρων χαμηλής πίεσης 30W, επιτυγχάνεται απολύμανση.