Αυτός είναι ο πρώτος Δήμος που τοποθετεί πλέξιγκλας διαχωριστικά στα θρανία όλων των Δημοτικών

Η είδηση ότι με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 20υ Δημοτικού Σχολείου στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης τοποθετήθηκαν διαχωριστικά πλέξιγκλας στα θρανία ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις και οι μαθητές να μην έρχονται σε επαφή κατά τη διάρκεια του μαθήματος προκάλεσε αίσθηση και πολλοί γονείς έσπευσαν να δώσουν συγχαρητήρια για αυτή την καινοτόμα δράση.

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου πάντα πρωτοπόρος ανακοίνωσε ότι με απόφαση του Δημάρχου Ευάγγελου Μπουρνούς προχωρά η τοποθέτηση διαχωριστικών προστασίας στα θρανία όλων των τάξεων, ως ένα ακόμη μέτρο προστασίας της υγείας της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά κυρίως των μικρών μαθητών σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη για όλους μας συγκυρία.

Η κίνηση αυτή της Δημοτικής Αρχής έρχεται ως επιπλέον μέτρο, προσθετικά στα μέτρα που ήδη έχουν ανακοινωθεί από τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Παιδείας και έχουν να κάνουν με τη χρήση μάσκας από εκπαιδευτικούς και μαθητές, τους κανόνες προσωπικής υγιεινής , τους καθαρισμούς και τις απολυμάνσεις κλπ.

Τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου έγινε η πρώτη δοκιμή εφαρμογής του διαχωριστικού πλαισίου που θα τοποθετηθεί, για να οριστικοποιηθούν οι ρυθμίσεις.

Πρόκειται για διαχωριστικό με επιφάνεια πλέξι γκλας, η οποία και θα καλύπτει τόσο το θρανίο, όσο και τη θέση κάθε μαθητή, παρέχοντας ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια και για να διασφαλίζεται η οπτική επαφή μεταξύ των παιδιών. Το υλικό είναι επενδυμένο και στις 4 πλευρές του με ξύλο θαλάσσης , χωρίς γωνίες για λόγους περαιτέρω ασφάλειας και σταθερότητας. Η τοποθέτηση έχει προβλεφθεί να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην «πληγωθούν» οι επιφάνειες των μαθητικών θρανίων, και φυσικά αφαιρείται μετά τη χρήση του χωρίς ζημίες.