Τα παιδιά του κόσμου επιστρέφουν στα σχολεία: Το ενδιαφέρον φωτογραφικό ρεπορτάζ της Unicef

Ανοίγουν σιγά-σιγά και τα τελευταία σχολεία του κόσμου, για να υποδεχθούν τους μαθητές, με συνθήκες πρωτόγνωρες για τους περισσότερους από αυτούς. Στο πλαίσιο του μεγαλύτερου lockdown που έγινε ποτέ στον πλανήτη, περίπου 91% των μαθητών σε περισσότερες από 194 του κόσμου χρειάστηκε να διακόψουν απότομα τα μαθήματά τους, για να ανοίξουν για λίγο ξανά τον Ιούνιο -σε πολλές χώρες δεν άνοιξαν ούτε τότε, παρά οι μαθητές επιστρέφουν τώρα στα θρανία, 6 μήνες μετά.

Η Unicef, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της όχι μόνο να ανοίξουν ξανά τα σχολεία, αλλά και με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, δημοσίευσε μια σειρά φωτογραφιών που δείχνουν με ποια μέτρα επιστρέφουν οι μαθητές στα σχολεία: Σωματικές αποστάσεις, μάσκες, αντισηπτικά, θερμομέτρηση είναι σίγουρα κάποια από αυτά. Αφού είδαμε πώς άνοιξαν τα σχολεία στον δυτικό κόσμο, ας δούμε τι γίνεται σε χώρες της Ασίας και της Αφρικής.

Κεντρική φωτό: Μαθητές στην Ιαπωνία επιστρέφουν στο σχολείο στις 5 Ιουνίου

Στο Μπουτάν, οι μαθητές των μεγάλων τάξεων επέστρεψαν τον Ιούλιο, φορώντας μάσκες και με σχετικές αποστάσεις στα θρανία.

Στην Κίνα τα παιδιά πήγαν στο σχολείο την 1η Ιουνίου χωρίς μάσκες αλλά με θερμομέτρηση κάθε πρωί στην είσοδο και με πολύ αυστηρούς κανόνες υγιεινής.

Στην Ακτή Ελεφαντοστού τα παιδιά φορούν μάσκες στην τάξη, πλένουν τακτικά τα χέρια τους και κρατούν αποστάσεις.

Στην Αίγυπτο δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην απολύμανση των χεριών και στις αποστάσεις, στο σχολείο.

Στο Λάος τα παιδιά γύρισαν στα σχολεία έπειτα από δύο μήνες και ενώ δεν υπάρχουν καθόλου νέα κρούσματα στη χώρα, φορώντας μάσκες.

Με μάσκες, θερμομέτρηση, αντισηπτικά και αποστάσεις μέσα στην τάξη επέστρεψαν στα σχολεία και οι μαθητές στο Βιετνάμ.

Όλες οι φωτογραφίες προέρχονται από το αρχείο της Unicef.