Back to school: Φάκελος «ΑΓΓΛΙΚΑ»

Σεπτέμβρης για τους περισσότερους γονείς σημαίνει επιστροφή στο σχολείο ή μια καινούρια αρχή που συχνά φέρνει και νέες σκέψεις και προβληματισμούς.

Η δημοσιογραφική ομάδα του Infokids.gr  έψαξε και βρήκε για εσάς την καλύτερη επιλογή που προτείνει εκμάθηση Αγγλικών με παιχνίδι, χορό, παραμύθι και φαντασία για τις πιο μικρές ηλικίες αλλά και πολυετή εμπειρία στην προετοιμασία εξετάσεων με εξαιρετικά υψηλά ποσοστά επιτυχίας για τους μεγαλύτερους μαθητές που ίσως έχουν αρχίσει να «αγχώνονται»!

Η πρότασή μας είναι να επισκεφτείτε και να γνωρίσετε από κοντά την Ελληνοαμερικανική Ένωση και τα προγράμματά της. Εμείς καταφέραμε να «τρυπώσουμε» στις τάξεις της και θέλουμε να μοιραστούμε την εμπειρία μας.

Με 62 χρόνια παρουσίας στον χώρο της εκπαίδευσης, η Ελληνοαμερικανική Ένωση προσφέρει ένα πρότυπο πρόγραμμα εκμάθησης Αγγλικών για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας καθώς και για εφήβους με τις πιο σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας.  Σίγουρα έχετε ήδη αρχίσει να σκέφτεστε και να εξετάζετε τις επιλογές σας για τα Αγγλικά τη νέα χρονιά.

Ας δούμε λοιπόν μαζί το κατάλληλο πρόγραμμα για το παιδί σας!

Πρόγραμμα Προσχολικής Ηλικίας  (Pre-kindergarten & Kindergarten Programme)

Το πρόγραμμα Pre-kindergarten και Kindergarten απευθύνεται σε παιδιά 4 και 5 ετών αντίστοιχα και επιδιώκει να τα «μυήσει» στην «περιπέτεια» της ανακάλυψης μιας καινούριας γλώσσας!

Η αρχή γίνεται πάντα σιγά-σιγά, για αυτό το μάθημα πραγματοποιείται μια φορά την εβδομάδα (από Δεύτερα έως Σάββατο) και λειτουργεί ως το «καθιερωμένο ραντεβού» τους με τα Αγγλικά. Το μάθημα περιλαμβάνει παιχνίδι, κίνηση, μουσική, πειράματα, παραμύθια, κατασκευές και δε θυμίζει σε τίποτα μια κλασσική τάξη σχολείου καθώς τα παιδιά χρησιμοποιούν όλες τους τις αισθήσεις  για να μάθουν (μέθοδος Total Physical Response (TPR)).

Έτσι, οι μικροί μας φίλοι μετατρέπονται σε πειρατές, ατρόμητους θαλασσόλυκους, κηπουρούς, ζωγράφους με ποδιές και καβαλέτα, μικρούς εξερευνητές, επιστήμονες, μελετητές δεινοσαύρων και ό,τι άλλο βάζει ο νους σας!

Πρόγραμμα Σχολικής και Εφηβικής Ηλικίας (Adolescents Programme)

Για τα παιδιά που παρακολουθούν τάξεις Δημοτικού και Γυμνασίου-Λυκείου, το πρώτο μεγάλο στοίχημα είναι πάντα να αγαπήσουν τη γλώσσα για να μπορέσουν στη συνέχεια να ανταποκριθούν στις εξετάσεις χωρίς άγχος αλλά με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Και αυτό το στοίχημα, η Ελληνοαμερικανική Ένωση το κερδίζει με διαφορά μέσα από το εκπαιδευτικό υλικό, το άρτια καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό και το ευχάριστο περιβάλλον που έχει δημιουργήσει με τη χρήση καινοτόμων εκπαιδευτικών μέσων.

Και πάλι βέβαια το μάθημα δεν περιορίζεται «εντός των τειχών» της τάξης, καθώς οι μαθητές συμμετέχουν σε διάφορα projects με αφορμή τον εορτασμό παγκόσμιων ημερών (International Day of Poetry,Health, Fitness Day κτλ) και άλλων πολιτιστικών στοιχείων της Αμερικανικής κουλτούρας, όπως το Columbus Day, το Halloween και το Thanksgiving. Μαθαίνουν να αγαπούν τα βιβλία μέσα από τη δράση του Book Club (The Fellowship of the Worms) του Οργανισμού στη μεγαλύτερη βιβλιοθήκη που υπάρχει σε χώρο εκμάθησης ξένων γλωσσών στην Αθήνα και να σέβονται το περιβάλλον μέσα από τα field trips των EcoFans.

Αν και σε εσάς έχουν δημιουργηθεί απορίες για το τι είναι όλα αυτά και το πώς καταφέρνουν να καλλιεργούν στα παιδιά  πραγματική αγάπη και ενδιαφέρον για τα Αγγλικά, προτείνουμε να τους επισκεφθείτε και να ξεναγηθείτε στους χώρους τους!

Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε μετά είναι να επιλέξετε το πρόγραμμα που σας ταιριάζει μέσα από μαθήματα που γίνονται 2 φορές την εβδομάδα (Δευτέρα-Τετάρτη ή  Τρίτη-Πέμπτη). Υπάρχουν όμως και επιλογές για όσους μένουν μακριά ή έχουν δύσκολο πρόγραμμα μέσα στην εβδομάδα και μπορούν να έρχονται μόνο μια φορά (Παρασκευή ή Σάββατο).

 

Ας επιστρέψουμε λοιπόν στην αρχή του άρθρου! Φάκελος «Αγγλικά» … problem solved!   

 

 

                Ελληνοαμερικανική Ένωση

Μασσαλίας 22,  Aθήνα

                         2103680900, 2103680947, 2103680031