Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Cyclades Culture 2018: Αυτό το καλοκαίρι επιλέγουμε Κυκλάδες για έναν πολύ καλό λόγο

Cyclades Culture 2018: Αυτό το καλοκαίρι επιλέγουμε Κυκλάδες για έναν πολύ καλό λόγο

Συναυλίες, παραστάσεις, εκδηλώσεις, φεστιβάλ, δίνουν πνοή στην πολιτιστική ζωή των κατοίκων, μαγνητίζουν το ενδιαφέρον των ξένων επισκεπτών. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τη συνεργασία των τοπικών πολιτιστικών φορέων συνδιοργανώνει και φέτος το καλοκαίρι ποικίλα πολιτιστικά δρώμενα στα κυκλαδονήσια σε χώρους και τοποθεσίες που συνδυάζουν ιδανικά την πλούσια λαϊκή παράδοση με τη σύγχρονη δημιουργικότητα:

  • Παραδοσιακά μουσικά συγκροτήματα στη Μήλο: 27/5
  • Σεμινάρια Λαϊκού Πολιτισμού στην Άνδρο: 15-17/6
  • Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στην Τραγαία της Νάξου: 21-23/6
  • Φεστιβάλ Πάρου: 13-15/7
  • Γιορτή παραμυθιών στην Κέα: 21-29/7
  • Φεστιβάλ Θήρας στο Μέγαρο Γκύζη: 24/7-28/8
  • Φεστιβάλ Νάξου στον Πύργο Μπαζαίου: 25/7–24/9
  • Φεστιβάλ τζαζ στην Τήνο: 25-27/8
  • Εκδηλώσεις για το έτος Χαλεπά στην Τήνο
  • Animasyros - Φεστιβάλ και Αγορά κινουμένων σχεδίων στη Σύρο: 26-30/9

Κι αυτό το καλοκαίρι οι Κυκλάδες γίνονται ένας αναπόδραστος πολιτιστικός-παραθεριστικός προορισμός.

Το Τμήμα Πολιτισμού Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κατοχύρωσε τρεις πολύ σημαντικές συνεργασίες για την πορεία του Πολιτισμού στις Κυκλάδες, ως ευτυχές επακόλουθο/ανταμοιβή του έγκαιρου προγραμματισμού του ετήσιου προγράμματος εκδηλώσεων Cyclades Culture 2018, από τις αρχές του έτους. Έτσι, αφενός, το πρόγραμμα ενσωματώνεται στο σύνολο των εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018, αφετέρου τελεί πλέον υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Το πρόγραμμα Cyclades Culture 2018 φέρει για φέτος το ειδικό σήμα του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 με το σύνθημα «Η κληρονομιά μας: όταν το παρελθόν συναντά το μέλλον».

Σε αυτό το πλαίσιο, το Υπουργείο εντάσσει αξιόλογες πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις που προβάλλονται σε όλη την Ευρώπη με στόχο να δώσουν τη δυνατότητα στους πολίτες να γνωρίσουν καλύτερα την πολιτιστική τους κληρονομιά και να συνυπάρχουν μέσω του Πολιτισμού στον κοινό ευρωπαϊκό χώρο.

Επίσης, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού θέτει υπό την αιγίδα του το πρόγραμμα Cyclades Culture 2018, κάτι που εξασφαλίζει την προβολή των εκδηλώσεων των πολιτιστικών φορέων του Νοτίου Αιγαίου παγκοσμίως.

Επιπλέον, στο πρόγραμμά έχει παραχωρηθεί η αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, ο οποίος από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα δραστηριοποιείται σε τρεις βασικούς τομείς – τον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση και την Αλληλεγγύη.

Δεδομένου ότι το έργο του Τμήματος είναι ιδιαίτερα ογκώδες χάρη στην πληθώρα αιτημάτων που δέχτηκε, ο έγκαιρος προγραμματισμός των εκδηλώσεων και η δημιουργία ολοκληρωμένου προγράμματος για όλες τις Κυκλάδες, με τη φροντίδα για τη διασύνδεση Πολιτισμού και Τουρισμού, ήταν εξαρχής ζητούμενο. Στη δύσκολη οικονομικά συγκυρία που διανύουμε, το αποτέλεσμα δικαιώνει τον κόπο όλων των συνεργατών.

Οι Κυκλάδες δεν μπορούν να λείπουν από το ευρωπαϊκό και το διεθνές πολιτιστικό γίγνεσθαι.

Τις δράσεις και τις συνεργασίες του Τμήματος Πολιτισμού Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου μπορεί ο καθένας να δει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην ιστοσελίδα της περιφέρειας.

Το Infokids.gr είναι χορηγός επικοινωνίας των εκδηλώσεων. 


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter