Δ. Κηφισιάς: Το σχολικό μετατράπηκε σε κινητή δανειστική βιβλιοθήκη για να διαβάζουν στο σπίτι τα παιδιά αγαπημένα βιβλία

Με χαρά μάθαμε για την υπέροχη πρωτοβουλία του Δήμου Κηφισιάς που βρήκε έναν πρωτότυπο τρόπο για να αξιοποιήσει το σχολικό λεωφορείο των Παιδικών Σταθμών για όσο διάστημα παραμένουν κλειστοί λόγω πανδημίας.

Το σχολικό μετατράπηκε σε κινητή δανειστική βιβλιοθήκη

Οι υπεύθυνοι του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής του Δήμου το μετέτρεψαν σε κινητή δανειστική βιβλιοθήκη ώστε να μην χαθεί η πολύτιμη επαφή των μικρών μαθητών με το κόσμο των βιβλίων και να μην στερηθούν την ανάγνωση των αγαπημένων τους παραμυθιών.

Οι γονείς των παιδιών των Παιδικών Σταθμών του Δήμου  μετά από τηλεφωνική συνεννόηση με τους παιδαγωγούς διαλέγουν την ιστορία που θέλουν να διαβάσουν τα παιδιά και το βιβλίο φτάνει το συντομότερο δυνατόν στην πόρτα τους χάρη στην δανειστική βιβλιοθήκη- σχολικό λεωφορείο.

Μια εναλλακτική μορφή ψυχαγωγίας αλλά και γλωσσικής εκπαίδευσης που προσφέρει το Τμήμα Προσχολικής Ηλικίας του Δήμου Κηφισιάς και η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Παιδικών Σταθμών Κατερίνα Καραλή και αξίζει να βρει μιμητές και σε άλλους Δήμους!