Χριστούγεννα 2020: Το top-4 των παιχνιδιών για μωρά από 6 μηνών!

Τα καλύτερα παιχνίδια για μωρά είναι αυτά που ενεργοποιούν τις αισθήσεις τους! Μπορεί τα μόλις λίγων μηνών πλασματάκια μας να δείχνουν σαν να μην κάνουν μέσα στη μέρα περισσότερα από το να τρώνε και να κοιμούνται, όμως ο πρώτος αυτός χρόνος της ζωής τους είναι γεμάτος κοσμοϊστορικές αλλαγές στην ανάπτυξή τους. Όσο, λοιπόν, απίθανο κι αν ακούγεται, πριν καλά-καλά καταφέρει να κρατήσει στα χεράκια του ένα παιχνίδι, το μωρό μας είναι έτοιμο να παίξει!

Αναζητώντας φέτος το καλύτερο δώρο για τα πρώτα Χριστούγεννα του μικρού βαφτιστηριού μου, αποφάσισα να του χαρίσω ένα παιχνίδι με το οποίο θα ασχοληθεί ενεργά! Ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι, δηλαδή, το οποίο θα προσφέρει στο 9 μηνών μωρό μας έντονα ερεθίσματα, όπως χρώματα, εικόνες, ήχο, μουσικές και που, βέβαια, θα χαρακτηρίζεται από ποιότητα και ασφάλεια.

Κάνοντας τη σχετική έρευνα αγοράς ανακάλυψα, ότι στo εργαστήριο της Fisher-Price Playlab, τα τελευταία 59 χρόνια, εξειδικευμένοι ερευνητές παρατηρούν το ανέμελο παιχνίδι χιλιάδων παιδιών, καθώς αυτά επισκέπτονται τον ψυχαγωγικό αυτό χώρο για να παίξουν, να κάνουν θόρυβο, να πατήσουν κουμπιά και να σκορπίσουν εκατοντάδες παιχνίδια! Και καθώς τα παρατηρούν, οι επιστήμονες μαθαίνουν από το παιχνίδι τους, μελετούν τι είναι αυτό που τα συναρπάζει, τα κάνει χαρούμενα, τα εξασκεί και τα κάνει να μαθαίνουν ξανά και ξανά. Το αποτέλεσμα; Ο σχεδιασμός προσεκτικά μελετημένων και εξαιρετικής ποιότητας εκπαιδευτικών παιχνιδιών που όχι μόνο ξετρελαίνουν τα πολύ μικρά παιδιά, αλλά και τους μαθαίνουν τα χρώματα, τα σχήματα, το αλφάβητο αλλά και λέξεις, φρασούλες, τραγουδάκια.

Έτσι, διαπίστωσα, ότι είναι αμέτρητες οι προτάσεις εκπαιδευτικών παιχνιδιών για τον πρώτο χρόνο του μωρού μας από τη Fisher-Price, η οποία μάλιστα συμπληρώνει φέτος 90 χρόνια προσφοράς στο καλό παιχνίδι. Από αυτές, ξεχώρισα τα 4 στα οποία κατέληξα, ότι αξίζει κανείς να χαρίσει σε ένα μωρό τα φετινά Χριστούγεννα!

4 τέλεια παιχνίδια για μωρά από 6 μηνών!

Κοάλα, το Αριθμούλι από τα Linkimals

Τετράγωνα, τρίγωνα και κύκλοι που φωτίζουν και παίζουν μουσική συναρπάζουν το μωρό μας με αυτό το χαριτωμένο Κοάλα που θα γίνει αγαπημένο του φιλαράκι! To Linkimals™ Κοάλα το Αριθμούλι της Fisher-Price είναι ένα εκπαιδευτικό ζωάκι που μαθαίνει στα μωρά αριθμούς, αρίθμηση και σχήματα. Μάλιστα, μπορεί να συντονιστεί με τα άλλα ζωάκια της σειράς Linkimals και έτσι να τραγουδούν, να φωτίζουν και να μιλούν μαζί! Το διαδραστικό αυτό παιχνίδι καλεί το μωρό σε δραστηριότητες που αναπτύσσουν τη λεπτή κινητικότητα του μωρού και του μαθαίνουν την έννοια της δράσης-αντίδρασης.

Το Κοάλα Αριθμούλι είναι ιδανικό για μωρά και νήπια 9 μηνών και άνω.

Πάντα, ο Αγκαλίτσας από τα Linkimals

Ένα ακόμα φιλαράκι από την παρέα των Linkimals™ είναι το Πάντα, ο Αγκαλίτσας, της Fisher-Price, ένα μαλακό εκπαιδευτικό ζωάκι με φωτάκια, τραγουδάκια και φράσεις που μαθαίνει στα μωρά σχήματα, αρίθμηση, χαιρετισμούς και τρόπους ευγενείας! Και όταν αυτό το Πάντα συναντάει άλλα φιλαράκια Linkimals™ τότε όλα μαζί μιλάνε, τραγουδάνε και φωτίζουν παρέα! Τα μωρά καλούνται να πατήσουν την κοιλίτσα του για να ενεργοποιηθούν τα φωτάκια και η μουσική και έτσι αντιλαμβάνονται την έννοια της δράσης-αντίδρασης.

Το Πάντα, ο Αγκαλίτσας είναι ιδανικό για μωρά και νήπια 9 μηνών και άνω.

Εκπαιδευτική Στράτα Σκυλάκι Smart Stages (Μπλε & Ροζ)

Αυτό το Σκυλάκι θα κρατήσει συντροφιά και θα διασκεδάζει το μωρό σας για πολλούς μήνες καθώς μεγαλώνει, τόσο όταν θα παίζει καθιστό με τα παιχνίδια του όσο και όταν θα περπατάει γύρω γύρω! Περιλαμβάνει διασκεδαστικές δραστηριότητες για τα μικρότερα μωρά και 75 τραγουδάκια, ήχους, μελωδίες και φράσεις που θα ενθαρρύνουν τα μεγαλύτερα μωρά να περπατήσουν, επιβραβεύοντας κάθε βήμα τους! Χάρη στην τεχνολογία Smart Stages™, ο γονιός μπορεί να επιλέξει το επίπεδο μάθησης που ταιριάζει καλύτερα στο μωρό του. Κάθε επίπεδο έχει διαφορετικά τραγουδάκια, ήχους, μελωδίες και φράσεις, ώστε το εκπαιδευτικό παιχνίδι να αλλάζει καθώς μεγαλώνει το μωρό:

Επίπεδο 1 – Εξερεύνηση (6 μηνών +): Επτά δραστηριότητες, όπως ένα βιβλιαράκι για να γυρίζει τη σελίδα και πλήκτρα για να πατάει, κρατάνε το μωρό απασχολημένο, παρουσιάζοντάς του χρώματα, σχήματα και αριθμούς!

Επίπεδο 2 – Συμμετοχή (12 μηνών +): Σε αυτό το στάδιο, το μικρό σας θα ακούει το Σκυλάκι να του ζητάει να βρει διαφορετικά σχήματα και θα του μαθαίνει τις πρώτες του λεξούλες στα αγγλικά!

 Επίπεδο 3 – Μίμηση (18 μηνών +): Καθώς το μωρό σας θα γυρίζει τις σελίδες του βιβλίου, θα ακούει διασκεδαστικές φράσεις και ένα τραγουδάκι που θα ‘ζωντανεύει’ τις εικόνες!

 

Εκπαιδευτικό Σκυλάκι Smart Stages (Μπλε & Ροζ)

Πρόκειται για ένα από τα πλέον αγαπημένα και ευπώλητα παιχνίδια της Fisher-Price χρόνια τώρα! Ένας πολύτιμος φίλος κάθε παιδιού που σίγουρα θα γίνει και ο καλύτερός του φίλος. Είναι πολύ μαλακό, ιδανικό για πολλές αγκαλιές, και πολύ διασκεδαστικό. Καθώς το μωρό σας θα εξερευνά και θα παίζει, το Σκυλάκι θα του παρουσιάζει 100 πρώτες λεξούλες, μέρη του σώματος, χρώματα και άλλα πολλά, κάνοντας τη μάθηση διασκεδαστική!

Χάρη στην τεχνολογία Smart Stages και σε αυτό το παιχνίδι μπορείτε να επιλέξετε το εκπαιδευτικό στάδιο που θέλετε σύμφωνα με τις ανάγκες του μωρού σας! Σε κάθε στάδιο, το Σκυλάκι έχει πολλά διαφορετικά τραγουδάκια, ήχους και φράσεις για να κρατάει το μωρό σας απασχολημένο. Απλά σύρετε το διακόπτη για να επιλέξετε το στάδιο που θέλετε!

Είναι και αυτό ιδανικό για μωρά από 6 μηνών και άνω.