Τα θρεπτικά συστατικά που πρέπει να προσλάβει η μητέρα που θηλάζει – Πώς ωφελείται το μωρό;

Η μητέρα, μετά τον τοκετό και κρατώντας το μωράκι της αγκαλιά, επιστρέφει σπίτι της για να ζήσει μία από τις ωραιότερες περιόδους της ζωής της. Τώρα το επίκεντρο της καθημερινότητάς της είναι το μωρό της και όλες οι σκέψεις και οι πράξεις αφορούν αφενός στο να μάθει ο ένας τον άλλον, αλλά και στο να μάθει να φροντίζει όσο μπορεί περισσότερο και καλύτερα τη λιλιπούτεια ύπαρξη που έχει μπροστά της.

Σημαντικό ρόλο σε όλη αυτή την προσπάθεια παίζει η σωστή διατροφή της μητέρας, καθώς από αυτήν θα εξαρτηθεί η υγιής ανάπτυξη του μωρού της, εφόσον μάλιστα θηλάζει. Οι διατροφικές ανάγκες του μωρού σας τώρα καλύπτονται μέσω του μητρικού γάλακτος, γι’ αυτό σε όλη την περίοδο της γαλουχίας, καλό είναι φροντίζετε τη διατροφή σας, να είναι υγιεινή και ολοκληρωμένη σε ό,τι αφορά την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών. Η ισορροπία και η ποιότητα που θα ακολουθήσετε στην καθημερινή σας διατροφή, θα αποτελέσει το εχέγγυο ότι προσλαμβάνετε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε εσείς και το μωρό σας.

Μητρικό γάλα, υπερτροφή που θωρακίζει τον οργανισμό του μωρού

Όλες γνωρίζουμε ότι τo μητρικό γάλα αποτελεί εδώ και χιλιάδες χρόνια, την απαραίτητη τροφή για την επιβίωση και την ανάπτυξη του βρέφους, καθώς παρέχει όλα τα απαραίτητα συστατικά που έχει ανάγκη ο οργανισμός του στη σωστή αναλογία και παράλληλα έχει μακροχρόνια οφέλη για την υγεία του. Με σύνθεση πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, θρεπτικά συστατικά και αντισώματα, το μητρικό γάλα είναι μια πραγματική υπερτροφή που θωρακίζει τον οργανισμό του μωρού από σοβαρές λοιμώξεις, διάρροιες, εμέτους, άσθμα καθώς και από το σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου.

Όπως και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, έτσι και σε όλη την περίοδο του θηλασμού, οι καθημερινές ανάγκες της γυναίκας σε βιταμίνες και μέταλλα μεταβάλλονται. Η μητρική διατροφή αποτελεί τη βάση τόσο για μια υγιή κύηση όσο και για την υγιή ανάπτυξη του νεογνού μέσω του θηλασμού, δεδομένου ότι τα μακρο- & μικροθρεπτικά συστατικά αποτελούν άμεσο ρυθμιστή της σταθερότητας του DNA και επιδρούν στη έκφραση των εμβρυϊκών γονιδίων και των γονιδίων του πλακούντα.

Οι απαραίτητες βιταμίνες

Μέσω της σωστής διατροφής της, η μητέρα διασφαλίζει την ενέργεια που χρειάζεται αλλά παρέχει επίσης επαρκές και καλής ποιότητας γάλα στο μωρό της. Μελέτες δείχνουν ότι η χαμηλή πρόσληψη βιταμινών και ιχνοστοιχείων κατά τον θηλασμό, μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάρκεια βιταμινών Α, Β1, Β6, C, D και Ε, βιοτίνης, φυλλικού οξέος και ιωδίου στο βρέφος. Αυτός είναι ο λόγος που η θηλάζουσα μητέρα χρειάζεται μια κατάλληλα προσαρμοσμένη δίαιτα στις ιδιαίτερες απαιτήσεις της περιόδου του θηλασμού. Στην πράξη όμως, η κάλυψη των αυξημένων διατροφικών αναγκών αποκλειστικά και μόνο από την σωστή δίαιτα είναι εξαιρετικά δύσκολη! Πώς θα μπορέσει η μητέρα να ανταπεξέλθει;

Η κίνηση ματ

Η μητέρα είναι πολύ πιθανό αυτή την περίοδο να δει τον οργανισμό της πιο αδύναμο, να κουράζεται περισσότερο και να αισθάνεται αγχωμένη. Η λήψη ειδικών πολυβιταμινούχων σκευασμάτων τα οποία διαθέτουν κατάλληλη σύνθεση είναι ιδανική αυτή την περίοδο όχι μόνο για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών της ίδιας και του μωρού, αλλά και για αισθανθεί ευεξία και τόνωση.

Το Iofolen Lactancia® είναι ένα εξειδικευμένο συμπλήρωμα διατροφής για τη μητέρα κατά τον θηλασμό, αφού καλύπτει ακριβώς εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται η μητέρα και το βρέφος, στις κατάλληλες ποσότητες, σύμφωνα με τις Διεθνείς Κατευθυντήριες Οδηγίες.

Χάρη στη μοναδική του σύνθεση, εμπλουτισμένη με Ω3 λιπαρά οξέα, ταυρίνη, βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία εξασφαλίζει τη δημιουργία ικανών αποθεμάτων θρεπτικών ουσιών για την παραγωγή πλούσιου σε θρεπτικά συστατικά μητρικού γάλακτος. Το Iofolen Lactancia® είναι ιδανικό για την κάλυψη των αυξημένων διατροφικών αναγκών όλων των μητέρων που θηλάζουν, αποκλειστικά ή συμπληρωματικά, για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί ο θηλασμός.

Ιδανικό για το μωρό

Ισορροπημένο με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, συμβάλλει στην ανάπτυξη των οφθαλμών, του εγκεφάλου και των νοητικών λειτουργιών, ενισχύει το ανοσοποιητικό και διατηρεί την υγεία των οστών και δοντιών του μωρού που θηλάζει.

Αλλά και για τη μητέρα

Επιπλέον, τα Ω3 λιπαρά οξέα που περιέχονται στο Iofolen Lactancia® μειώνουν τη συχνότητα της επιλόχειας κατάθλιψης και εξασφαλίζουν την ενέργεια και την καλή διάθεση που χρειάζεται κάθε μητέρα που θηλάζει επιτρέποντάς της να απολαύσει τη μοναδική αυτή εμπειρία, που ταυτόχρονα, όμως, είναι ιδιαίτερα απαιτητική για το σώμα της και την ψυχολογία της.

ΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΑ ΜΙΑΣ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗΣ ΔΙΑΙΤΑΣ.

Αριθμός Γνωστοποίησης ΕΟΦ: 20028/26-2-2016
Ο αριθμός γνωστοποίησης στον ΕΟΦ δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας στον ΕΟΦ.