Δ. Χαλανδρίου: Τα σχολεία ανακαινίζονται, αποκτούν όμορφα γκράφιτι και ράμπες για ΑμεΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται το μεγάλο έργο υποδομών στα σχολεία του Χαλανδρίου συνολικού προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους. Δημοπρατήθηκε το Μάιο του 2019 και αναμένεται να ολοκληρωθεί το Νοέμβριο του 2020.

Ήδη ήδη ολοκληρωθεί οι εργασίες σε 13 σχολικά συγκροτήματα, κάποια από τα οποία δεν είχαν επισκευαστεί εδώ και πολλά χρόνια ή και ποτέ. Τοποθετήσεις μονώσεων, ανακαινίσεις προκατασκευασμένων αιθουσών και τοποθετήσεις νέων, ανακαινίσεις τουαλετών, βάψιμο εξωτερικών όψεων είναι μερικές από τις εργασίες που λαμβάνουν χώρα.

Αυτές είναι οι αλλαγές που έγιναν στα σχολεία του Δήμου

Στο 7ο-10ο Δημοτικό βρίσκεται σε εξέλιξη η πλήρης ανακατασκευή των τουαλετών, ενώ έχει ολοκληρωθεί το έργο αποκατάστασης σοβάδων, επιδιόρθωσης ρωγμών και έχουν βαφτεί οι εξωτερικές όψεις που σχολικού συγκροτήματος. Επιπλέον τα ζωηρά χρώματα και η φαντασία του Χρήστου Ρουμελιώτη (graffiti creator) εξαφάνισαν τις γκρίζες επιφάνειες και άλλαξαν ριζικά την όψη του συγκροτήματος, προς μεγάλη χαρά των μικρών μαθητών αλλά και των καθηγητών του;.

Στο 5ο Δημοτικό «τρέχουν» οι εργασίες αποκατάστασης των σοβάδων και βαψίματος των εξωτερικών χώρων.

Στο 15ο Νηπιαγωγείο είναι σε εξέλιξη οι εργασίες τοποθέτησης στεγάστρου στις αίθουσες που πρόσφατα ανακαινίστηκαν πλήρως, στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος.

Στο 3ο ΕΠΑΛ θα ανακαινιστούν οι προκατασκευασμένες αίθουσες.

Αυτά τα σχολεία ανακαινίστηκαν

Το προηγούμενο διάστημα ολοκληρώθηκαν με επιτυχία μια σειρά αντίστοιχων έργων σε 13 σχολικά συγκροτήματα.

Στο 12ο Δημοτικό έγινε πλήρης ανακαίνιση των τουαλετών και της σκεπής της παλιάς προκατασκευασμένης αίθουσας

Στο 4ο Δημοτικό ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση τμήματος της βορεινής μάνδρας, ενώ βάφτηκαν οι αίθουσες και οι εξωτερικές όψεις.

Στο 13ο Δημοτικό, το οποίο δεν είχε συντηρηθεί ποτέ από την κατασκευή του, βάφτηκαν οι αίθουσες και οι εξωτερικές όψεις

Στο 5ο Γυμνάσιο έγινε μόνωση ταράτσας στο νέο κτίριο

Στο 4ο Λύκειο έγινε μόνωση ταράτσας

Στο 3ο Δημοτικό ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση των τουαλετών

Βάφτηκαν επίσης οι αίθουσες και οι εξωτερικές όψεις του 14ου Νηπιαγωγείου και του 13ου Δημοτικού.

Σε τρία σχολικά συγκροτήματα ( 8ο Γυμνάσιο, 12ο Νηπιαγωγείο και 6ο/7ο/9ο Νηπιαγωγείο) τοποθετήθηκαν τυποποιημένες προκατασκευασμένες αίθουσες (flat pack)

Στο 2ο Γυμνάσιο έγινε επισκευή φρεατίου εντός προαυλίου.

Στο 2ο ΕΠΑΛ έγινε άντληση υδάτων και επισκευή διαρροής.

Σημειώνεται επίσης, παρότι δεν εντάσσονται στο συγκεκριμένο έργο, τις επόμενες μέρες θα τοποθετηθούν από την ΚΤΥΠ Α.Ε. από μια προκατασκευασμένη αίθουσα στο 6ο και 11ο Νηπιαγωγείο για την κάλυψη της ανάγκης στέγασης της προσχολικής ηλικίας. Για τον ίδιο λόγο, έχει ήδη τοποθετηθεί τυποποιημένη προκατασκευασμένη αίθουσα στο 2ο Νηπιαγωγείο.

Προσβασιμότητα για ΑμεΑ μαθητές σε όλα τα σχολεία

Πέραν όλων των παραπάνω η διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου έχει καταθέσει, από το Δεκέμβριο του 2019, δύο προτάσεις χρηματοδότησης μέσω του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» δαπάνης ύψους περίπου 300.000,00 ευρώ. Αφορούν αφενός την υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στα σχολεία του Δήμου και αφετέρου την κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ.

Η πρόταση για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ είναι ύψους 86.500,00 ευρώ με ΦΠΑ και αφορά την κατασκευή 28 ραμπών AμεA και 29 χώρων υγιεινής AμεA στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλανδρίου, με σκοπό την ανεμπόδιστη, αυτόνομη και ασφαλή άνετη πρόσβαση σε αυτές των ατόμων σε αναπηρικό αμαξίδιο ή εμποδιζόμενων ατόμων γενικότερα, η οποία θα εξασφαλιστεί με τον σωστό σχεδιασμό, τη σωστή επιλογή υλικών και τον ορθό τρόπο κατασκευής σύμφωνα με τις προδιαγραφές.