Δείτε τι έκανε στην “καραντίνα” αυτή η αναπληρώτρια δασκάλα (εκτός από το να εμψυχώνει τους μαθητές της) -Της αξίζουν πολλά μπράβο

Πήρε πινέλα και χρώματα, έβαλε τη φαντασία της και γέμισε τους επιβλητικούς τοίχους του 2ου δημοτικού σχολείου της Ξάνθης με μοναδικά έργα τέχνης!

Η Ελένη Καρακιουλάχ εξηγεί στο Infokids.gr πώς αποφάσισε να «γεμίσει» το χρόνο της κατά τη διάρκεια της καραντίνας και πώς αντέδρασαν οι μικροί μαθητές της, όταν επέστρεψαν στο σχολείο τους πριν από λίγες ημέρες!

«Η περίοδος της καραντίνας ήταν πολύ δύσκολη ειδικά στη δική μας περιοχή όπου τα περιοριστικά μέτρα ήταν ακόμη πιο αυστηρά, λόγω της μεγάλης διασποράς των κρουσμάτων στη Θράκη. Η ψυχολογία όλων μας ήταν πεσμένη. Μιλούσα σχεδόν καθημερινά με τους μαθητές μου και προσπαθούσα να τους εξηγήσω ότι πρέπει να κάνουν λίγη υπομονή, να περάσει η πανδημία και να βρεθούμε και πάλι όλοι μαζί στο σχολείο μας. Έπρεπε να σκεφτώ έναν τρόπο, ώστε να κάνω τους αγαπημένους μου λιλιπούτειους όταν επιστρέψουν στις τάξεις να επιστρέψει και το χαμόγελο στο πρόσωπό τους!», εξηγεί η δασκάλα.

«Ζωντανές” εικόνες από την ομορφιά της φύσης

«Είμαι αισιόδοξη από τη φύση μου. Αγαπώ πολύ τη δουλειά μου και μέσα από αυτή μπορώ να εκφραστώ ελεύθερα ζωγραφίζοντας. Το κτίριο όπου στεγάζεται το σχολείο μας, είναι 87 ετών, ψιλοτάβανο με μεγάλες πόρτες. Θεμελιώθηκε το 1932 και η ανέγερσή του έγινε το Σεπτέμβριο του 1933. Σκέφτηκα να βάλω χρώματα στους τοίχους, να ζωγραφίσω χαρούμενες εικόνες και να φέρω τα παιδιά της πόλης πιο κοντά στη φύση. Πολύχρωμα λουλούδια, πεταλούδες, δέντρα που χαμογελούν, μανιτάρια που ξεφυτρώνουν στο δάσος, εικόνες που παραπέμπουν στο ύπαιθρο. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας είχα απεριόριστο ελεύθερο χρόνο. Σε συνεννόηση με τον διευθυντή μας, πήγαινα κάθε μέρα στο σχολείο και ζωγράφιζα !» υποστηρίζει η Ελένη Καρακιουλάχ.

Η πολύτιμη βοήθεια των λιλιπούτειων μαθητών

«Ήταν τόσο μεγάλη η χαρά μου και ανυπομονούσα για τις αντιδράσεις των μαθητών μου, όταν θα επέστρεφαν στο σχολείο! Την πρώτη μέρα που άνοιξε το δημοτικό και τα παιδιά ήρθαν για μάθημα, ήταν ενθουσιασμένα! Έπιαναν τους τοίχους περιεργάζονταν τις ζωγραφιές , με ρωτούσαν τι χρώματα χρησιμοποίησα και πώς τα κατάφερα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να φτιάξω τόσα πολλά σχέδια!
Το μάθημα των εικαστικών γίνεται πλέον στο προαύλιο. Οι μικροί μου βοηθοί, συνδράμουν στην ολοκλήρωση του έργου μας με απίστευτη χαρά! Χρησιμοποιούν τα πινέλα , ανακατεύουν τα χρώματα, φτιάχνουν τους δικούς τους συνδυασμούς και δίνουν τις δικές τους ιδέες! Ειδικά οι μαθητές της Πέμπτης και της Έκτης τάξης!»

Δασκάλα με όρεξη και πρωτότυπες ιδέες

Η Ελένη Καρακιουλάχ διδάσκει εικαστικά σε δημοτικά σχολεία της Βόρειας Ελλάδας τα τελευταία δέκα χρόνια. Σε όποιο σχολείο και αν βρεθεί η αναπληρώτρια δασκάλα, κάθε χρόνο, αφήνει το προσωπικό στίγμα της.
«Πριν από περίπου τρία χρόνια ήμουν σε σχολεία στην πόλη της Βέροιας. Στο 5ο δημοτικό, σκέφτηκα να ζωγραφίσω παιχνίδια στο προαύλιο. Συζήτησα με τα παιδιά για τα αγαπημένα τους παιχνίδια και αποφασίσαμε να φτιάξουμε «Φιδάκι», «Γκρινιάρη» και «Κουτσό»! Στο 4ο δημοτικό σχολείο, είχαμε χρωματίσει το αμφιθέατρο στο προαύλιο με μπλε, κόκκινο, πορτοκαλί και πράσινο! Με αυτόν τον τρόπο το μάθημα γίνεται πιο ευχάριστο και οι μαθητές περνούν το χρόνο τους εποικοδομητικά, επιστρατεύοντας παράλληλα τη φαντασία τους», μας λέει.

Από εμάς πολλά συγχαρητήρια στην κυρία Ελένη Καρακιουλάχ, που βρήκε αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο να κάνει το μάθημα των εικαστικών ακόμη πιο ενδιαφέρον για τους μικρούς μαθητές!