ΔΕΠΥράζει -Πρακτικός Οδηγός για γονείς και εκπαιδευτικούς: Το νέο βιβλίο του ειδικού παιδαγωγού Φώτη Παπαναστασίου

Η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) είναι μία από τις πιο συχνά εμφανιζόμενες διαταραχές συμπεριφοράς, που παρεμποδίζει την ψυχοκοινωνική και ακαδημαϊκή ανάπτυξη του παιδιού, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους γονείς και στην οικογένειά του, και δυσκολεύει σημαντικά το έργο των εκπαιδευτικών στο σχολείο.

Με θεωρητικές γνώσεις, εργαλεία ανίχνευσης της διαταραχής, ασκήσεις και δραστηριότητες, το βιβλίο “ΔΕΠΥράζει” επιδιώκει να βοηθήσει τους μαθητές με ΔΕΠΥ να κατακτήσουν δεξιότητες απαραίτητες για την ακαδημαϊκή τους πορεία, την κοινωνική τους ένταξη και τη διαχείριση της συμπεριφοράς τους, αποτελώντας παράλληλα ένα ολοκληρωμένο εργαλείο στα χέρια των εκπαιδευτικών και των γονιών για την ανίχνευση της ΔΕΠΥ και τη δημιουργία ενός προγράμματος παρέμβασης και υποστήριξης.

Ένας πλήρης οδηγός για γονείς και εκπαιδευτικούς

Στο πρώτο μέρος του βιβλίου εξετάζεται η θεωρία. Συγκεκριμένα, παρουσιάζονται η συμπτωματολογία και οι ενδείξεις της ΔΕΠΥ και γίνεται προσπάθεια αποσαφήνισης των όρων και των εννοιών που αφορούν τη διαταραχή. Αναλύονται επίσης οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με ΔΕΠΥ ανά τομέα και η κλινική εικόνα τους ανά ηλικία. Το δεύτερο μέρος του βιβλίου πρόκειται για έναν πρακτικό οδηγό για τους εκπαιδευτικούς.  Το τρίτο μέρος του βιβλίου πρόκειται για έναν πρακτικό οδηγό για τους γονείς. Στο τέταρτο και τελευταίο μέρος του βιβλίου παρουσιάζονται οι ασκήσεις παρέμβασης και υποστήριξης. Όλες οι ασκήσεις στην αρχή είναι απλές και σταδιακά παρουσιάζουν αυξημένο βαθμό δυσκολίας και πολυπλοκότητα. Στο παιδί δίνεται η δυνατότητα να αντιλαμβάνεται αμέσως την επιτυχία και την πρόοδο, με αποτέλεσμα να έχει άμεση ανατροφοδότηση και επιθυμία να συνεχίσει τη διαδικασία της παρέμβασης. Όλες οι ασκήσεις έχουν δοκιμαστεί για πολλά χρόνια σε παιδιά με ΔΕΠΥ, και τα αποτελέσματα ήταν θετικά και πολύ ενθαρρυντικά. Απευθύνονται σε μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού και των πρώτων τάξεων του γυμνασίου και μπορεί να δοθούν τόσο από τους εκπαιδευτικούς όσο και από τους γονείς.

Ο συγγραφέας Φώτης Παπαναστασίου σημειώνει το εξής: “Να θυμάστε ότι το παιδί με ΔΕΠΥ χρειάζεται ό,τι και όλα τα παιδιά: αγάπη, αποδοχή, προστασία και ελευθερία να μεγαλώσει και να μάθει.”

Συγγραφέας: Φώτης Παπαναστασίου

Εκδόσεις: Πεδίο

 

Μην χάσετε την παρουσίαση του βιβλίου στις εγκαταστάσεις του Μητροπολιτικού Κολεγίου (12/4)

Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 στις 6 μ.μ. στις εγκαταστάσεις του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο Campus της Αθήνας(Ακαδημίας 42, τηλ. 210-8256708)

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

  • Γεωργιάδου Χριστίνα – Ιδρυτικό Μέλος & Πρόεδρος ADHD Hellas & Γραμματέας ADHD Europe
  • Κόρπα Τέρψη – Δρ Παιδοψυχίατρος, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης ΔΕΠΥ
  • Παπαδάτος Γιάννης – Ομότιμος Καθηγητής Ψυχοφυσιολογίας & Ψυχικής Υγείας
  • Παπαναστασίου Φώτης – Ειδικός Παιδαγωγός – Συγγραφέας – Επιστημονικός Σύμβουλος του Τομέα Ειδικής Αγωγής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Για να κατοχυρώσετε τη θέση σας στην επίσημη παρουσίαση του βιβλίου “ΔΕΠΥράζει” και να σας αποσταλεί η πρόσκληση ηλεκτρονικά, συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ