Αρχική InfoSchool Γυμνάσιο "Διαλογισμοί για τη γλώσσα και τη γλώσσα μας". Το νέο βιβλίο του Γ. Μπαμπινιώτη

"Διαλογισμοί για τη γλώσσα και τη γλώσσα μας". Το νέο βιβλίο του Γ. Μπαμπινιώτη

Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης, ένας από τους σημαντικότερους καθηγητές ελληνικής γλωσσολογίας, παρουσιάζει το νέο του βιβλίο «Διαλογισμοί για τη γλώσσα και τη γλώσσα μας-Απλά μαθήματα γλώσσας και γλωσσολογίας» την Πέμπτη στις 19:30 στην Αίθουσα Λόγου της Στοάς του Βιβλίου.
Τα κείμενα του βιβλίου είναι σκέψεις, εκτιμήσεις, διαπιστώσεις, αλήθειες, διδάγματα, κατασταλάγματα μιας πολύχρονης πείρας και εντατικής απασχόλησης του Γιώργου Μπαμπινιώτη με τη γλώσσα. Είναι διαλογισμοί για τη γλώσσα, που ο συγγραφέας θέλει να μοιραστεί με ένα ευρύτερο κοινό ενδιαφερομένων.
Σκοπός του συγγραφέα είναι να μπορέσουμε να μιλήσουμε απλά για την ουσία και τη λειτουργία της γλώσσας, για τις αρετές και τις δυσκολίες, για τη μαγεία του κόσμου της γλώσσας, για τα κλειδιά που ανοίγουν τον κόσμο της έκφρασης αλλά και για «το έργο ζωής» (opus vitae) που είναι η κατάκτηση της γνώσης μέσα από τη μητρική μας γλώσσα. Στα πλαίσια της παρουσίασης, ο συγγραφέας θα μιλήσει για τα θέματα του βιβλίου καθώς και για σημερινά προβλήματα της ελληνικής γλώσσας.

Τίτλος: "Διαλογισμοί για τη γλώσσα και τη γλώσσα μας-Απλά μαθήματα γλώσσας και γλωσσολογίας"
ISBN: 978-960-03-5166-8
Σελίδες: 224
Τιμή: €14,00
Πού: Αίθουσα Λόγου της Στοάς του Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Αρσάκειο Μέγαρο,Τηλ: 210-3253989
Πότε: Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου, 19:30


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.