Διαμαρτυρία γονέων του 90ού Δημ. Σχ. Θεσ/νικης: “Η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών μας δεν διαπραγματεύονται”

Τα κτιριακά προβλήματα του 90ού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης συνεχίζονται και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων  αναλαμβάνει πρωτοβουλίες.

Όπως αναφέρουν οι γονείς “Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με την απίστευτη προχειρότητα που επέδειξαν για να αντιμετωπίσουν την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση στην πόλη μας.”

Το ζήτημα της στέγασης των νηπίων και των προνηπίων έχει φτάσει στο απροχώρητο καθώς όπως καταγγέλουν “Οι αρμόδιοι δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη να κάνουν αναφορά στην ακαταλληλότητα των χώρων που χρησιμοποιήθηκαν φέτος, ως σχολική στέγη  με προχειρότητα, επικίνδυνη για κακοτεχνίες,  βιασύνη και δίχως έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των άμεσα ενδιαφερομένων, δηλαδή των γονέων και των διευθύνσεων των σχολείων. Δε φαίνεται να ενοχλούνται και να ανησυχούν εν τέλει για τα αμφιβόλου νομιμότητας υπόγεια και αίθουσες εργαστηρίων που καταλήφθηκαν και τις τόσες αίθουσες πολλαπλών χρήσεων και γυμναστηρίων που με προχειροκατασκευές καταργήθηκαν, έκλεισαν ή/και χωρίστηκαν ξαφνικά με γυψοσανίδες, δίχως κανένα εργονομικό σχεδιασμό, για να στεγάσουν και στοιβάξουν νηπιάκια και προνηπιάκια της δίχρονη προσχολικής εκπαίδευσης.”

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 90ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης

Έχουν περάσει 15 ημέρες από την τελευταία επικοινωνία του Συλλόγου Γονέων μας με τους ιθύνοντες του Δήμου Θεσσαλονίκης, σχετικά με τα προβλήματα του σχολείου μας, με βασικότερα τις ακατάλληλες τουαλέτες, την έλλειψη ασφάλειας και κατάλληλου αύλειου χώρου και την τοποθέτηση 5 kibo στο χώρο του σχολείου για την εγκατάσταση νηπίων και προνηπίων.

  • Δόθηκαν πολλές προφορικές υποσχέσεις αλλά δεν υπήρξε καμία γραπτή και έμπρακτη δέσμευση από τη μεριά του Δήμου. Μας είπαν ότι ίσως να μην μπουν τελικά τα kibo στο σχολείο μας αλλά δεν δεσμεύονται ότι δεν θα μπουν.
  • Μας είπαν από πέρυσι τον Οκτώβριο ότι θα ανακατασκευάσουν τις τουαλέτες και θα συντηρήσουν τον αύλειο χώρο, αλλά αυτό όταν θα μπουν υπογραφές για την υλοποίηση ενός προγράμματος που αφορά κι άλλα σχολεία. Και η υπόσχεση αυτή καλά κρατεί ένα χρόνο τώρα.
  • Τα παιδιά μας συνεχίζουν, εν μέσω κορωνοϊού, να υφίστανται την ολιγωρία του Δήμου, να πηγαίνουν στο σχολείο και να αποφεύγουν να χρησιμοποιήσουν τις τουαλέτες από φόβο και ανασφάλεια, με ότι συνέπεια έχει αυτό στην υγεία τους!!

Έχουμε χορτάσει από λόγια, από προεκλογικές δεσμεύσεις, από υποσχέσεις που είναι στο αέρα, ενώ η καθημερινότητα τρέχει και μας κατακλύζει.

Δεν μας αφήνουν άλλο περιθώριο παρά να γνωστοποιήσουμε στους συμπολίτες μας τα προβλήματα, καθώς και την αναλγησία των υπευθύνων, για μία ακόμα φορά. Σε μια δημοκρατική χώρα η φωνή των ανθρώπων για τα αναγκαία, τα απλά και τα λογικά, τελικά δεν ακούγεται παρά μόνο εάν αυτή στηριχθεί και προβληθεί τουλάχιστον μέσα από τα ΜΜΕ.

Για το λόγο αυτό ζητούμε να μας βοηθήσετε να ακουστεί η φωνή μας και να γίνει γνωστός ο εμπαιγμός που βιώνουμε.

Δίνουμε το παρών έξω από το σχολείο την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου

Τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου το πρωί από τις 8:00 έως τις 9:00 περίπου οι γονείς θα παραμείνουμε στο πεζοδρόμιο, έξω από το χώρο του σχολείου μας, Μπότσαρη με Μακεδονίας,  ώστε να ενημερώσουμε και τους κατοίκους της γειτονιάς για τα προβλήματα  του σχολείου. Η κίνηση αυτή θα αποτελέσει μία πρώτη αντίδραση  και, εφόσον δεν έχει αποτέλεσμα, θα ακολουθήσουν νεότερες και πιο οργανωμένες κινητοποιήσεις, μέχρι  να γίνει κατανοητό  ότι η ΥΓΕΙΑ και η ΑΣΦΑΛΕΙΑ  των παιδιών ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ.