Δικαιούνται άδεια ειδικού σκοπού οι εργαζόμενοι γονείς τα Χριστούγεννα;

Δεδομένου ότι η αναστολή λειτουργίας των σχολείων παρατάθηκε για έναν μήνα ακόμα, αναπόφευκτα οι εργαζόμενοι γονείς με παιδιά μαθητές αναρωτιούνται τι θα κάνουν το επόμενο διάστημα με την εργασία τους και αν δικαιούνται άδεια ειδικού σκοπού.

Έτσι, μετά την χθεσινή ανακοίνωση από το υπ. Παιδείας της ημερομηνίας κατά την οποία θα σταματήσει η τηλεκπαίδευση για τα Χριστούγεννα, έγινε σαφές, ότι αυτή τη στιγμή ο προγραμματισμός της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου.

Οι γονείς άραγε δικαιούνται άδεια ειδικού σκοπού για όλο το διάστημα μέχρι τότε;

Απάντηση σε αυτό έδωσε μιλώντας στο iefimerida o δικηγόρος – εργατολόγος Γιάννης Καρούζος, λέγοντας:

«Η άδεια ειδικού σκοπού ως διευκόλυνση για τους εργαζόμενους γονείς, που έχουν τέκνα που φοιτούν έως τη Γ’ τάξη Γυμνασίου των σχολείων, έχει παραταθεί και εξακολουθεί να υφίσταται για όσο χρονικό διάστημα, οι σχολικές δομές θα αναστέλλουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους. Ωστόσο, για το διάστημα των εορτών, κατά το οποίο έτσι και αλλιώς οι σχολικές μονάδες ακόμα και κατά τη συνήθη πορεία των πραγμάτων θα παρέμεναν κλειστές, οι εργαζόμενοι φαίνεται να μη δικαιούνται τη σχετική άδεια. Όμοια αντιμετώπιση είχε υιοθετηθεί άλλωστε και για το διάστημα εορτών του Πάσχα, με το ίδιο σκεπτικό από το οικείο Υπουργείο.»