Δίκη Πισπιρίγκου: Ο μυστηριώδης χρήστης του twitter που βρίσκεται στη δικαστική αίθουσα και μεταδίδει όσα συμβαίνουν (video)

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για τη δημοσίευση φωτογραφιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη μέσα από τη δικαστική αίθουσα που διεξάγεται η δίκη. Ήδη δόθηκε παραγγελία στη διευθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος για τον εντοπισμό του δράστη ή δραστών, μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και Μάνου Δασκαλάκη, με το σχολιο «free roula». Εφόσον εντοπιστούν να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.  Η ανάρτηση έγινε από λογαριασμό που δημιουργήθηκε μόλις ένα μήνα πριν. Πλέον έχουν κατέβει όλα.

Σε εξέλιξη είναι η πολύκροτη δίκη της υπόθεση θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα με την Ρούλα Πισπιρίγκου στο εδώλιο του κατηγορουμένου και τον πρώην σύζυγό της, Μάνο Δασκαλάκη να καταθέτει ως μάρτυρας για την υπόθεση.

Χθες, το Δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα να παραμείνει στη φυλακή για ένα εξάμηνο ακόμη η Ρούλα Πισπιρίγκου και να μην αντικατασταθεί η προσωρινή της κράτηση με περιοριστικούς όρους, με την 34χρονη να δικάζεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες φωτογραφίες της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη μέσα από την αίθουσα του δικαστηρίου. Η κατηγορούμενη, αλλαγμένη όπως φαίνεται το τελευταίο διάστημα από την φυλάκισή της δείχνει στις φωτογραφίες να κοιτάζει τον Μάνο Δασκαλάκη που κάθεται στο πίσω μέρος της αίθουσας κοιτώτας χαμηλά.

Δείτε τις φωτογραφίες:

328715570_750718823123693_3996567799429774271_n
331425249_1951367868529201_1154329611160566607_n_2

Μυστήριο με χρήστης του Twitter μέσα στη δικαστική αίθουσα μεταδίδει… live όσα συμβαίνουν

Δημοσιογράφος της εκπομπής T-live ανέφερε χθες πως «μυστηριώδης» χρήστης του Twitter βρίσκεται μέσα στη δικαστική αίθουσα όπου εξελίσσεται η ακροαματική διαδικασία και μεταδίδει με αναρτήσεις του τα όσα συμβαίνουν.

Πρόκειται για έναν μυστηριώδη χρήστη με το nickname «Rula-Not-Guilty» (Ρούλα – Όχι- Ένοχη). Οπως αναφέρει η εκπομπή Tlive ο περίεργος λογαριασμός μεταδίδει όλα όσα συμβαίνουν μέσα στη δικαστική αίθουσα για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, πριν προλάβουν οι δημοσιογράφοι να συντάξουν ενημερωτικό κείμενο για τα όσα συμβαίνουν.

«Μέσα από τις αναρτήσεις μεταδίδει όλα όσα γίνονται μέσα στη δικαστική αίθουσα, πριν προλάβουμε οι δημοσιογράφοι να συντάξουμε ενημερωτικό κείμενο για όσα διαδραματίζονται. Κάνει δεκάδες αναρτήσεις μέσα στην ημέρα, όλες συνοδεύονται από το hashtag #Πάτρα. Είναι προφανώς κάποιος που βρίσκεται μέσα στην αίθουσα, γιατί τα μεταδίδει όλα σε πραγματικό χρόνο», ανέφερε ο δημοσιογράφος.

«Εικάζω, χωρίς να μπορώ να πω κάτι παραπάνω, ότι είναι μια κυρία που δηλώνει φίλη της κατηγορούμενης και την οποία έχουμε συναντήσει από την αρχή της διαδικασίας μέσα στη δικαστική αίθουσα να έχει σύντομες συνομιλίες με την κατηγορούμενη. Η ίδια έχει δηλώσει ότι είναι φίλη της, όταν τη ρωτήσαμε, δεν θέλησε, ωστόσο, να δώσει οποιοδήποτε άλλο στοιχείο σχετικά με την ταυτότητά της. Σήμερα, μάλιστα, αποχώρησε από την πίσω πόρτα των δικαστηρίων», συνέχισε ο ίδιος.

Ποιος είναι ο «Rula not guilty»;

«Ο συγκεκριμένος λογαριασμός στο Twitter δημιουργήθηκε μόλις τον Ιανουάριο του 2023, δηλαδή όταν ξεκίνησε και η ακροαματική διαδικασία στο Μεικτό Ορκωτό της Αθήνας. Έχει 49 ακόλουθους, που είναι στην πλειοψηφία τους λογαριασμοί χωρίς πραγματικό όνομα χρήστη. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι λογαριασμοί που στο Twitter τάσσονται υπέρ της κατηγορούμενης», αποκάλυψε ο Ιάσονας Τσόλης.

Διαβάστε επίσης:

«Αναπνέει με οξυγόνο. Έχει διάτρηση και στους 2 πνεύμονες»: 16χρονος που τον μαχαίρωσαν για να το κλέψουν κινητό

Ρούλα Πισπιρίγκου: Οι γιατροί επαναφέρουν στη δίκη της το σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου

Σαν σήμερα ο φονικός σεισμός του 1981 στον Κορινθιακό – Τα Ρίχτερ που πήραν μαζί τους δεκάδες ψυχές