Δημιουργείται νοσοκομειακή κλινική για παιδιά με ψυχικά προβλήματα στο Νοσ. Αλεξανδρούπολης

Την δημιουργία νοσοκομειακής κλινικής για παιδιά με ψυχικά προβλήματα με έντεκα κλίνες στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, το οποίο θα στελεχωθεί με εξειδικευμένο προσωπικό, καθώς και την ενίσχυση έξι νοσοκομειακών δομών σε προσωπικό και σε υλικοτεχνικές υποδομές ανακοίνωσε η υφυπουργός υγείας Ζωή Ράπτη.

Η Υφυπουργός αρχικά συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο, με τον οποίο συζήτησε την ένταξη έργων Ψυχικής Υγείας στα σχεδιαζόμενα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα 2021-2027.

Μετά το πέρας των επισκέψεων η Υφυπουργός δήλωσε:

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου στο Π.Γ.Ν.Α. με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπίστωσα ότι, ακόμη και αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο,το Νοσοκομείο παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στις Περιφερειακές Ενότητες Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης. Στόχος μας είναι η ενίσχυση της Ψυχιατρικής Κλινικής, ιδιαίτερα των εξωνοσοκομειακών μονάδων με προσωπικό. Επίσης θα προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες στην Παιδοψυχιατρική Κλινική για τη δημιουργία 11 κλινών, προκειμένου να αναπτυχθεί πλήρως η ενδονοσοκομειακή νοσηλεία, η οποία θα διασυνδέεται με τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, τα Εξωτερικά Ιατρεία, τα Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα και τις Κινητές Μονάδες. Πέραν αυτών, ήδη δρομολογείται από το Υπουργείο Υγείας η δημιουργία θέσεων ειδικευόμενων νοσηλευτών Ψυχικής Υγείας. Για την επίτευξη του έργου θα αξιοποιηθούν πόροι και του νέου ΕΣΠΑ».