Δώστε προσοχή στο φαγητό των παιδιών – Το πολύ ψήσιμο ή τηγάνισμα μπορεί να κάνει καρκινογόνες τις τροφές

Γονείς, μπορεί οι ξεροψημένες τηγανητές πατάτες να είναι οι πιο νόστιμες, αλλά είναι επίσης πιο πιθανό να περιέχουν μια χημική ουσία που ονομάζεται ακρυλαμίδιο, το οποίο μπορεί να συνδέεται με αυξημένα ποσοστά καρκίνου.

Οι φέτες του τοστ ή οι πατάτες αποτελούν δυνητικό κίνδυνο για καρκίνο, αν έχουν ψηθεί ή τηγανιστεί πολύ και έχουν χάσει πια το χρυσοκίτρινο χρώμα τους, προειδοποιούν οι Βρετανοί επιστήμονες. Ο κίνδυνος προέρχεται από την ουσία ακρυλαμίδιο, που παράγεται όταν οι τροφές με άμυλο (ψωμί, πατάτες κ.ά.) ψήνονται ή τηγανίζονται για πολλή ώρα σε υψηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να μαυρίζουν.

Το τηγάνισμα ή το ψήσιμο των τροφών, τείνει να παράγει ακρυλαμίδιο, αλλά το όχι και το βράσιμο ή το μαγείρεμα στον ατμό. Μερικά από τα τρόφιμα στα οποία συχνά συναντάται ακρυλαμίδιο είναι οι πατάτες (ειδικά οι ψητές ή τηγανητές), τα δημητριακά, ο καφές, τα κράκερς, το φρυγανισμένο ψωμί και τα αποξηραμένα φρούτα.

Διαβάστε περισσότερα στο Infowoman.gr