“Εγκληματική αμέλεια ο θάνατος του παιδιού μας” λένε οι γονείς του 11χρονου Βασίλη – «Με ρωτάει συνέχεια για τον Βασίλη » λέει η μητέρα του 6χρονου

Ευθύνες στο σχολείο και στο Δήμο επιρρίπτουν οι γονείς του άτυχου 11χρονου Βασίλη-Μάξιμου που τραυματίστηκε θανάσιμα στο 9ο δημοτικό σχολείο Σερρών μετά από έκρηξη στο λεβητοστάσιο.

Οι γονείς με μια γραπτή ανακοίνωσή τους μέσω των δικηγόρων τους κάνουν λόγο για εγκληματική αμέλεια εξαιτίας της οποίας έφυγε από τη ζωή το παιδί τους. Ζητούν την πλήρη δικαίωση της μνήμης του και την άμεση παραδειγματική τιμωρία όλων ανεξαιρέτως των υπευθύνων.


Η ανακοίνωση

«Η παροιμιώδης ανευθυνότητα των “υπευθύνων” του σχολείου, όλων των εμπλεκομένων παραγόντων του Δήμου Σερρών αλλά και όσων με εγκληματική αμέλεια εκτελούσαν εργασίες σε ώρα λειτουργίας του σχολείου για ένα προβληματικό δημόσιο έργο, είχε σαν αποτέλεσμα το τραγικό συμβάν της απώλειας της ζωής του παιδιού μας, Βασίλειου – Μάξιμου.

Η οικογένειά του με βαθειά οδύνη ζητάμε την πλήρη δικαίωση της μνήμης του και την άμεση παραδειγματική τιμωρία όλων ανεξαιρέτως των υπευθύνων. Σέρρες, 08/12/2022. ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ».

 «Με ρωτάει συνέχεια για το άλλο παιδάκι» λέει η μητέρα του 6χρονου που τραυματίστηκε από την έκρηξη

Για την κατάσταση της υγείας του 6χρονου που τραυματίστηκε από την έκρηξη στο 9ο Δημοτικό Σχολείο στις Σέρρες, μίλησε η μητέρα του.

«Φύγαμε εσπευσμένα με το ασθενοφόρο, ο μπαμπάς του πήγε και τον παρέλαβε από εκεί, πρέπει να τον είχε βγάλει σε αυτήν την πίσω αυλή την οποία εγώ προσωπικά δεν ήξερα ότι υπάρχει αυτό το μέρος εκεί πίσω» δήλωσε αρχικά στο Μega και την εκπομπή Live News η μητέρα του 6χρονου η οποία είναι καρδιολόγος, έχοντας το ίδιο επάγγελμα με τον πατέρα του 11χρονου Βασίλη, του μαθητή που τραυματίστηκε θανάσιμα από την έκρηξη.

«Συνέχεια τα παιδιά έπαιζαν μπροστά, τον πήγε εκεί πίσω γιατί ήταν ο πιο μικρός και ήθελε να παίξει και αυτός και μετά από λίγο συνέβη το περιστατικό», πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως «σε γενικές γραμμές ο γιος μου είναι καλά, αλλά με ρωτάει για το άλλο παιδάκι και τώρα είμαστε σε επαφή με παιδοψυχίατρους, ψυχολόγους για να δούμε πώς θα του το πούμε, πώς θα επανέλθει στο σχολείο».
Διαβάστε επίσης:

Ο ιδανικός παιδότοπος για το τέλειο playdate στις διακοπές των Χριστουγέννων!

«Στο αμάξι βρήκα έναν απανθρακωμένο βράχο, ήταν η γυναίκα μου»: Μπαμπάς 3.5 ετών παιδιού περιγράφει πώς σώθηκε μαζί του

Ο παιδίατρος προειδοποιεί: Αυτές είναι οι 5 λοιμώξεις που σχετίζονται με τον στρεπτόκοκκο Α – Προσοχή στα συμπτώματα

Αντίστροφη μέτρηση για το «καλάθι του Άη Βασίλη» – Πώς θα αναγνωρίζετε τα παιχνίδια