Είναι ασφαλές το κλιματιστικό για τα μωρά; Ο παιδίατρος συμβουλεύει

μωρο ύπνος

Εάν είστε νέοι γονείς τους καλοκαιρινούς μήνες, θα έχετε αναρωτηθεί τι θα πρέπει να κάνετε για το μωρό σας τις ημέρες που οι θερμοκρασίες χτυπούν «κόκκινο».

Τα περισσότερα σπίτια διαθέτουν κλιματιστικά, ωστόσο, πόσο υγιεινό είναι αυτό για τα νεογέννητα μωρά;

Μιλώντας στο Infokids.gr  ο παιδίατρος Κυριάκος Δουλγέρης, επεσήμανε τον ενδεδειγμένο τρόπο χρήσης του κλιματιστικού, όταν υπάρχει μωρό στο σπίτι, ενώ πρότεινε και εναλλακτικές λύσεις για να είναι το σπίτι δροσερό και ασφαλές. 

«Όταν η θερμοκρασία ξεπερνά τους 28ο C βαθμούς μπορεί να χρησιμοποιηθεί και το air-condition. Το κλιματιστικό καλύτερα να είναι σε διαφορετικό χώρο από το δωμάτιο του μωρού, στο σαλόνι ή στο διάδρομο. Το δουλεύουμε στους 26 με 27 βαθμούς. Στην περίπτωση που βρίσκεται στον ίδιο χώρο με το μωρό, κάποια παράθυρα θα πρέπει να μένουν σε ανάκλιση για να μην προκαλείται τέλεια ψύξη του χώρου», ανέφερε ο κ.Δουλγέρης.

«Επίσης είναι απαραίτητη η ετήσια συντήρηση του κλιματιστικού καθώς είναι μία συσκευή που συγκεντρώνει μικροοργανισμούς και ατμοσφαιρικούς ρύπους. Για τη συντήρησή του, εκτός από το πλύσιμο των φίλτρων στη βρύση θα πρέπει να τοποθετηθεί και το ειδικό υγρό που εφαρμόζει ο κατάλληλα εκπαιδευμένος τεχνικός (ψυκτικός)»,πρόσθεσε.

«Μία πολύ καλή εναλλακτική λύση είναι ο ανεμιστήρας οροφής ο οποίος παρέχει δροσιά με ένα πιο φυσικό και ασφαλή τρόπο», κατέληξε ο παιδίατρος.