Εξελίξεις με τον άγριο ξυλοδαρμό 13χρονου μέσα στο σχολείο – Όσα αποκάλυψε ο διευθυντής

Ο άγριος ξυλοδαρμός 13χρονου μέσα σε σχολείο στο Ρέθυμνο της Κρήτης από συμμαθητές του που κατέγραφαν με κινητά τις εικόνες ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Στοιχήματα πίσω από τον άγριο ξυλοδαρμό μαθητή σε σχολείο – Τι λέει ο διευθυντής

Εκπαιδευτικοί κάνουν λόγο για στοιχήματα που βάζουν μαθητές για τον νικητή της κάθε μάχης. Ο ξυλοδαρμός του 13χρονου στο προαύλιο έκανε όπως φαίνεται μια σειρά από στόματα που έμεναν κλειστά να ανοίξουν. Η αγριότητα των χτυπημάτων είναι πρωτοφανής ενώ οι μαθητές που είναι παρόντες στο περιστατικό δεν αντιδρούν και μάλιστα, ένας εξ αυτών, ακούγεται να λέει «σκότωσέ τον» σύμφωνα με τη θεία του θύματος.

Εντύπωση προκαλούν τα όσα λέει ο διευθυντής του σχολείου, που δείχνουν ότι μάλλον οι συμπλοκές μεταξύ μαθητών δεν είναι και τόσο σπάνιες. Ειδικότερα, μιλώντας στο «ΚΡΗΤΗ TV» ο διευθυντής κάνει λόγο και για άλλα παρόμοια περιστατικά μικρότερης έντασης, που λαμβάνουν χώρα μέρα παρά μέρα, καθώς όπως φαίνεται, κάποιοι από τους μαθητές βάζουν στοιχήματα για το ποιος θα βγει νικητής στη συμπλοκή.

Πώς αποκαλύφθηκε ο ξυλοδαρμός του 13χρονου

Το βίντεο με τον ξυλοδαρμό του μαθητή έφτασε στα χέρια του προπονητή της τοπικής ομάδας, Γιώργου Κωσταράκου, ο οποίος σοκαρίστηκε. Μάλιστα, όπως λέει, ήταν εκείνος που ενημέρωσε τους γονείς για το τι είχε συμβεί καθώς ούτε ο 13χρονος είχε μιλήσει στην οικογένειά του για το περιστατικό.

Σε συζήτηση που είχε ο ίδιος πριν λίγα 24ωρα με τα παιδιά που ενεπλάκησαν στο συμβάν, οι ανήλικοι φέρεται να ήταν μετανιωμένοι. «Πρέπει κάποια στιγμή να μάθουμε να μη βάζουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί» τονίζει ο κ. Κωσταράκος. «Εγώ είμαι από ένα χωριό από τους Αρμένους, όπου πριν λίγα χρόνια θρηνήσαμε τον Βαγγέλη τον Γιακουμάκη, επειδή κανείς δεν μίλησε» συγκλονίζει.

Μιλώντας για τον ξυλοδαρμό του 13 χρονου, ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου, Μανούσος Μαραγκάκης, ανέφερε ότι «δεν ενεπλάκησαν στο περιστατικό εκπαιδευτικοί» γιατί δεν είχαν πάει ακόμα στο σχολείο καθώς ήταν 07:30 το πρωί.

«Το περιστατικό συνέβη σε σχολείο της επαρχίας Ρεθύμνου την περασμένη εβδομάδα. Έχουν γίνει όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες και έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα παιδαγωγικής υποστήριξης για τους τέσσερις μαθητές, που ενεπλάκησαν στο συμβάν.

Ό,τι συνέβη συνέβη στις 07.30 το πρωί και ενώ ο οδηγός του ΚΤΕΛ είχε αφήσει τα παιδιά από έναν οικισμό στο Γυμνάσιο και συνέχισε το δρομολόγιο για να αφήσει τα υπόλοιπα παιδιά στο Λύκειο.

Δεν ενεπλάκησαν στο περιστατικό εκπαιδευτικοί. Οι εκπαιδευτικοί και ο διευθυντής πηγαίνουν στο σχολείο στις 08.00 αλλά ο αύλειος χώρος του σχολείου μένει ανοιχτός, καθώς δεν μπορούν οι μαθητές να περιμένουν στο δρόμο. Πρέπει να μπορούν να πάνε στο υπόστεγο αν βρέχει. Τα σχολεία της υπαίθρου είναι και χώροι άθλησης και παιδικές χαρές, δεν κλείνουν» περιέγραψε, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Διαβάστε επίσης:

Monster High: Οι νέες κούκλες έφτασαν στην Ελλάδα ανανεωμένες και έτοιμες να προσφέρουν ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού

Σόμμερ: «Έχω τα παιδιά μου, τη γυναίκα μου και το σπίτι μας. Όλα αυτά είναι το παν για έναν άνθρωπο»

Η Αναστασία Παπαστάθη αποκαλύπτει στο Infokids γιατί οι “Τρομεροί Γονείς” είναι η παράσταση που πρέπει ΟΛΟΙ να δούμε!