Έλλειψη συναισθήματος “βλέπουν” οι επιστήμονες για το ζευγάρι – Ποιο το κίνητρο της Ρούλας; – Τι ισχυρίζεται ο δικηγόρος της

Ρούλα: «Ζητάω να πάω το Πάσχα στα μνήματα των παιδιών» - Τι της είχε υποσχεθεί ο Μάνος αν έμπαινε στη φυλακή

Τη δική της τοποθέτηση αναφορικά με τη συνέντευξη του Μάνου Δασκαλάκη στην Αγγελική Νικολούλη, κάνει η αναλύτρια λόγου, Ευγενία Σαρρή μιλώντας στο MEGA.

Όπως είπε αυτή τη στιγμή φαίνεται πως ο πατέρας των παιδιών δείχνει να έχει πολύ μεγάλη ανάγκη να πείσει και δεν το κάνει με λόγο ευθύ και άμεσο, δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

«Η προτεραιότητα του Μάνου είναι ο εαυτός του»

«Η προτεραιότητα του Μάνου Δασκαλάκη είναι ο εαυτός του» συμπλήρωσε.

Από την άλλη πλευρά η ψυχολόγος, Βέρα Αθανασίου είπε πως υπάρχει μία έλλειψη συναισθήματος από τους γονείς κάτι το οποίο έχει πυροδοτήσει την έκρηξη συναισθήματος, θυμού, οργής από την κοινωνία.

Αποκωδικοποιώντας την εξομολόγηση του Μάνου Δασκαλάκη

Η αναλύτρια λόγου Ευγενία Σαρρή είχε μάλιστα επιχειρήσει χτες στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του MEGA να αποκωδικοποιήσει τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Μάνος Δασκαλάκης στην Αγγελική Νικολούλη.

«Ο λόγος του δεν είναι ποτέ ευθύς, είναι υπαινικτικός. Υπάρχει επίγνωση ότι υπάρχει ένα ακροατήριο που τον παρακολουθεί. Χρησιμοποιεί εκφράσεις κοφτές, που δίνουν χρόνο να σκεφτεί τι θα πει. Οι σύντομες προτάσεις προέρχονται κυρίως από τη λογική μας, δεν είναι ενδεικτικές συναισθήματος. Όταν βλέπουμε σύντομες προτάσεις σημαίνει ότι αυτός που μιλάει σκέφτεται πολύ καλά τα λόγια του. Ενδεχομένως να έχει προβάρει τα λόγια του» είπε η Ευγενία Σαρρή.

Η κ. Σαρρή παρατήρησε πως ο Μάνος Δασκαλάκης χτίζει το αφήγημά του, ιδιαίτερα όταν ο 30χρονος δήλωσε στην Αγγελική Νικολούλη πως θα ήθελε να μπει έστω για μισή ώρα στο κελί της Ρούλας Πισπιρίγκου για να την σκοτώσει, κι ας μπει μετά φυλακή.

«Είναι μία κίνηση εντυπωσιασμού. Δεν με έπεισε, αυτό εννοώ όταν λέω ότι συμπληρώνει το αφήγημά του. Τα παιδιά χάνουν το όνομα, γίνονται το παιδί» δήλωσε.

«Ο Μάνος Δασκαλάκης δεν ζήτησε συγγνώμη. Τον πίεσε η Αγγελική Νικολούλη και τη λέξη συγγνώμη την λέει εκείνη, όχι αυτός. Είναι απροσδόκητο για έναν πατέρα να μη νιώθει τύψεις. Δεν αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεων και των λόγων του. Είναι πολύ έντονη η αποφυγή της ευθύνης και των τύψεων» είπε.

Ποιο το κίνητρο της Ρούλας;

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «ΜΠΑΜ», το «αρρωστημένο κίνητρο» της Ρούλας Πισπιρίγκου φαίνεται πως ήταν η εμμονή της με το Μάνο Δασκαλάκη.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η Μαλένα «έφυγε» όταν οι γιατροί είπαν ότι πρέπει να μείνει τρία χρόνια στην Αθήνα και ο Μάνος Δασκαλάκης ανακοίνωσε στη Ρούλα Πισπιρίγκου ότι θα μείνει στην Πάτρα λόγω δουλειάς.

Η Ίριδα κατέληξε τρεις ημέρες αφότου ο Μάνος Δασκαλάκης έφυγε από το σπίτι ενώ πιο πριν φέρεται να είχε πιάσει επ’ αυτοφώρω τη Ρούλα Πισπιρίγκου με τον εραστή της, και τέλος, η πρώτη ανακοπή της Τζωρτζίνας συνέβη ενώ το ζευγάρι ήταν σε διάσταση και ο θάνατός της επήλθε όταν ο Μάνος Δασκαλάκης ανακοίνωσε στη Ρούλα Πισπιρίγκου ότι θα μένει αλλού.

«Όσα άκουσα ως κίνητρα μού φαίνονται παράλογα»

«Για να φτάσουμε να μιλήσουμε για τα κίνητρα του δράστη, πρέπει πρώτα να έχει κριθεί η ενοχή του. Αυτή τη στιγμή μπορεί να γίνει μόνο θεωρητική συζήτηση. Όσα άκουσα ως φερόμενα κίνητρα από τη συγκεκριμένη εφημερίδα μου φαίνονται παράλογα, και αντίθετα στην κοινή λογική. Αν το αφήγημα είναι ότι η γυναίκα αυτή έκανε 3 ή μία ανθρωποκτονία με κίνητρο να έχει κοντά της το σύζυγο, καταλαβαίνετε ότι αυτό δε συνάδει με την κοινή λογική. Δε σκοτώνει μια γυναίκα τον απόλυτο συνδετικό κρίκο που έχει με έναν άντρα, δεν τον φέρνει με αυτόν τον τρόπο κοντά της. Οι πιο ισχυρές γέφυρες σε ένα ζευγάρι είναι τα παιδιά», είπε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου Κωνσταντίνος Ζάρδας.

«Έχω ακούσει από τον κ. Δασκαλάκη ότι η εντολέας μου είχε εξωσυζυγική σχέση, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μία γυναίκα να θέλει να φέρει πίσω το σύζυγό της, ενώ φέρεται να είχε εραστή. Τα κίνητρα που παρουσιάζονται στα δικά μου αυτιά ακούγονται αντιφατικά και παράλογα. Δε με πείθουν», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πάτρα: Είχαν δει τη Ρούλα να χτυπά τη Τζωρτζίνα, όταν ήταν μόλις 10 μηνών!

«Η εντολέας μου λέει ότι δεν είχε καμία γνώση για την κεταμίνη»

«Η εντολέας μου λέει ότι δεν έχει καμία γνώση για την κεταμίνη και ότι δε θα έκανε ποτέ κακό στα παιδιά της. Αυτό το λέει από την πρώτη στιγμή. Σήμερα δεν έχω μιλήσει μαζί της, αλλά είναι προγραμματισμένο να τη δω αύριο», σημείωσε ο κ. Ζάρδας, εκ των δικηγόρων της 33χρονης.

«Διατηρούμε μεγάλες αμφιβολίες για ό,τι έχει γίνει»

«Πολλοί μιλούν για αυτή την υπόθεση σαν να τα ξέρουν όλα. Εμείς διατηρούμε μεγάλες αμφιβολίες για ό,τι έχει γίνει, για αυτό και συνεχίζονται οι έρευνες, από τις οποίες περιμένουμε να αντλήσουμε δεδομένα. Βιάστηκαν οι εκπομπές να βγάλουν απόφαση για την υπόθεση, και τώρα ψάχνουμε και τα κίνητρα των πράξεών της. Για να ασκηθεί ποινική δίωξη δε χρειάζονται αδιάσειστα στοιχεία, αλλά επαρκείς ενδείξεις. Όλοι γνωρίζουμε ότι ακόμα και σε περίπτωση καταδίκης πρωτόδικης, πολλές αποφάσεις ανατρέπονται στο εφετείο», είπε ακόμα ο κ. Ζάρδας.

Διαβάστε επίσης:

“Βόμβες” Κατερινόπουλου για τους γονείς – Η κατάθεση Δασκαλάκη στον ανακριτή κρύβει εκπλήξεις – Δείτε όσα είπε

«Τα σκότωνες και μου ζητούσες πορτραίτα τους;»: Ξεσπά η ζωγράφος που είχε προσεγγίσει η Ρούλα Πισπιρίγκου

Ν. Σμύρνη: Στη δικαιοσύνη η κακοποίηση της 10χρονης από τον πατέρα της – Επικοινωνία υπ. Παιδείας με το σχολείο της