Ελληνοβρετανικό Νηπιαγωγείο LSC: Τα πλεονεκτήματα της δίγλωσσης εκπαίδευσης για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας

Ανάμεσα σε όλα τα επιτεύγματα που συμβαίνουν κατά την προσχολική ηλικία των παιδιών, τη συνολική αλματώδη ανάπτυξή τους και τις νέες ικανότητες που αποκτούν, η κατάκτηση νέας γνώσης και η διεύρυνση της αντίληψης είναι ίσως το πιο εντυπωσιακό επίτευγμα!

Ο λόγος για την ηλικία των 3-6 ετών, όταν δηλαδή το παιδί κάνει τα πρώτα του βήματα στον παιδικό σταθμό και το νηπιαγωγείο, όπου μαθαίνει και αποκτά νέες εμπειρίες ή ερεθίσματα, τα οποία λαμβάνουν χώρα γύρω του. Είναι ακριβώς αυτή η ηλικία που ο γονιός αναζητά το κατάλληλο περιβάλλον για το παιδί του, το οποίο θα του προσφέρει κατάλληλες γνώσεις και όλα τα απαραίτητα συναισθήματα, με στόχο την πολύπλευρη ανάπτυξή του.

Σε αυτή ακριβώς την ηλικία, ο γονιός δίνει μεγάλη έμφαση στο να σκεφτεί πώς θα κάνει την εκπαιδευτική αυτή διαδικασία για το παιδί του ευχάριστη και πιο αποτελεσματική, ώστε να βγει πραγματικά κερδισμένο από την εμπειρία του στο πρώτο του σχολείο. Η επιλογή ενός δίγλωσσου σχολείου, σύμφωνα με τους ειδικούς πετυχαίνει ακριβώς αυτό: Το ότι η επιλογή να παρακολουθεί το παιδί ένα δίγλωσσο σχολείο στα πρώτα του σχολικά βήματα, καταφέρνει όχι μόνο να μαθαίνει μία δεύτερη γλώσσα, την ξένη γλώσσα, αλλά και παράλληλα να εκπαιδεύεται στο να αναπτύσσει σημαντικές πνευματικές ικανότητες, όπως επίλυση προβλημάτων, λογική και δημιουργικότητα, μέσα από την παράλληλη μάθηση των δύο γλωσσών.

Στο δίγλωσσο Ελληνοβρετανικό Νηπιαγωγείο LSC τα παιδιά ηλικίας από 3,5 έως 6 ετών μαθαίνουν Ελληνικά και Αγγλικά. Μαθαίνουν, όμως, και πολλά περισσότερα: Σε ένα υπέροχα διαμορφωμένο περιβάλλον, τα παιδιά αποκτούν γνώσεις και κατακτούν ικανότητες μέσα από το παιχνίδι και τις βιωματικές δραστηριότητες.

Η δίγλωσση εκπαίδευση προτρέπει και ενθαρρύνει τα παιδιά να έρχονται σε καθημερινή επαφή τόσο με την ελληνική όσο και με την αγγλική γλώσσα, μέσα από την εναλλαγή δημιουργικών δραστηριοτήτων, όπως θεατρικό παιχνίδι, τραγούδια, παραμύθια και γλωσσολογικά παιχνίδια. Έτσι, τα παιδιά δεν διδάσκονται απλά μια ξένη γλώσσα, αλλά μαθαίνουν να τη χρησιμοποιούν ως μέσο ένταξης σε μία πρωτόγνωρη εμπειρία μάθησης και ανάπτυξης.

Έτσι, στο Ελληνοβρετανικό Νηπιαγωγείο LSC, τα παιδιά λαμβάνουν ουσιαστική και ισορροπημένη εκπαίδευση, η οποία, μεταξύ άλλων, ενισχύει την ανεκτικότητα απέναντι σε διαφορετικές γλωσσικές ομάδες αλλά και κουλτούρες. Με αυτή την έννοια, τα δίγλωσσα προγράμματα εκπαίδευσης ενισχύουν την αποδοχή και την διεύρυνση της αντίληψης όσον αφορά τη διαφορετικότητα των ανθρώπων.

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον, οι μικροί μαθητές του LSC θα παρακολουθήσουν προγράμματα της εκπαιδευτικής προσέγγισης STEM. Με εργαλεία το παιχνίδι και την έρευνα, τα παιδιά έρχονται σε μία πρώτη επαφή με τις επιστήμες, με την τεχνολογία και τα μαθηματικά, αναπτύσσοντας έτσι την κριτική τους σκέψη και τις δεξιότητες συλλογισμού.

Επιπλέον, η εκπαιδευτική ρομποτική θα βοηθήσει τα παιδιά να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον προγραμματισμό, βλέποντας τις εντολές τους να εφαρμόζονται σε πραγματικές κατασκευές. Χάρη στο ρομπότ Bee-Bot, την έξυπνη μελισσούλα, το παιδί μαθαίνει προσανατολισμό, λογική ακολουθία, αλλά και τη λογική του προγραμματισμού, ενώ με τα Lego Early Simple Machines τα παιδιά μαθαίνουν πώς λειτουργούν οι απλές μηχανές.

Τέλος, στα τμήματα προ-νηπίων και νηπίων, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να αξιοποιούν τους διαδραστικούς πίνακες που συμβάλλουν στο να γίνει η εκπαιδευτική διαδικασία πιο ευχάριστη και κατανοητή.

Τα τμήματα του Ελληνοβρετανικού Νηπιαγωγείου LSC χωρίζονται σε προνήπια (3,5-5 ετών) και νήπια (5-6 ετών). Το δε ωράριο λειτουργίας εκτείνεται από τις 7:00 το πρωί, έως τις 5:00 το απόγευμα. Τις απογευματινές αυτές ώρες, τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν σε δραστηριότητες όπως Εκπαιδευτική Ρομποτική, Εικαστικά, Παιδική Λογοτεχνία και Δημιουργικά παιχνίδια.

Η δε διατροφή των μικρών μαθητών βασίζεται σε ειδικό μενού που έχει συστήσει γνωστός διατροφολόγος, παρέχοντας ποιοτική σίτιση, ώστε τα παιδιά μέσω της μίμησης να εισάγονται από νωρίς στη λογική του υγιεινού τρόπου διατροφής.

Οι εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά στο LSC Ελληνοβρετανικό Νηπιαγωγείο έχουν ξεκινήσει – μάθετε περισσότερα εδώ.

LSC Ελληνοβρετανικό Νηπιαγωγείο

Θεομήτορος και 17ης Νοεμβρίου 55

Άλιμος, 174 55

Αττική

Τηλ.: 210 98 40 004