Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις νοσηλεύτριες των παιδιατρικών νοσοκομείων

Ήταν πριν λίγους μήνες όταν η μικρή Sophie Skiles, διαγνώστηκε με καρκίνο και αναγκάστηκε μαζί με την οικογένειά της να περάσει όλο το καλοκαίρι στο νοσοκομείο, τα διαγνωστικά κέντρα και τα κέντρα αποκατάστασης.

Η μητέρα του δίχρονου κοριτσιού, σε ένα post της περιγράφει τις δύσκολες ώρες που πέρασε με την κόρη της, ευχαριστώντας και αναδεικνύοντας μέσα από αυτό τη συμβολή των νοσοκόμων και των νοσηλευτριών που βοηθούν καθημερινά τα παιδιά που υποφέρουν στις παιδιατρικές κλινικές και τα νοσοκομεία.

Το συγκινητικό της κείμενο κέρδισε χιλιάδες likes και κοινοποιήσεις, ενώ και εμείς εδώ στο Infokids.gr δεν θα μπορούσαμε παρά να επικροτήσουμε τα λόγια της. Συνοδευόταν, μάλιστα, από μια φωτογραφία του μικρού κοριτσιού τη στιγμή που μία νοσοκόμα ελέγχει την κατάστασή του. Τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση ξεπερνούν τις 6 χιλιάδες και όλα επικροτούν τα λόγια της μητέρας.

Διαβάστε την ανάρτηση της μαμάς

«Αγαπητές Νοσοκόμες

Σας βλέπω. Κάθομαι στον καναπέ όλη την ημέρα και σας βλέπω. Προσπαθείτε πολύ σκληρά να περάσετε απαρατήρητες, να μην σας δω η κόρη μου και εγώ. Βλέπω το πρόσωπό σας να χαμηλώνει λίγο όταν εκείνη σας κοιτά και κλαίει. Προσπαθείτε με κάθε τρόπο να μετριάσετε τους φόβους της και να την καθησυχάσετε. Βλέπω πώς διστάζετε να τραβήξετε τα τσιρότα και τους επιδέσμους. Λέτε “συγγνώμη, αγάπη μου” και “μην ανησυχείς” μέσα στην ημέρα περισσότερες φορές από όσες όλοι οι άλλοι σας λέμε “ευχαριστώ”.

Βλέπω όλα αυτά τα μικρά χαρτάκια στα χέρια ή το στηθοσκόπιό σας για κάθε ένα παιδί που φροντίσατε. Σας βλέπω να κουβαλάτε φορτία με τα φάρμακα και τις προμήθειες στο δωμάτιο ενός παιδιού την ώρα που το τηλέφωνό σας χτυπά για να πάτε στο δωμάτιο ενός άλλου. Σας βλέπω που προσπαθείτε να βάλετε τη μάσκα και τα γάντια σας και να μην κάνετε φασαρία τη νύχτα. Σας βλέπω να μαζεύετε σωρούς τις χάντρες για να τις δώσετε στους ασθενείς σας. Σας βλέπω να αγγίζετε απαλά το κεφαλάκι των παιδιών και να το δένετε προσεκτικά με επιδέσμους. Σας βλέπω να αγκαλιάζετε την απαρηγόρητη μαμά όταν της μεταφέρετε άσχημα νέα. Σας βλέπω να φτιάχνετε αρχεία στους υπολογιστές την ώρα που στην αγκαλιά σας ένα μωρό κλαίει, επειδή η μαμά του δουλεύει και δεν μπορεί να είναι μαζί του στο νοσοκομείο εκείνη την ώρα. Βάζετε στην άκρη ό,τι σας απασχολεί για 10 ώρες συνεχόμενα και φροντίζετε άρρωστα παιδιά αγνώστων. Εισέρχεστε σε κάθε δωμάτιο με χαμόγελο ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει μέσα σε αυτό.

Βλέπετε το όνομα της Sophie στο πρόγραμμα και έρχεστε να την τσεκάρετε, ακόμα και αν δεν είναι ασθενής σας. Καλείτε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της όσες φορές και αν χρειαστεί, έτσι ώστε το παιδί μου να έχει τα απαραίτητα. Τσεκάρετε εμένα όσες φορές τσεκάρετε και εκείνη. Κάθεστε και με ακούτε να μουρμουράω για 10 λεπτά, ακόμα και αν το τηλέφωνό σας χτυπά συνέχεια και η λίστα με τις υποχρεώσεις είναι τεράστια.

Σας βλέπω να χαίρεστε και να χειροκροτάτε τα παιδιά που καταφέρνουν να περπατήσουν και να παίξουν μέσα στον χώρο. Σας βλέπω να κρύβεστε από το παιδί πίσω από τη γωνία και εκείνο γεμάτο χαρά να σας κυνηγά. Σας βλέπω να κρατάτε μικροσκοπικά χέρια στην χούφτα σας, να αλλάζετε πάνες, να μιλάτε στους γονείς με κατανοητή γλώσσα και να σκουπίζετε τα δάκρυα από τα μάτια σας, ειδικά όταν βγαίνετε από ένα δωμάτιο με δύσκολη περίπτωση. Σας βλέπω να φοράτε γάντια, μάσκες, τη στολή σας και να στέκεστε για ελάχιστα λεπτά πριν μπείτε στο δωμάτιο για να ξεκινήσει η κόρη μου άλλη μία χημειοθεραπεία.

Σας βλέπω. Όλοι σας βλέπουμε. Κανένα γλυκό, κανένα δώρο, κανένα λουλούδι δεν μπορεί να εκφράσει το πόσο ευγνώμονες είμαστε. Γίνεστε ο Σωτήρας μας κάθε μέρα! Τα παιδιά μας δεν θα τα έβγαζαν πέρα χωρίς εσάς. Μαμάδες, όπως εγώ, δεν θα ένιωθαν ασφαλείς και ήρεμες χωρίς εσάς. Σώζετε τα παιδιά μας και δεν θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε ένα βήμα χωρίς εσάς…

Με αγάπη,

Μία μαμά που βλέπει όσα κάνετε και σας αγαπά βαθιά για αυτό…».

-Στις 4 Οκτωβρίου, μετά από πολλά σκαμπανεβάσματα και δυσκολίες, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το μικρό κοριτσάκι είναι σχεδόν «καθαρό» από καρκίνο και περιμένει τη σειρά της για μεταμόσχευση μυελού των οστών, μετά την οποία – πιθανότατα – ο εφιάλτης του καρκίνου θα φύγει μακριά…

Δείτε το αρχικό post της μαμάς