Ένα σχολείο που δίνει στο μαθητή όλα τα εφόδια για να ανοίξει τα φτερά του και να κατακτήσει την κορυφή!

Μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις που θα πάρουμε ως γονείς είναι να επιλέξουμε προσεκτικά το σχολείο που θα φοιτήσει το παιδί μας, το μέρος όπου θα περάσει τα πρώτα χρόνια της ζωής του, από την προσχολική ηλικία μέχρι και την τελευταία τάξη του Λυκείου.

Ομολογουμένως, πρόκειται για μία σημαντική απόφαση, καθώς το παιδί μας θα περνά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του εκεί, οι δάσκαλοι και οι δασκάλες του θα διαμορφώσουν την εκπαίδευσή του και οι συμμαθητές και συμμαθήτριές του θα επηρεάσουν το κοινωνικό περιβάλλον του, επομένως, κατά μία σημαντική έννοια, η σχολική εκπαίδευση θα καθορίσει το μέλλον του.

Αν τα κριτήρια επιλογής του καλύτερου σχολείου, μοιάζουν με «άγραφο χάρτη», κάποιες φορές, αρκεί απλώς να αφουγκραστούμε τη φιλοσοφία ενός σχολείου, για να πάρουμε τη σωστή απόφαση.

Α ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΛΑΜΠΙΡΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥΝ, ΑΠΟΓΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τα Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη, ένα από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, με 56 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας, συνεχίζουν να πρωτοπορούν προετοιμάζοντας τους αυριανούς πολίτες και μεγαλώνοντας γενιές παιδιών που θα θέσουν τις βάσεις για το ελπιδοφόρο μέλλον της χώρας.

Στην προσχολική ήδη βαθμίδα, τα παιδιά αισθάνονται το σχολείο  ως το χώρο όπου μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και δημιουργικά, να αναζητούν τη γνώση, να ψυχαγωγούνται με τους συμμαθητές τους, να λαμβάνουν την αμέριστη προσοχή και φροντίδα των εκπαιδευτικών αλλά και όλων των μελών της σχολικής κοινότητας.

ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Τα παιδιά έχουν συστηματικές ευκαιρίες να αλληλεπιδρούν με το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, επιλέγουν ελεύθερα δραστηριότητες, εξερευνούν και ανακαλύπτουν. Στις ευρύχωρες και οργανωμένες τάξεις, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να διδαχθούν σε ομάδες και να κατανοήσουν την αξία της ομαδικής εργασίας και της από κοινού ανακάλυψης. Αξιοποιώντας τη δυναμική των ομάδων, μαθαίνουν να συνεργάζονται αρμονικά μεταξύ τους, κοινωνικοποιούνται, αναπτύσσουν την κριτική σκέψη τους και καλλιεργούν την ικανότητα αναστοχασμού.

Παράλληλα, ενθαρρύνονται στην ανακάλυψη και κατάκτηση νέων γνώσεων μέσα από τη συλλογική διερεύνηση θεμάτων, ζητημάτων και καταστάσεων που τους βοηθούν να μάθουν βιωματικά.

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς οι μαθητές των τμημάτων του Νηπιαγωγείου επισκέπτονται τον χώρο του Δημοτικού σχολείου, με αφορμή ευχάριστες δραστηριότητες που αποσκοπούν στη γνωριμία και την εξοικείωσή τους με το χώρο αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό του Δημοτικού σχολείου.

 

ΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Σε μια εποχή που ο εκσυγχρονισμός των σχολικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων μέσω της αξιοποίησης νέων τεχνολογιών καθίσταται απολύτως αναγκαίος, τα Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη αποτελούν εγγύηση για τη  μάθηση, τη διδασκαλία, αλλά και την παραγωγή νέας γνώσης.

Δεδομένου ότι τα παιδιά μας περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους στο σχολείο, χτίζοντας μέσα από εκεί φιλίες που θα τα ακολουθούν και εκτός αυτού, αντιλαμβανόμαστε όλοι τον καθοριστικό ρόλο που το περιβάλλον αυτό μπορεί να παίξει στο μέλλον τους.

 Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη έχουν επενδύσει σε υλικοτεχνικές υποδομές, άρτια καταρτισμένους εκπαιδευτικούς και  έχουν εκπονήσει ένα πολύπλευρο πρόγραμμα σπουδών που βοηθά τον μαθητή να ανακαλύψει τον κόσμο της μάθησης, να αναπτύξει δεξιότητες και να διευρύνει τους ορίζοντές του.

Άλλωστε, σε μια εποχή μεγάλων και συνεχών εξελίξεων, το σημαντικό δεν είναι τόσο η συσσώρευση γνώσεων, αλλά το να κατανοήσει ο ίδιος ο μαθητής πώς να μαθαίνει και να αναζητά τη γνώση.

Δίδεται έμφαση στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού μέσα από ένα ελκυστικό μαθησιακό περιβάλλον που το βοηθά να καλλιεργήσει όλη τη δυναμική του ώστε κάθε μαθητής να μπορέσει να εξελιχθεί στην «καλύτερη εκδοχή του εαυτού του».

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ

Ο βασικός κορμός των μαθημάτων του Δημοτικού εμπλουτίζεται με δραστηριότητες που δημιουργούν ένα περιβάλλον γεμάτο ερεθίσματα, κίνητρα και μια ευρεία γκάμα επιλογών που διεγείρουν τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και την ευελιξία της σκέψης των παιδιών. Παράλληλα καλλιεργείται η αγάπη για τις τέχνες, τη Μουσική και τον αθλητισμό.

Η εκπαίδευση συνδυάζει τη σύγχρονη γνώση με την αγάπη για την ελληνική παράδοση, παρέχοντας στους μαθητές όλα τα απαραίτητα εφόδια για να προχωρήσουν έτοιμοι γνωστικά και με αυτοπεποίθηση στο Γυμνάσιο.

Η ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Οι μαθητές τόσο του Γυμνασίου όσο και του Λυκείου αποκτούν ουσιαστική παιδεία μέσα σε ένα άριστο περιβάλλον εκπαίδευσης που τους παρέχει όλα τα απαραίτητα εφόδια για να εξελιχθούν σε ενήλικες με γνώσεις και δεξιότητες.  Το πρόγραμμα διδασκαλίας διανθίζεται με ποικίλες διδακτικές προσεγγίσεις που εξελίσσονται γνωστικά και ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στη στοχοθεσία κάθε τάξης. Στο πλαίσιο αυτό οι μαθητές καλλιεργούν την κριτική σκέψη τους αλλά τις κοινωνικές τους δεξιότητες μέσα από τη συμμετοχή τους σε δράσεις και ομίλους πολλαπλών ενδιαφερόντων ενώ ταυτόχρονα  αποκτούν γνώσεις βιωματικά και διαθεματικά με σύγχρονες μεθοδολογίες.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΛΑΜΠΙΡΗ

Το πλούσιο πρόγραμμα σπουδών  θέτει στο επίκεντρο της εκπαιδευτικής προσέγγισης τον παράγοντα άνθρωπο και μέσω αυτού οι μαθητές καλούνται σε ένα ταξίδι παραγωγής νέας γνώσης και καινοτομίας υπό το πρίσμα μιας εκπαιδευτικής λογικής που καλύπτει τις ανάγκες του σημερινού και αυριανού πολίτη.

Αν θέλετε να δώσετε στο παιδί σας την ευκαιρία να αναπτύξει τις γνώσεις και την προσωπικότητά του σε ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό περιβάλλον, τα Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη είναι μονόδρομος! Μια υπέροχη μαθητική ζωή το περιμένει να την ανακαλύψει με τελικό προορισμό ένα λαμπρό ακαδημαϊκό μέλλον!

ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ – ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

ΝΗΠ/ΓΕΙΟ – ΒΡΕΦ/ΚΟΣ & ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ
Ιλισού 113, Μοσχάτο 18345
210 9419809

ΝΗΠ/ΓΕΙΟ – ΒΡΕΦ/ΚΟΣ & ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΕΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ
Ελ. Βενιζέλου 17 & Σμολένσκυ, Ν. Φάληρο 18547
210 4829773 & 210 4829747

ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Κοραή 77 & Ταξιαρχών, Μοσχάτο
210-9480532 & 210-9420374

ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ

Μεταμορφώσεως 155 και Ιλισού, Μοσχάτο
210 9480530 & 210 9480531

ΙΒDP

Ιλισού 113, Μοσχάτο 18345
210 9419809

.