Ένας μικροσκοπικός ήρωας: Γνωρίστε το μωρό που γεννήθηκε πιο ελαφρύ από το κουκλάκι του! (εικόνες)

Αυτό το μωράκι γεννήθηκε πέρυσι τον Ιούνιο, πρόωρα, στις 23 εβδομάδες και πέρασε εννέα μήνες δίνοντας μάχη για τη ζωή του του και με μία χρόνια ασθένεια των πνευμόνων.

Η μαμά του, η 19χρονη Μέγκαν, έβαλε δίπλα του ένα πλεκτό αρκουδάκι για να τον κάνει να νιώθει όμορφα μέσα στην θερμοκοιτίδα της εντατικής μονάδας νεογνών στο νοσοκομείο Hillingdon του Λονδίνου. Το μικρό αυτό μαλακό κουκλάκι ήταν λίγο μεγαλύτερο από το νεογέννητο.

Οι γιατροί είχαν συστήσει στους δύο γονείς δύο φορές να βγάλουν το μωρό από την μηχανική υποστήριξη, καθώς δεν είχε ελπίδες να επιβιώσει, όμως εκείνοι αρνήθηκαν.

Ο μικρούλης απέδειξε ότι είναι ένας τεράστιος μαχητής και 280 ημέρες μετά πήρε εξιτήριο, όντας πλήρως υγιής και πήγε στο σπίτι του.

Ενώ γεννήθηκε μόλις 450 γραμμάρια, σήμερα ζυγίζει σχεδόν έξι κιλά και δεν αποχωρίζεται το αρκουδάκι του που το έχει ονομάσεο «Bluey» από το μπλε χρώμα του.

«Προς το παρόν χρειάζεται οξυγόνο, αλλά ελπίζουμε όχι για πολύ ακόμα. Πιστεύω ότι θα μεγαλώσει όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας του και θα είναι ένα υγιέστατο και χαρούμενο αγοράκι. Είναι ένας γενναίος μαχητής που ξεπέρασε πολλά εμπόδια και επέζησε παρά τις ανησυχίες των γιατρών πως δεν θα τα καταφέρει. Είναι ο ήρωάς μας», ανέφερε η μαμά. 

«Το ότι ήρθε σπίτι μετά από 280 μέρες στο νοσοκομείο, τον έχει βοηθήσει πολύ. Έχει αρχίσει να πιάνει πράγματα, να αντιδρά σε ερεθίσματα, να χαμογελά και να παίζει. Ελπίζω πως σύντομα θα τον δούμε να μπουσουλάει και σιγά σιγά να κάνει και τα πρώτα του βήματα», συμπλήρωσε ο μπαμπάς.

Πηγή: metro.co.uk

Διαβάστε επίσης:

“Δεν γνώριζα πόσο θα με βοηθούσαν τα τεστ ωορρηξίας”: Η αληθινή ιστορία της Ελένης

Έκκληση: Ο 12 μηνών Ιωσήφ διαγνώσθηκε με κακοήθη όγκο στο θώρακα και πρέπει να σωθεί

“Το πανάκι βρέθηκε μέσα στο στόμα της Ίριδας” – Το παρασκήνιο του θανάτου της που εξηγεί πολλά