Επελαύνει η κακοκαιρία “Μήδεια” σε όλη τη χώρα – Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά αύριο 15/2

Σαρωτικό το πέρασμα της κακοκαιρίας “Μήδειας” σε όλη τη χώρα με χαρακτηριστικό τις πολικές θερμοκρασίες και πυκνές χιονοπτώσεις σημειώνονται στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά της χώρας.

Το άρθρο διαρκώς ανανεώνεται

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά αύριο 15/2 λόγω κακοκαιρίας

Κλειστά θα παραμείνουν για αύριο Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

Τη διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου αποφάσισε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος, μετά από συνεννόηση με τους πέντε χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης ΑΜΘ κ. Κωνσταντίνο Μπαντίκο.

Κλειστά θα παραμείνουν Δευτέρα και Τρίτη τα σχολεία όλων των βαθμίδων στους Δήμους Μυτιλήνης, Δυτικής Λέσβου και Λήμνου μετά από απόφαση των Δημάρχων και συνεννόηση με τις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, για την ασφάλεια μαθητών, εκπαιδευτικών και συνοδών λόγω των εκτάκτων καιρικών φαινομένων, της χιονόπτωσης και του παγετού σε πολλές περιοχές των νησιών, που αναμένεται να συνεχιστούν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Με απόφαση του Δημάρχου Άργους Μυκηνών, Δημήτρη Καμπόσου, ανακοινώνεται η αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το ίδιο ισχύει και για τους δημοτικούς, παιδικούς, βρεφικούς και βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Άργους Μυκηνών, για τη Δευτέρα 15/02/2021 και την Τρίτη 16/02/2021.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και οι παιδικοί – βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Θεσσαλονίκης, λόγω της πρόγνωσης για συνεχιζόμενο παγετό και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων αύριο Δευτέρα και μεθαύριο Τρίτη στον Δήμο Θερμαϊκού και σε όλες τις δημοτικές ενότητες (Πανόραμα, Πυλαία, Χορτιάτης, Ασβεστοχώρι, Εξοχή και Φίλυρο), καθώς και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί. Το ίδιο ισχύει και στο Δήμο Καλαμαριάς.

Δε θα λειτουργήσουν οι σχολικές δομές στους δήμους Βόρειας Κυνουρίας, Μεγαλόπολης και Γορτυνίας. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των δημάρχων, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα μείνουν κλειστά τη Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου. Το ίδιο θα ισχύσει και για τις δημοτικές, σχολικές δομές.

Με απόφαση του Δημάρχου του Δήμου Δέλτα, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 15/2/2021 και την Τρίτη 16/2/2021.

Με απόφαση Δημάρχου αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021, λόγω των συνεπειών από την εκδήλωση χιονοπτώσεων της Κυριακής 14/2/2021 και του συνεχιζόμενου παγετού.

Με απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή (χιονόπτωση και χαμηλές θερμοκρασίες). Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία του Δήμου Νεστορίου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, με απόφαση του Δημάρχου Χρήστου Γκοσλιοπουλου.

Κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων του Δήμου Κορινθίων (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και παιδικοί σταθμοί) λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων που επικρατούν και στην περιοχή των χαμηλών θερμοκρασιών που καταγράφονται και των υγειονομικών πρωτοκόλλων αντιμετώπισης της πανδημίας, την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου και την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου.

Με απόφαση του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, αύριο Δευτέρα 15-2-21, όλες οι εκπαιδευτικές δομές του Δήμου Βόλου, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα παραμείνουν κλειστές, εξαιτίας των ιδιαίτερα έντονων καιρικών φαινομένων (ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες-παγετός-χιονόπτωση) και της επικινδυνότητας στη μετακίνηση των μαθητών.Κλειστοί θα παραμείνουν και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ.

Με απόφαση του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα, κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και Ειδικής Αγωγής του Δήμου Κοζάνης, τη Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Επίσης, κλειστοί θα παραμείνουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Κοζάνης.

Με απόφαση του δημάρχου Δράμας Χριστόδουλου Μαμσάκου, αύριο Δευτέρα όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Δράμας καθώς και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά λόγω του ολικού παγετού, του χιονιού και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στα Γρεβενά.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας ενημερώνει ότι -λόγω των καιρικών συνθηκών και του παγετού- θα ανασταλεί η δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία ΟΛΩΝ των σχολικών μονάδων της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, και ειδικότερα των Δήμων ΛΑΡΙΣΑΣ, ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ, ΤΕΜΠΩΝ, ΚΙΛΕΛΕΡ, ΑΓΙΑΣ, ΦΑΡΣΑΛΩΝ και ΤΥΡΝΑΒΟΥ, σύμφωνα με αντίστοιχες αποφάσεις των Δημάρχων.

Σε ολόκληρο τον νομό Καρδίτσας, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που αναμένονται, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά αύριο και την Τρίτη, στον δήμο Αργιθέας και την Τετάρτη.

Με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν αύριο, Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021, τα μαθήματα στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Ορχομενού.

Με απόφαση της δημάρχου Ορχομενού και με τη σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων υπηρεσιών, όλα τα σχολεία του δήμου Ορχομενού θα παραμείνουν κλειστά εξ αιτίας των δύσκολων καιρικών συνθηκών και των χαμηλών θερμοκρασιών.

Κλειστά τα σχολεία στο Δήμο Ωραιοκάστρου.

Με απόφαση του Δημάρχου Νέας Προποντίδος δεν θα λειτουργήσουν αύριο Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021, εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών όλα τα σχολεία.

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία του Δήμου Λεβαδέων.

Αύριο Δευτέρα, 15/2/2021, αναστέλλεται,η δια ζώσης, λειτουργία σε όλες τις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Τρίπολης. Το αυτό ισχύει και για τους βρεφονηπιακούς, βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας.

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη κ. Τραυλού Σταύρου κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε Κεφαλονιά και Ιθάκη τη Δευτέρα 15-02-21 και την Τρίτη 16-02-21.

Όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης θα παραμείνουν κλειστές την Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών οι οποίες επικρατούν.

Με απόφαση του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοσίων και ιδιωτικών σχολικών μονάδων καθώς και των δημοσίων και ιδιωτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Ανατολικής Σάμου, για το διάστημα από αύριο Δευτέρα, 15/02/2021, έως και Τετάρτη 17/02/2021 λόγω των αναμενόμενων ακραίων καιρικών φαινομένων.

Ο Δήμος Τρικκαίων ανακοίνωσε ότι, λόγω της κακοκαιρίας, τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 θα είναι κλειστές όλες οι δομές εκπαίδευσης στην πόλη και τα χωριά του δήμου.

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Α’βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης και των παιδικών σταθμών του Δήμου, την Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021 λόγω των καιρικών προγνώσεων έντονων φαινομένων παγετού.

Από το Δήμο Τεμπών ανακοινώνεται ότι αύριο Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου δεν θα λειτουργήσουν λόγω καιρικών συνθηκών τα σχολεία Α’ μιας και Β’μιας εκπαίδευσης, οι Παιδικοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί .

Ο παγετός κλείνει τα σχολεία αύριο σε ολόκληρο το Δήμο Λαμιέων.

Ο ένας μετά τον άλλο, οι δήμαρχοι της Μαγνησίας λαμβάνουν αποφάσεις για κλείσιμο των σχολείων λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και για την αποφυγή ατυχημάτων, καθώς μετά τις χιονοπτώσεις αναμένεται παγετός.

Στο πλαίσιο αυτό, μετά τον Δήμο Ρήγα Φεραίου, ανάλογη απόφαση έλαβαν για τις περιοχές του, οι δήμαρχοι Αλμυρού, Βαγγέλης Χατζηκυριάκος και Νοτίου Πηλίου, Μιχάλης Μιτζικός. Η απόφαση αφορά τις σχολικές μονάδες τόσο της Πρωτοβάθμιας, όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η απόφαση για τον Δήμο Αλμυρού, αφορά και την Τρίτη 16-2-2021.

Όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Λαρισαίων αύριο Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, δεν θα λειτουργήσουν λόγω των καιρικών συνθηκών: τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, γενικής και ειδικής αγωγής, δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης καθώς και οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, δημοτικοί και ιδιωτικοί, δεν θα λειτουργήσουν τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου.

Με απόφαση της Δημοτικής αρχής τη Δευτέρα και την Τρίτη 15 και 16 Φεβρουαρίου τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλο το Δήμο Καρδίτσας θα παραμείνουν κλειστά. Κλειστοί θα παραμείνουν και οι δημοτικοί παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Ο Δήμος Μουζακίου, ανακοινώνει επίσης, ότι λόγω χιονοπτώσεων και χαμηλών θερμοκρασιών, την Δευτέρα 15/02 και Τρίτη 16/02, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί σταθμοί.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021, όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (χιονόπτωσης & παγετού) που επικρατούν σε ολόκληρη της περιοχή του Δήμου.

Από τον Δήμο Σκιάθου ανακοινώθηκε ότι αύριο τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν κλειστά.

Με απόφαση του Δημάρχου Κορδελιού-Ευόσμου, Κλεάνθη Μανδαλιανού, έπειτα από επικοινωνία που είχε με τους αρμόδιους φορείς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Α΄βαθμιας και Β΄βαθμιας Εκπαίδευσης, τη Δευτέρα 15.02.21 τα σχολεία του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας.

Τη Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ( Δημοτικά και Νηπιαγωγεία) και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ( Γυμνάσια και Λύκεια) του Δήμου Καρπενησίου, θα μείνουν κλειστά λόγω των χιονοπτώσεων και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.  Οι παιδικοί- βρεφονηπιακοί σταθμοί καθώς και το Κδαπ Μεα θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κλειστές οι σχολικές μονάδες στο Δήμο Ναυπλιέων την Δευτέρα και Τρίτη 15-16 Φεβρουαρίου Επίσης κλειστοί θα παραμείνουν και για τις δύο ημέρες οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου.

Με απόφαση του Δημάρχου Αγράφων κ. Καρδαμπίκη, αύριο Δευτέρα 15-02-2021, τα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου καθώς και ο παιδικός σταθμός θα παραμείνουν κλειστά, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Πρεσπών, λόγω ψύχους, με απόφαση του Δημάρχου Παναγιώτη Πασχαλίδη. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Αττική: Με απόφαση του Περιφερειάρχη κλειστά θα μείνουν τα Σχολεία Ειδικής Αγωγής (15/2)

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, κλειστές θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, όλες οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (όλων των βαθμίδων) στην Περιφέρεια Αττικής, για προληπτικούς λόγους ασφάλειας των μαθητών, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Ανακοινώνουμε ότι για αύριο Δευτέρα, 15/2/2021, αναστέλλεται,η δια ζώσης, λειτουργία σε όλες τις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Τρίπολης. Το αυτό ισχύει και για τους βρεφονηπιακούς, βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας.

Μόλις ενημερωθήκαμε ότι με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Ν. Χανίων θα παραμείνουν κλειστά μέχρι την Τετάρτη 17/2 λόγω της κακοκαιρίας.

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, εξαιτίας των συνθηκών παγετού που επικρατούν στο σύνολο της Π.Ε Ηλείας (χιονόπτωση, παγετός και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, από χαμηλά υψόμετρα) και δεδομένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων που αφορούν στην λειτουργία των σχολείων λόγω covid-19, για λόγους ασφάλειας των μαθητών και εκπαιδευτικών τους, αύριο Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021, ΔΕΝ θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στους Παιδικούς Σταθμούς και σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε Ηλείας.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν μέσω τηλεκπαίδευσης

Σε όσες περιοχές και  για όσες μέρες κλείνουν οι σχολικές μονάδες με απόφαση του Δήμου λόγω καιρικών συνθηκών θα παρέχεται τηλεκπαίδευση από τις σχολικές μονάδες με βάση το πρόγραμμα και τις ώρες που ήδη ισχύουν.