Επιστροφή στο σχολείο: Τι πρέπει να κάνετε για να αποφύγετε τις ψείρες

Λίγες μόνο μέρες απέμειναν για την επιστροφή των παιδιών μας στα σχολεία και όσο εκείνα ανυπομονούν να συναντήσουν ξανά τους αγαπημένους συμμαθητές τους, άλλο τόσο εμείς, οι γονείς, «ανασκουμπωνόμαστε» προκειμένου να προετοιμαστούμε για τις νέες προκλήσεις που θα φέρει μία ακόμα σχολική χρονιά.

Μία από αυτές που μας απασχολούν περισσότερο από άλλες είναι και οι ψείρες που μεταφέρονται πανεύκολα από το ένα παιδικό κεφαλάκι στο άλλο, προκαλώντας τρομερή φαγούρα και ενόχληση, ενώ είναι και σχετικά δύσκολες στην αντιμετώπισή τους.

Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι ψείρες μπορεί να μολύνουν άτομα οποιασδήποτε ηλικίας, αλλά περισσότερο κινδυνεύουν τα παιδιά ηλικίας από 3 έως 11 ετών.

Θα καταλάβετε ότι το παιδί σας «κόλλησε» ψείρες, επειδή θα αρχίσει να ξύνει έντονα το τριχωτό της κεφαλής του, να γδέρνεται (με κίνδυνο τοπικής μόλυνσης), και ως εκ τούτου να έχει έντονη νευρικότητα και αϋπνία.

Αν παρατηρήσετε τα παραπάνω, θα καταφέρετε εύκολα να εντοπίσετε τις ψείρες, αν εξετάσετε το κεφάλι του παιδιού κάτω από δυνατό φως με έναν μεγεθυντικό φακό –ακόμα πιο εύκολα αν τα μαλλιά του είναι βρεγμένα. Οι ψείρες μπορεί να κινούνται στο κεφάλι του ή και να είναι ακίνητες, στέρεα κολλημένες στη βάση της κάθε τρίχας.

Πριν φτάσουμε στη μόλυνση από ψείρες

Όταν φτάσετε, βέβαια, να παρατηρήσετε τις ψείρες στο κεφάλι του παιδιού σας, θα είναι ήδη αργά. Το πρόβλημα θα έχει ήδη αρχίσει να ταλαιπωρεί το παιδί –χωρίς αυτό να σημαίνει, βέβαια, ότι δεν θα είναι αναστρέψιμο. Γιατί, όμως, να μην το προλάβετε, αφού πλέον μπορείτε να το κάνετε πανεύκολα;

Οι προνοητικοί γονείς –ή όσοι έχουν ήδη ταλαιπωρηθεί αρκετά με τις ψείρες και έχουν αναζητήσεις προληπτικές λύσεις, φροντίζουν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς να εφαρμόζουν στα μαλλιά των παιδιών ένα προϊόν προστασίας. Το Hedrin Protect&Go είναι ένα σπρέϊ conditioner με βάση το νερό, το οποίο εφαρμόζεται είτε σε βρεγμένα είτε σε στεγνά μαλλιά μετά το λούσιμο. Είναι πανεύκολο στη χρήση, έχει υπέροχο άρωμα μάνγκο-πορτοκάλι και δρα και σαν conditioner ξεμπερδεύοντας τα πιο μακριά μαλλάκια.

Το conditioner αυτό, λοιπόν, παραμένει στα μαλλάκια του παιδιού, προστατεύοντας το κεφαλάκι του από επιμόλυνση, ενώ απαλλάσσει κι εμάς από το άγχος αυτού του κινδύνου. Η μόνιμη θεραπεία από ψείρες δεν είναι λύση –η πρόληψη, όμως, είναι!

Τι κάνουμε μετά τη μόλυνση;

Αν πάντως διαπιστώσετε ψείρες στο κεφάλι του παιδιού, πριν βιαστείτε να το πάτε για κούρεμα, δοκιμάστε να τις αντιμετωπίσετε με ένα καλό αντιφθειρικό που δρα γρήγορα και αποτελεσματικά, με φυσικό και όχι χημικό τρόπο.

Η αυθεντική lotion Hedrin Solution, που είναι κατάλληλη ακόμα και για μωρά από 6 μηνών, δρα μόλις σε 1 ώρα από τη στιγμή της εφαρμογής προσφέροντας σύντομα ανακούφιση.

Ακόμα πιο ισχυρή είναι η σύνθεση του τζελ Hedrin Plus που δρα μέσα σε 15 λεπτά, αφού περιέχει μία ειδική ουσία, η 0ποία επιτρέπει την διείσδυση του τζελ στο αυγό της ψείρας.

Όσο για τα παιδιά που δεν έχουν την υπομονή να περιμένουν να δράσει το αντιφθειρικό, παρά βιάζονται να βγουν και να παίξουν εκτός σπιτιού, ο περιορισμός δεν είναι απαραίτητος αφού η σειρά Hedrin έχει προνοήσει και γι’αυτό, με το Hedrin Treat & Go. Ο λόγος για ένα εξαιρετικό προϊόν, σε μορφή αφρού, που μόλις στεγνώσει παραμένει στα μαλλιά των παιδιών, ενώ αυτά παίζουν, κοιμούνται ή πηγαίνουν στο σχολείο, χωρίς να αφήνει ίχνος λιπαρότητας.

Τα αυγά που γεννά η ενήλικη ψείρα εκκολάπτονται για 7 ημέρες. Συνεπώς, η εφαρμογή των παραπάνω προϊόντων πρέπει να επαναλαμβάνεται σε διάστημα 7 ημερών από την πρώτη εφαρμογή.

Κάπως έτσι, θα έχετε το κεφαλάκι του παιδιού σας ήσυχο καθ’όλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς!