Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για κακοποίηση παιδιών σε κέντρο φιλοξενίας ανηλίκων ΑμΕΑ -Τι καταγγέλλει η Νένα Χρονοπούλου

"Κόλαφος" η Νένα Χρονοπούλου για Ρούλα Πισπιρίγκου: "Θα μείνεις στην ιστορία ως η εθνική μας μέγαιρα"

Η Νένα Χρονοπούλου προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών ΑμεΑ, σε Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στην Αττική, καταγγελίες τις οποίες ερευνά η Υποδιεύθυνση Υπηρεσίας Ανηλίκων.

Η κ. Χρονοπούλου μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα” και ως Εθελόντρια Γραμματέας του Υποστηρικτικού και Κοινωνικού Δικτύου 4amea. Όπως είπε, με τον σύζυγό της, έχουν ιδρύσει το υποστηρικτικό ίδρυμα για παιδιά ΑμεΑ από όλη την Ελλάδα και τόνισε ότι έχουν συλλέξει πολλές πληροφορίες για το συγκεκριμένο Κέντρο Ειδικών Θεραπειών.

Σύμφωνα με την κ. Νένα Χρονοπούλου οι πληροφορίες ήρθαν μέσω του ιστορικού που παίρνουν για τα παιδιά. Στην πρώτη καταγγελία, μια γιαγιά τους είπε ότι το εγγόνι της βγήκε έξω από το συγκεκριμένο κέντρο έχοντας μια δαγκωνιά στο πρόσωπο. Όταν ρώτησε τι είναι αυτό της είπαν “μην τολμήσεις να κάνεις καταγγελία γιατί θα πούμε ότι το παιδί ήρθε έτσι από το σπίτι”.

Μία ακόμα καταγγελία ήταν από μία μητέρα η οποία παρατήρησε ότι άλλαξε η συμπεριφορά του παιδιού της, ενώ είχε αλλαγή και στην ερωτική συμπεριφορά. “Προφανώς έβλεπε πράγματα και τα έκανε στο σπίτι”, είπε η Νένα Χρονοπούλου.

Παράλληλα, τόνισε ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει κάποια γραμμή που να μπορεί κάποιος να καταγγείλει τέτοια περιστατικά και σημείωσε ότι αυτό που ζητούν είναι μια συνάντηση με την υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου ώστε να της επισημάνουν τα κενά του νόμου

“Ζητάμε αλλαγή της νομοθεσίας δεν γίνεται να μην υπάρξει έλεγχος σε αυτές της δομές”, ανέφερε η κ. Χρονοπούλου επισημαίνοντας ότι οι υπεύθυνοι του κέντρου το οποίο καταγγέλλεται απειλούν τους γονείς.

Απίστευτες καταγγελίες από τη Νένα Χρονοπούλου – Κακοποίηση παιδιών ΑμεΑ σε Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

Με αφορμή τις καταγγελίες που έκανε το πρωί στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα, η Νένα Χρονοπούλου, μίλησε στον ALPHA για κάτι που συνέβη σε Κέντρο Ειδικών Θεραπειών παιδιών ΑμεΑ και πραγματικά συγκλονίζει με όσα λέει. Σύμφωνα με την Νένα Χρονοπούλου, στην πρώτη καταγγελία που ήρθε, μια γιαγιά τους είπε ότι το εγγόνι της βγήκε έξω από το συγκεκριμένο κέντρο έχοντας μια δαγκωνιά στο πρόσωπο. Όταν ρώτησε τι είναι αυτό της είπαν «μην τολμήσεις να κάνεις καταγγελία γιατί θα πούμε ότι το παιδί ήρθε έτσι από το σπίτι».

Η άλλη καταγγελία ήταν από μια μητέρα η οποία παρατήρησε ότι άλλαξε η συμπεριφορά του παιδιού της, ενώ είχε αλλαγή και στην ερωτική συμπεριφορά.

«Προφανώς έβλεπε πράγματα και τα έκανε στο σπίτι», είπε η κυρία Χρονοπούλου.

«Από πού να αρχίσω; Έχει γίνει από το 2020 καταγγελία στο συνήγορο του πολίτη από μητέρες… Δεν υπάρχουν κρατικές δομές και αναγκάζονται οι γονείς και πηγαίνουν κάπου… Έγιναν καταγγελίες που αφορούσαν σε παιδιά που άλλαξαν συμπεριφορά. Μητέρα κατήγγειλε ότι το παιδί της σταμάτησε να παίρνει τα φάρμακα που έπαιρνε. Το 2022 ένα παιδί άνοιξε την πόρτα και έφυγε και το βρήκε κάποιος στο δρόμο. Άλλη μια γιαγιά κατήγγειλε ότι το παιδί γύρισε δαγκωμένο. Η τρίτη καταγγελία ήταν ο ξυλοδαρμός που είδαμε το παιδί σε φωτογραφίες που σας έχω στείλει...», είπε μεταξύ άλλων στη Super Κατερίνα.

Δομή φιλοξενίας παιδιών με ειδικές ανάγκες στο στόχαστρο καταγγελιών

Καταγγελίες που αφορούν κέντρο φιλοξενίας ανήλικων παιδιών με ειδικές ανάγκες, βάσει των οποίων εργαζόμενοι τα κακοποιούσαν έφερε στο φως η εκπομπή Live News το μεσημέρι της Δευτέρας (21/11).

Καταθέσεις γονιών και πιθανότατα ενός υπαλλήλου για κακοποίηση παιδιών με ειδικές ανάγκες έγιναν στην Γενική Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αθηνών που αφορούν κέντρο φιλοξενίας ανηλίκων με ειδικές ανάγκες σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ.

Όπως σημείωσε ο δημοσιογράφος του Live News Βασίλης Λαμπρόπουλος οι καταθέσεις έγιναν στις αρχές του καλοκαιριού και μιλούν για κακομεταχείριση, κακοποίηση και εγκατάλειψη των εν λόγω παιδιών.

«Το συγκεκριμένο κέντρο δέχεται καθημερινά περίπου 70 παιδιά» ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης, και αυτή τη στιγμή η ελληνική Αστυνομία έχει ξεκινήσει σχετική έρευνα. Σημειώνεται επίσης πως πέρα από τις καταθέσεις, οι Αρχές φέρεται να έχουν στα χέρια τους και άλλα στοιχεία, όπως φωτογραφίες.

Διαβάστε επίσης:

Γονείς ξανά Αντιγόνη Ψυχράμη – Δημήτρης Μακαλιάς: Η πρώτη δήλωση του συγκινημένου μπαμπά (vid)

«ΚαραγκιοζοΧριστούγεννα μετά μουσικής, παραδοσιακά!» στις Φιγούρες και Κούκλες (από 11/12)

Κιβωτός του Κόσμου: Βάπτιζαν παιδιά που είχαν ήδη χριστιανικά ονόματα – “Αγνοούνται” ο πάτερας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα