“Έρχεται” η ώρα της αλήθειας για τη Μαλένα και την Ιριδα – Τι “δείχνουν” τα ευρήματα μέχρι τώρα

Εν αναμονή των νέων ιατροδικαστικών πορισμάτων για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας,  της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα βρίσκονται αστυνομικές και δικαστικές αρχές. Τη διενέργεια των νέων ερευνών ανέλαβαν ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκος Καρακούκης και ο επίσης ιατροδικαστής Αθηνών Νίκος Καλόγρηας.

Οι εξελίξεις για Μαλένα και Ίριδα – Τι θα γίνει με την καρδιά του βρέφους

Ιατροδικαστής Γρ. Λέων: "Είναι δεδομένο πως ο ασφυκτικός θάνατος της Ίριδας είναι εγκληματική ενέργεια"

Αύριο Τρίτη αναμένεται, σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες της «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ», να ολοκληρωθεί ο τοξικολογικός επανέλεγχος ο οποίος πραγματοποιείται κατόπιν παραγγελίας στα διασωθέντα ιστοτεμάχια της Μαλένας και της Ίριδας, δύο εκ των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη που κατέληξαν τον Απρίλιο του 2019 και τον Μάρτιο του 2021 αντίστοιχα.

Όπως είπε στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” ο Πέτρος Κουσουλός  “Με αυτόν τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για τους ιατροδικαστές-πραγματογνώμονες κ. Καρακούκη και Καλόγρηα να ξεκινήσουν τη σύνταξη του πολυπόθητου πορίσματος το οποίο θα λύσει τα χέρια των εισαγγελέων (κ. Ελευθεριάνου και Ανδρέου) και θα εκκινήσει ουσιαστικά την αντίστροφη μέτρηση για την απόδοση των όποιων ποινικών ευθυνών στη Ρούλα Πισπιρίγκου αλλά και σε άλλα άτομα τα οποία ενδεχομένως ευθύνονται για την κατάληξη των παιδιών.”

Τι “δείχνει” ο τοξικολογικός έλεγχος

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο τοξικολογικός επανέλεγχος μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει κάποιο θετικό εύρημα το οποίο ανατρέπει τις αρχικές τοξικολογικές εξετάσεις οι οποίες είχαν γίνει σε Μαλένα και Ίριδα και ήταν αρνητικές. Παρότι, σύμφωνα με τους ερευνητές της υπόθεσης, θα πρέπει να αναμένεται η ολοκλήρωση και η ενδελεχής αξιολόγηση και των τελευταίων ευρημάτων, εντούτοις όπως έχει ήδη αποκαλύψει η «Μ» έχει απομακρυνθεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας μέσω χορήγησης δηλητηρίου (π.χ. κεταμίνης) όπως συνέβη στην περίπτωση της άτυχης Τζωρτζίνας.

Είναι ενδεικτικό ότι οι εισαγγελικές Αρχές αξιολογούν ήδη το υλικό το οποίο βρίσκεται στη διάθεσή τους και έχει αποκαλύψει μέσω συνεχόμενων δημοσιευμάτων η «Μ», όπως οι φωτογραφίες-ντοκουμέντα που απαθανατίζουν εμφανή σημάδια (αμυχές και εντυπώματα) τόσο στο πρόσωπο της Μαλένας όσο και εκείνο της μικρής Ίριδας. Την ίδια στιγμή οι ιατροδικαστές-πραγματογνώμονες οι οποίοι καλούνται να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά και να διορθώσουν τις αστοχίες των συναδέλφων τους συναξιολογούν τα ευρήματα τα οποία ήδη έχουν καταγραφεί από τις ιστολογικές εξετάσεις και αποκαλύπτουν έντονο πνευμονικό οίδημα και πνευμονική συμφόρηση (στη Μαλένα) και ασφυκτικές κηλίδες, υποξυγοναιμία εγκεφάλου κ.λπ. (στην Ίριδα). Παράλληλα το Ανθρωποκτονιών σε συνεννόηση με την εισαγγελική Αρχή έχει ήδη συλλέξει ικανοποιητικό υλικό, μαρτυρίες, ιατρικά έγγραφα κ.ά. τα οποία ήδη αξιολογούνται.
Πάτρα: Πώς το πανάκι οδηγεί στον θάνατο της Ίριδας -Το έγγραφο που περιέγραφε το εύρημα (εικόνα)

“Κλειδί” ο θάνατος της Ίριδας

Οι Αρχές χαρακτηρίζουν ως κλειδί την υπόθεση της Ίριδας, καθώς το μόλις έξι μηνών βρέφος κατέληξε μέσα στο σπίτι της οδού Μπιζανίου, παρουσία της κατηγορουμένης, Ρούλας Πισπιρίγκου, και της αδελφής της Δήμητρας. Σε αυτή την περίπτωση δεν είχε προηγηθεί νοσηλεία σε νοσοκομείο, με αποτέλεσμα η πλευρά της υπεράσπισης να μην μπορεί να ισχυρισθεί ενδεχόμενο ιατρικό λάθος όπως ήδη κάνει στην περίπτωση της Τζωρτζίνας και θα πράξει και στην περίπτωση της Μαλένας. Ο δημοσιογράφος είπε ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ,δεν πρόκειται να μεταφερθεί η καρδιά της Ίριδας στο εξωτερικό.

Διαβάστε επίσης:

Προκλητικός ο 52χρονος στη Κρήτη – «Δεν ήταν βιασμός, το ήθελε ο 14χρονος» – Η απόφαση της δικαιοσύνης

Πανελλήνιες 2022: Οι 60χρονοι που διεκδικούν μια θέση στο πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2022: Τρεις μαθητές μηδενίστηκαν και αποβλήθηκαν επειδή…. είχαν κινητό στις εξετάσεις