Έρχονται κίνητρα στα παιδιά για να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμών;

Έρχονται κίνητρα στα παιδιά για να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμών;

“Φουντώνουν” τις τελευταίες ώρες τα σενάρια που θέλουν την κυβέρνηση να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε bonus κίνητρα για τα παιδιά 12 έως 17 ετών ώστε να σπεύσουν να εμβολιαστούν και να περιοριστεί όσο το δυνατόν το ενδεχόμενο να χρειαστεί να κλείσουν τα σχολεία λόγω διασποράς του ιού στις τάξεις. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ερωτηθείς για το ζήτημα αυτό άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν ανακοινώσεις σε αυτή την κατεύθυνση. «Αφήστε να δούμε πώς θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες και θα επανέλθουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθώντας την τακτική του «freedom pass» των 150 ευρώ για εξαργύρωση σε ταξίδια, διαμονή, διασκέδαση που δόθηκε στους άνω των  18 ετών, με την πρώτη δόση του εμβολίου, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να εφαρμόσει αντίστοιχη δράση και για τα παιδιά άνω των 12 ετών. Τα κίνητρα θα αφορούν σε έναν αγαπημένο τομέα των παιδιών, στον τομέα της τεχνολογίας και της επικοινωνίας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη Δ.Ε..Θ.

Διαβάστε επίσης:

“Πάνε δυο χρόνια μπαμπάκα που έχω να ακούσω τη βελούδινη φωνή σου…”: Συγκινεί η κόρη του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Ένοπλος εισέβαλε σε σχολικό: Συγκλονισμένος ο οδηγός περιγράφει τι έσωσε τους μαθητές

Η ανάρτηση αυτού του παιδιάτρου είναι ό,τι καλύτερο διαβάσαμε για το πόσο σημαντικά είναι τα δημόσια Πανεπιστήμια