Ένοπλος εισέβαλε σε σχολικό: Συγκλονισμένος ο οδηγός περιγράφει τι έσωσε τους μαθητές

Ένα σοκαριστικό συμβάν έλαβε χώρα πριν από λίγο καιρό στη Νότια Καρολίνα, όταν ένοπλος εισέβαλλε σε σχολικό λεωφορείο που είχε μόλις κάνει στάση και το οποίο μετέφερε 18 τρομοκρατημένους μαθητές Δημοτικού.

Συγκλονισμένος ο οδηγός του σχολικού, λίγες ημέρες αργότερα, περιγράφει τι ήταν αυτό που έσωσε τα παιδιά, τα οποία κάλλιστα θα μπορούσαν να έχουν πέσει θύματα σε τυχόν πυρά του άγνωστου άνδρα.

Όπως ο κ. Kenneth Corbin λέει: “Όχι μόνο ήταν οι ίδιοι οι μαθητές που ανάγκασαν τον άνδρα να κατέβει από το λεωφορείο, αλλά και εκείνοι που προστάτευσαν και εμένα. Πώς; Με τις αδιάκοπες, επίμονες και ευθείες ερωτήσεις τους!” Μιλώντας στο Good Morning America, ο οδηγός εξηγεί, ότι ο άνδρας εισέβαλλε στο σχολικό προκειμένου να μεταφερθεί λίγα χιλιόμετρα παρακάτω και να φτάσει στην επόμενη πόλη.

Όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, επρόκειτο για τον 23χρονο Jovan Collazo, ο οποίος είχε μόλις αποδράσει από στρατιωτική βάση όπου εκπαιδευόταν, και όχι για κάποιον αναγνωρισμένο εγκληματία. “Τελικά, έπειτα από μόλις 2 χιλιόμετρα, ο άνδρας άρχισε να εκνευρίζεται με τις ερωτήσεις των παιδιών και μου ζήτησε να σταματήσω για να κατέβει”, συνεχίζει ο κ. Corbin.

Ο ίδιος περιγράφει, ότι ο Colazzο έκανε το λάθος να πιέσει τα παιδιά να μετακινηθούν και να σταθούν όρθια στο μπροστά μέρος του σχολικού, για να μπορεί να τα βλέπει. Τότε ήταν που ξεκίνησε ένας καταιγισμός ερωτήσεων από τoυς μαθητές, οι οποίοι απαιτούσαν να μάθουν αν ήταν φαντάρος, πού τους πήγαινε και αν θα αργούσαν να φτάσουν, αν σκόπευε να τους κάνει κακό ή να πυροβολήσει τον οδηγό κ.λ.π. Εντυπωσιασμένος ο οδηγός λέει, ότι δεν υπήρξε παιδί που να αρχίσει να ουρλιάζει και να κλαίει, παρά όλα ήταν γεμάτα περιέργεια και ήθελαν να μάθουν πράγματα από τον ένοπλο άνδρα.

Κάποια στιγμή, φανερά εκνευρισμένος, ο φυγάς άρχισε να φωνάζει “αρκετά! Φτάνει!” και ζήτησε από τον οδηγό να σταματήσει. Χάρη στην αθωότητα των παιδιών, η όλη κατάσταση δεν μετατράπηκε σε τρομερή τραγωδία!

Όσο για τον ίδιο τον Collazo, λίγο αργότερα συνελήφθη και ανάμεσα στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι βέβαια η απαγωγή και η ένοπλη ληστεία. Ο οδηγός τιμήθηκε ως ήρωας, όμως επιμένει πως ήταν οι 18 γενναίοι μαθητές που αξίζουν τα εύσημα!

Διαβάστε ακόμα:

“Σε αγαπάμε φίλε μας”: Το συγκινητικό μήνυμα που έγραψε κοριτσάκι στο “αντίο” του Μίκη Θεοδωράκη

Αρνήθηκε να “ρίξει” το μωρό της που γεννήθηκε χωρίς χέρι και πόδια λέγοντας ότι “είναι τέλειο από κάθε άποψη!”

9χρονη με αυτισμό έχει υψηλότερο IQ από αυτό του Einstein και του Hawking!