Φονικό στη Μακρινίτσα: Στους παππούδες η επιμέλεια του 2,5 ετών παιδιού της άτυχης Κωνσταντίνας

Οι γονείς της αδικοχαμένης Κων/νας και του αδερφού της Γιώργου, συγκλονισμένοι από την εν ψυχρώ δολοφονία των παιδιών τους από τον εν διαστάσει γαμπρό τους, κάνουν κουράγιο καθώς έχουν αναλάβει τον δύσκολο λόγο να μεγαλώσουν το 2,5 ετών εγγονάκι τους που διαρκώς αναζητά τη μαμά του.

Οι παππούδες ανέλαβαν και με τη βούλα την επιμέλεια του παιδιού

Με διαταγή από τον Εισαγγελέα Ανηλίκων Βόλου αφαιρέθηκε στο σύνολο της η γονική μέριμνα και επιμέλεια του μικρού ανήλικου παιδιού της Κωνσταντίνας Τσάπα από τον κατηγορούμενο προσωρινά όπως ο νόμος ορίζει. Η γονική μέριμνα και επιμέλεια έχει παραδοθεί προσωρινά στους παππούδες από μητρική γραμμή, την κ. Αθανασία Μαργαριτελη και τον κ. Απόστολο Τσάπα.

Ο παππούς και η γιαγιά φρόντιζαν το παιδί ήδη από τον Δεκέμβριο του 2020, όπου η Κωσταντίνα Τσάπα κατοικούσε πλέον μαζί τους, σύμφωνα με το newsit.gr

Η συνήγορος πολιτικής αγωγής, Ανθούλα Ανάσογλου, δήλωσε στο newsit.gr: «Ευχαριστούμε ως πολιτική αγωγή την εισαγγελία ανηλίκων Βόλου για τα γρήγορα και δραστικά αντανακλαστικά που επέδειξε. Λαμβάνοντας υπόψη το επείγον και το σοβαρό της κατάστασης καθώς και το συμφέρον του ανήλικου τέκνου, που είναι να συνεχίσει να ζει, Με τους παππούδες του από μητρική γραμμή για να μπορέσει να ξεχάσει την βιαιοπραγια που διαπράχτηκε μπροστά στα μάτια του, να μεγαλώσει με αγάπη και φροντίδα.

Ο αγώνας τώρα ξεκινάει για καλύτερη ζωή του ανήλικου, Με τις ευχές για ένα καινούργιο περιβάλλον οικίας, το οποίο φροντίζουν οι ίδιοι οι παππούδες , με τη συνδρομή των αρμοδίων.

Οικογένεια ευχαριστεί όλο τον κόσμο που στέκεται δίπλα στο πλευρό της για τον αγώνα που δίνει».

«Κάθε πρωί το εγγονάκι μας πηγαίνει στις φωτογραφίες της μαμάς, τη χαϊδεύει και μιλάει»

Πριν λίγες μέρες είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο τα λόγια του χαροκαμένου πατέρα :

«Εγώ στηρίζω τους άλλους, αλλά εμένα ποιος θα με στηρίξει;» αναρωτιέται με παράπονο ξεσπώντας σε κλάματα. «Δε μπορούμε ποια να ζήσουμε σε αυτό το σπίτι. Βλέπουμε παντού τα πτώματα των παιδιών μας» συμπληρώνει, απευθύνοντας έκκληση για την εξεύρεση μίας μονοκατοικίας.

Αναφορικά με το 2,5 ετών αγοράκι που έμεινε πίσω και το οποίο καλούνται να μεγαλώσουν ο ίδιος και η σύζυγός του, ο κ. Απόστολος Τσάπας είπε στο TheNewspaper.gr:

Τι είπαν στο 2,5 ετών αγοράκι της δολοφονημένης Κωνσταντίνας

«Δεν ξέρει την αλήθεια. Δεν την έχουμε πει. Έχουμε τη βοήθεια των ειδικών. Αυτό που του είπαμε είναι οτι η μαμά του και ο θείος του πήγαν σε μία δουλειά, έπαθαν κάτι κακό και δε θα τους ξαναδούμε. Κάθε πρωί που ξυπνάει πηγαίνει στις φωτογραφίες της μαμάς του, τη χαϊδεύει και της μιλάει» εξηγεί με δάκρυα στα μάτια.