Αρχική Νέα Γερμανικές αρχές συμβουλεύουν τους γονείς να καταστρέψουν μια παιδική κούκλα για ...λόγους κατασκοπείας

Γερμανικές αρχές συμβουλεύουν τους γονείς να καταστρέψουν μια παιδική κούκλα για ...λόγους κατασκοπείας

Σάλο έχουν προκαλέσει στη Γερμανία οι κατασκοπευτικές ιδιότητες μιας κούκλας. «Η φίλη μου η Κέιλα» δίνει τη δυνατότητα σε τρίτους να ακούν και να μιλούν ακόμα στο παιδί, μέσω μιας μη ασφαλούς συσκευής bluetooth που φέρει, υποστηρίζουν ερευνητές.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι γερμανικές αρχές συμβουλεύουν τους γονείς να καταστρέψουν την κούκλα.

Η Κέιλα μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις του παιδιού, αφού συνδέεται με το ίντερνετ.

Η προειδοποίηση των γερμανικών αρχών προήλθε από τους προβληματισμούς που εξέφρασε ένας φοιτητής από το Πανεπιστήμιο του Σάαρλαντ. Ο Στέφαν Χέσελ, διαπίστωσε ότι μία συσκευή που είναι ενσωματωμένη στην κούκλα και λειτουργεί με bluetooth μπορεί να συνδεθεί με το ηχείο και το μικρόφωνο της κούκλας από μία απόσταση 10 μέτρων.

Πάντως, η εταιρεία που κάνει τη διανομή της κούκλας, είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι οι υποθέσεις χακαρίσματος ήταν μεμονωμένες και ότι όλες οι παραβιάσεις είχαν γίνει από ειδικούς. Ωστόσο, είχαν διαβεβαιώσει ότι θα λάμβαναν υπόψη τις πληροφορίες και θα τις χρησιμοποιούσαν για να αναβαθμίσουν την εφαρμογή που χρησιμοποιεί την κούκλα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.