“Διαταραχές πρόσληψης τροφής: ποια η ευθύνη του γονιού και ποια του εκπαιδευτικού”: Σεμινάριο στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης (24/2)

Με ένα πολύ σοβαρό θέμα καταπιάνεται το επόμενο σεμινάριο του Infokids.gr στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, με τίτλο “Διαταραχές πρόσληψης τροφής: ποια η ευθύνη του γονιού και ποια του εκπαιδευτικού”. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου στις 15.00 το μεσημέρι και είναι δωρεάν για το κοινό.

Όσο σημαντική είναι για τον άνθρωπο η τροφή το ίδιο σημαντική είναι η έλλειψη μέτρου στην πρόσληψή της είτε με τη μορφή της ακατάσχετης κατανάλωσής της όπως συμβαίνει στην παχυσαρκία, στην επεισοδιακή υπερφαγία και την ψυχογενή βουλιμία είτε με τη μορφή της εκούσιας στέρησής της όπως συμβαίνει στην ψυχογενή ανορεξία.

Παρότι η ανορεξία και η βουλιμία είναι γένους θηλυκού και αφορούν ως επί το πλείστον έφηβες, τελευταία παρουσιάζεται αύξηση των περιπτώσεων αφενός μεν σε παιδιά και ενήλικες, αφετέρου δε και στους άρρενες.

Εμείς, σε αυτο το σεμινάριο, με τη βοήθεια των επιστημόνων από την εταιρεία ΑΝΑΣΑ, θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε με ποιο τρόπο οφείλουν γονείς και εκπαιδευτικοί, από τη στιγμή που θα διακρίνουν το πρόβλημα να σταθούν δίπλα σε ένα παιδί ή έφηβο που αρχίζει να παρουσιάζει διαταραχές στην πρόσληψη της τροφής του.

“Διαταραχές πρόσληψης τροφής: ποια η ευθύνη του γονιού και ποια του εκπαιδευτικού”

Οι ομιλητές της προγραμματισμένης εκδήλωσης θα είναι οι:

ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΝΤΖΑ – Ψυχίατρος

ΙΡΙΔΑ ΧΑΤΖΗΤΖΑΝΟΥ – Ψυχολόγος

ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ – Διατροφολόγος

Κλείστε θέση για το σεμινάριο “Διαταραχές πρόσληψης τροφής: ποια η ευθύνη του γονιού και ποια του εκπαιδευτικού”, στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και εκπαίδευσης, στέλνοντας e-mail με τα στοιχεία σας (όνομα, τηλέφωνο) στο info@infokids.gr.

Μετά το πέρας του σεμιναρίου, θα δοθούν Βεβαιώσεις παρακολούθησης.