Για έξι μήνες ακόμα στη φυλακή η Ρούλα Πισπιρίγκου: Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου

Ρούλα Πισπιρίγκου: Την ενοχή της πρότεινε η εισαγγελέας - Για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας

Την παράταση της προσωρινής κράτησης της Ρούλας Πισπιρίγκου για ένα ακόμα 6μηνο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2024 αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, όπου εκδικάζεται η υπόθεση των θανάτων των δύο μικρότερων παιδιών, της Μαλένας και Ίριδας.

Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας τέθηκε το ζήτημα με την υπεράσπιση της κατηγορούμενης να επιχειρηματολογεί υπέρ της αποφυλάκισής της, σημειώνοντας πως σύντομα θα αποφανθεί η δικαιοσύνη για την υπόθεση του θανάτου της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την παράταση της προσωρινής κράτησης της κατηγορούμενης τονίζοντας πως προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής σε βάρος της.

«Ο πραγματικός χρόνος κράτησης ξεκίνησε στις 30/9/2023 όταν έληξε το 18μηνο. Προκύπτουν σοβαρές ένδειξης ενοχής σε βάρος της από το παραπεμπτικό βούλευμα, από το συμπέρασμα της ιατροδικαστικής γνωμάτευσης των Καρακούκη – Καλόγρια» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Μιλάμε για θανάτους αναπάντεχους και απροσδιόριστους που έλαβαν χώρα με μόνο την παρουσία της μητέρας».

Σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις σε βάρος της κατηγορούμενης και ο συνδυασμός του τρόπου με τον οποίο έδρασε την καθιστούν ικανή για τη διάπραξη ομοειδών αδικημάτων στην περίπτωση που αφεθεί ελεύθερη.

Η υπεράσπιση της κατηγορούμενης αντέτεινε πως δεν τίθεται ζήτημα ομοειδών αδικημάτων, καθώς και τα τρία παιδιά της οικογένειας έχουν φύγει από τη ζωή, σημειώνοντας πως η κατηγορούμενη θα μείνει με την οικογένειά της. Αναφερόμενη, δε, στις ιατροδικαστικές εκθέσεις τόνισε πως υπάρχουν και άλλες που εκφράζουν διαφορετικές θέσεις από αυτές των Καρακούκη – Καλόγρια.

Ο κύκλος των μαρτυρικών καταθέσεων στη δίκη άνοιξε και στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο Μάνος Δασκαλάκης.

Διαβάστε επίσης:

Κοινή εκδήλωση σχολείων Ελλάδας και Κύπρου για το παιδί: «Γιατί αν γλιτώσει το παιδί…»

Απουσίες μαθητών Γυμνασίου-Λυκείου: Διαβάστε ποιες και πότε δεν μετράνε

Μια ταινία μικρού μήκους από το 1ο ΓΕΛ Μενεμένης για τον σχολικό εκφοβισμό