Για τους φίλους που συνεχίζουν να μας αγαπούν, ακόμα κι αν έχουμε χαθεί

Οι φίλοι, λένε, είναι η οικογένεια που διαλέγουμε, γι’ αυτό πρέπει να τους δείχνουμε την εκτίμηση και την αγάπη μας πολύ συχνά.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που είπατε «ευχαριστώ» στους φίλους σας, για όσα έχουν κάνει για εσάς; Και, φυσικά, δεν εννοούμε τους φίλους με τους οποίους έχετε σχέσεις τυπικές αλλά εκείνους που είναι δίπλα σας και στα καλά και στα άσχημα.

Εκείνους που χαίρονται με την χαρά σας δίχως ίχνος φθόνου και σας στηρίζουν στις δύσκολες στιγμές σας χωρίς να βαρυγκωμούν, ακόμα και αν βρίσκεστε πολύ μακριά ο ένας από τον άλλο.

Σε αυτούς τους φίλους οφείλουμε όλοι ένα μεγάλο «ευχαριστώ» και ήρθε η ώρα να το εκφράσουμε.

Κι αν δεν είστε τόσο καλοί στα λόγια – όπως εμείς – αφιερώστε τους το παρακάτω ποίημα

«Σε ευχαριστώ που είσαι στη ζωή μου. Ακόμα κι αν βρίσκομαι χιλιόμετρα μακριά σου σε νιώθω πάντα δίπλα μου.

Σε ευχαριστώ που πάντα με εμψυχώνεις όταν δεν νιώθω καλά, ακόμα και όταν αυτό γίνεται μέσα από video-κλήσεις και χάλια σύνδεση στο Ίντερνετ.

Σε ευχαριστώ που έσπασες όλα τα εμπόδια χρόνου και απόστασης όταν συναντηθήκαμε ξανά για να μου δείξεις ότι τίποτα δεν άλλαξε.

Σε ευχαριστώ που μου έδωσες έναν δεσμό και μια φιλία που θα ζει και θα πεθάνει μαζί μου. Σε ευχαριστώ που είσαι παράδειγμα φιλίας που διαρκεί, όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσες δυσκολίες κι αν εμφανιστούν.

Σε ευχαριστώ για τα πιο εγκάρδια καλωσορίσματα.

Σε ευχαριστώ που πιστεύεις σε μένα, ακόμα κι αν δεν καταλαβαίνεις τι κάνω.

Σε ευχαριστώ που με προσέχεις ακόμα και όταν είμαι ένα… χάλι.

Σε ευχαριστώ που είσαι συνένοχός μου στα μικρά μου “εγκλήματα” και τις πιο τρελές περιπέτειες.

Σε ευχαριστώ που ταξιδεύεις ώρες και περνάς θάλασσες και ωκεανούς για να με δεις.

Σε ευχαριστώ που με αγαπάς κι ας έχω αλλάξει μέσα στα χρόνια.

Σε ευχαριστώ που μου επιτρέπεις να αλλάζω, που μου επιτρέπεις να μεγαλώνω και που με διαβεβαιώνεις ότι θα είσαι δίπλα μου στα καλά και τα άσχημα.

Σε ευχαριστώ για όσα έκανες και για όσα ακόμα κάνεις.

Αλλά περισσότερο από όλα, σε ευχαριστώ που με έκανες να νιώθω ασφάλεια. Σε ευχαριστώ επειδή ξέρω πως ό,τι και να φέρει μπροστά μου η ζωή, μπορώ σε εσένα να βρω ένα σπίτι. Μπορώ να βασιστώ πάνω σου.

Σε ευχαριστώ που δεν άφησες τον χρόνο και την απόσταση να αλλάξει τη φιλία μας.

Σε ευχαριστώ που με συγχώρεσες για όσες φορές δεν ήμουν δίπλα σου όταν με χρειαζόσουν.

Και τελευταίο, αλλά διόλου ασήμαντο, σε ευχαριστώ που με έσωσες από όλες αυτές τις μάχες, όλα τα εμπόδια, τις αυτοκαταστροφικές ημέρες και νύχτες.

Σε ευχαριστώ που με βοήθησες να βρω τον δρόμο μου όταν χάθηκα και που μου άνοιξες την πόρτα σου όταν εγώ δεν είχα καν χτυπήσει το κουδούνι…»

Πηγή: thoughtcatalog.com