Γιατί επιλέγω 6 χρόνια τώρα το Summer Camp στην Τεχνόπολη; Γιατί είναι ό,τι καλύτερο μπορώ να προσφέρω στο παιδί μου!

Γιατί επιλέγω 6 χρόνια τώρα το ίδιο summer camp; Γιατί είναι ό,τι καλύτερο μπορώ να προσφέρω στο παιδί μου!

Το κλείσιμο των σχολείων για τους περισσότερους γονείς αποτελεί ημέρα γιορτής! Και γιατί όχι, άλλωστε; Μια κοπιαστική για όλους περίοδος έρχεται στο τέλος της και τα παιδιά έχουν επιτέλους την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να απολαύσουν ύπνο, βόλτες και διακοπές. Αυτά σε ένα “ιδανικό” σενάριο, στο οποίο κάποιος από τους γονείς δεν δουλεύει, άρα μπορεί να αφιερώσει όλο τον χρόνο του στην ολοήμερη πλέον απασχόληση του παιδιού του.

Για τους εργαζόμενους γονείς πάλι, και δη αυτούς που οι διακοπές τους περιορίζονται σε δύο-το πολύ τρεις εβδομάδες καλοκαιρινής άδειας, το κλείσιμο των σχολείων σηματοδοτεί την έναρξη ενός ακόμα σημαντικού project: Τι θα κάνει το παιδί, όλη μέρα, όσο εγώ θα δουλεύω; Για τους γονείς με μεγαλύτερα παιδιά που μπορούν να μείνουν μόνα τους στο σπίτι, ίσως αυτό να μην είναι πρόβλημα. Αν έχετε παιδιά στο Δημοτικό, όμως, είναι σχεδόν βέβαιο, ότι το ερώτημα αυτό σας απασχολεί καιρό τώρα και οι εναλλακτικές σας βάζουν σε δίλημμα.

…Εκτός κι αν έχετε γνωρίσει το SUMMER CAMP στην Τεχνόπολη

Η κόρη μου είχε μόλις τελειώσει το Νηπιαγωγείο, όταν συμμετείχε για πρώτη φορά στο πλούσιο, άκρως οργανωμένο πρόγραμμα που σχεδιάζει κάθε χρόνο το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, σε συνεργασία (φέτος) με το εργαστήριο παραστατικών τεχνών Artfygio και την ομάδα θεάτρου Ανεμόμυλοι.

Και από τότε μέχρι σήμερα, που τελειώνει την Ε’ Δημοτικού, αποτελεί τον βασικό λόγο για τον οποίον ανυπομονεί να έρθει η τελευταία μέρα του σχολείου. Γιατί;

Γιατί ΤO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ περιλαμβάνει ό,τι μπορεί να ζητάς για το παιδί σου από ένα Summer Camp


Παιχνίδια εξερεύνησης, εργαστήρια STEAM και χορού, θεατρικό παιχνίδι, body music, ομαδικά παιχνίδια στην αυλή, προβολές ταινιών, θεατρικές παραστάσεις, εκπαιδευτικές εκδρομές και πολλές ακόμα συναρπαστικές δράσεις που λατρεύουν τα παιδιά, τα οποία στις ηλιόλουστες και δροσερές ταυτόχρονα εγκαταστάσεις της Τεχνόπολης διασκεδάζουν από νωρίς το πρωί, έως τις 16:00 το απόγευμα με την ψυχή τους!

Το φετινό πρόγραμμα του “Summer Camp στην Τεχνόπολη” έχει ως θέμα του τα τέσσερα στοιχεία της φύσης που συναντιούνται και ενώνουν τις δυνάμεις τους! Με έμπνευση τη γη και τα μυστικά της, το νερό και την αξία του, τον άνεμο και τη δύναμή του, τη φωτιά και το μυστήριό της, τα παιδιά θα πάρουν μέρος σε ευφάνταστα προγράμματα που θα τους χαρίσουν μια καλοκαιρινή εμπειρία γνώσης, παιχνιδιού, φαντασίας και ατέλειωτης διασκέδασης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κάθε μία από τις τέσσερις εβδομάδες που θα “τρέξει” το camp είναι αφιερωμένη σε ένα θεματικό στοιχείο και με αυτό ως αφορμή θα λάβουν χώρα και οι αντίστοιχες δράσεις της εβδομάδας. Φυσικά, το κάθε παιδί μπορεί να παραμείνει στο camp όσες εβδομάδες επιθυμεί έως τις 15/7 οπότε ολοκληρώνονται τ α προγράμματα.

Μια μέρα στο Summer Camp της Τεχνόπολης

Τον χώρο της Τεχνόπολης τον γνωρίζετε και, το πιθανότερο είναι, ότι τον προτιμάτε τόσο επειδή γνωρίζετε πόσο άνετος και ασφαλής είναι, όσο και επειδή βρίσκεται σε μία περιοχή της Αθήνας που προσφέρεται αν εργάζεστε γύρω από το κέντρο. Θέλετε, λοιπόν, να φανταστείτε πώς θα είναι η μέρα του παιδιού σας εκεί;

8:00-9:00 | Τα παιδιά καταφθάνουν και χωρίζονται σε ομάδες ανάλογα με την ηλικία τους.

Αυτό σημαίνει, ότι τα παιδιά σας θα κάνουν παρέα με άλλα συνομήλικα παιδιά. Θα ανακαλύψουν τα κοινά ενδιαφέροντά τους, θα μοιραστούν τον ενθουσιασμό τους για τις δράσεις και… θα αποκτήσουν νέους φίλους. Πολλούς από αυτούς, μάλιστα, θα τους συναντήσουν και το επόμενο καλοκαίρι!

9:00-9:30 | Ξεκινούν τα ομαδικά παιχνίδια.
Οι ομάδες, λοιπόν, μαζί με τους υπεύθυνους παιδαγωγούς παίζουν κινητικά παιχνίδια στους εξωτερικούς χώρους της Τεχνόπολης, όσο ακόμα “κρατάει” η πρωινή δροσιά, για να ξεκινήσει η μέρα με τον πιο ευχάριστο τρόπο!

9:30-11.00 | Ακολουθούν τα εκπαιδευτικά προγράμματα-εργαστήρια.
Στη συνέχεια οι ομάδες παρακολουθούν εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια σχετικά με τη θεματική της κάθε εβδομάδας, όπως αναφέραμε και παραπάνω, από καλλιτέχνες και έμπειρους παιδαγωγούς.

11.00-11.30 | Ώρα για δεκατιανό.
Με τόσο παιχνίδι… πώς να μην πεινάσουν; Μην ανησυχείτε: Το δεκατιανό το έχει αναλάβει το ίδιο το camp και αποτελείται από φρούτα, μπάρες και άλλα υγιεινά σνακ!

11:30-13:00 | Συνέχεια με τα εκπαιδευτικά προγράμματα-εργαστήρια.
…τα οποία φυσικά λαμβάνουν χώρα σε δροσερές, κλιματιζόμενες αίθουσες και περιλαμβάνουν μπόλικο παιχνίδι!

13:00-14:00 | Μεσημεριανό φαγητό.
Πρόκειται για μαγειρευτό φαγητό που επίσης αναλαμβάνει το Camp.

14:00-14:30 | Α’ αποχώρηση.
Όσοι γονείς επιθυμούν και μπορούν παραλαμβάνουν τα παιδιά μέχρι τις 14:30. Ποιος, όμως, θέλει να χάσει τις…

14:00-15:30 | Προβολές ταινιών | Ομαδικά παιχνίδια.
Ο καλύτερος τρόπος για να χαλαρώσουν τα παιδιά έπειτα από ένα “γεμάτο” πρωινό! Αυτή την ώρα είτε παρακολουθούν ταινίες με ποικίλες θεματικές, είτε παρουσιάζουν τις δράσεις τους στις υπόλοιπες ομάδες, παίζουν και ακούν ιστορίες.

15:30-16:00 Τελευταία αποχώρηση

Μια υπέροχη ημέρα έχει φτάσει στο τέλος της και είναι ώρα το παιδί να επιστρέψει στο σπίτι του, για να ξεκουραστεί και να χαρεί τους γονείς του!

Περισσότερες χρήσιμες πληροφορίες

Οι θεματικές εβδομάδες φέτος χωρίζονται ως εξής:

Έναρξη Summer Camp | 16-17.6
1η εβδομάδα | Πόλη σαν τη Γη! | 20-24.6
2η εβδομάδα | Πόλη από νερό! | 27.6-1.7
3η εβδομάδα | Πόλη της φωτιάς! | 4-8.7
4η εβδομάδα | Πόλη σαν τον άνεμο! | 11-15.7

Κόστος έναρξης Summer Camp (16 &17 Ιουνίου): 25€/ημέρα.

Κόστος ανά εβδομάδα: 130€.

*Στα κόστη συμπεριλαμβάνονται: το σύνολο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, οι εκπαιδευτικές εκδρομές, η θεατρική παράσταση, το δεκατιανό, το μεσημεριανό μαγειρευτό φαγητό, η παρουσία ιατρού στον χώρο καθ’ όλη τη διάρκεια του camp, κ.ά.

*Ρωτήστε για εκπτωτικά πακέτα σε αδέρφια και για συμμετοχή σε περισσότερες από μία εβδομάδες.
**Ειδικές τιμές για ανέργους, πολύτεκνους (για περιορισμένες θέσεις)

*** Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου συμμετέχει στη δράση Open Social Net Πολιτιστικό Summer Camp για παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών.

Κρατήσεις: 2130109325, 2130109300 (εσωτ. 336, 344), Δε-Πα 11.00-17.00.