Ντοκουμέντο: Η Πισπιρίγκου φωνάζει για “επεισόδιο” της Τζωρτζίνας – Μπέρδεψαν το ροκουρόνιο με την κεταμίνη; – “‘Ερχεται” δεύτερη εκταφή;

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την υπόθεση στην Πάτρα και την εξιχνίαση του τι έχει πραγματικά συμβεί με τον θάνατο των 3 παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

Ηχητικό ντοκουμέντο από άλλο ένα επεισόδιο της Τζωρτζίνας

Πάτρα: Απειλές από τη Ρούλα Πισπιρίγκου δέχθηκε η παιδοψυχολόγος που ερμήνευσε τη ζωγραφία της Τζωρτζίνας

Ηχητικό ντοκουμέντο από άλλο ένα επεισόδιο της Τζωρτζίνας στο νοσοκομείο, προβλήθηκε αποκλειστικά στην εκπομπή “Tlive” της Τατιάνας Στεφανίδου στον ALPHA. 

Η Ρούλα Πισπιρίγκου βλέπει ότι η 9χρονη ανεβάζει σφυγμούς και φωνάζει τις νοσηλεύτριες, ζητώντας να καλέσουν τον γιατρό. Ακούγεται αναστατωμένη και εκείνες προσπαθούν να την καθησυχάσουν. Εκείνη επιμένει να φωνάξουν τον γιατρό, παρά το γεγονός ότι της λένε ότι βρίσκεται σε κάποια ενημέρωση και θα έρθει μετά.

“Τζωρτζίνα κοίτα τη μαμά”

Στις 19 Ιανουαρίου η Τζωρτζίνα εισήχθη στην Παιδιατρική Κλινική του Ρίου με αναφερόμενο από τη μητέρα της επεισόδιο σπασμών, υπνηλίας και εμέτου. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της στην Κλινική παρουσίασε 9 αιφνίδια επεισόδια και γι’ αυτό το λόγο μεταφερόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου όπου εκεί οι εντατικολόγοι δεν είδαν κανένα επεισόδιο και κανένα από τα αναφερόμενα από τη μητέρα συμπτώματα.

Τότε, οι γιατροί της ΜΕΘ ζήτησαν από την μητέρα να βιντεοσκοπήσει ένα από τα επεισόδια για να έχουν εικόνα των συμπτωμάτων. Η Ρούλα βιντεοσκοπεί κάποια από τα επεισόδια της Τζωρτζίνας προκειμένου να πείσει τους γιατρούς ότι η κόρη της, ξαφνικά, παθαίνει τις κρίσεις που ίδια τους περιγράφει.

Όπως προκύπτει από το νέο ηχητικό ντοκουμέντο, η Τζωρτζίνα παθαίνει ένα ακόμη επεισόδιο ταχυκαρδίας πριν μεταφερθεί στην Αθήνα και στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Το μόνιτορ της 9χρονης αρχίζει να χτυπά και τότε, η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκει την ψυχραιμία, πιάνει στα χέρια το κινητό της και αρχίζει να βιντεοσκοπεί την κρίση της Τζωρτζίνας ζητώντας από την κόρη της να… «κοιτάξει τη μαμά».

Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑΣ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τζωρτζίνα… Τζωρτζίνα για κοίτα τη μαμά … μπράβο» ακούγεται στο συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο.

Νοσηλεύτρια: Είναι μέσα για ενημέρωση.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Όχι, όχι, όχι, όχι, όχι κοιτάξτε το οξυγόνο, ποια ενημέρωση; Πλάκα μου κάνετε;

Ήχος από το μόνιτορ της Τζωρτζίνας

Νοσηλεύτρια: Έλα καλή μου, τι έγινε;

Ρούλα Πισπιρίγκου: Όχι, έναν γιατρό, κοιτάξτε τους παλμούς, κοιτάξτε το οξυγόνο

Νοσηλεύτρια: Μισό λεπτό, μισό λεπτό να δούμε

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι λέτε καλέ. Τώρα σοβαρολογείτε; Φωνάξτε έναν γιατρό.

Νοσηλεύτρια: Μισό λεπτό καλή μου, μισό λεπτό, τον φωνάξαμε τον γιατρό.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ε πού είναι;

Νοσηλεύτρια: Είναι κάτω στην ενημέρωση οι άνθρωποι.

Μπέρδεψαν το ροκουρόνιο με την κεταμίνη;

Η Πισπιρίγκου αλλάζει υπερασπιστική γραμμή και όπως σχεδιάζει ο δικηγόρος της ένα από τα επιχειρήματα που θα επικαλεστεί είναι ότι οι γιατροί μπέρδεψαν τα μπουκαλάκια και αντί να χορηγήσουν ροκουρόνιο, χορήγησαν κεταμίνη, σκοτώνοντας άθελα τους την 9χρονη Τζωρτζίνα. «Δεν δώσανε ροκουρόνιο, δώσανε  κεταμίνη γι’ αυτό βγήκε κεταμίνη στα ούρα θετική και το ροκουρόνιο δεν αναγνωρίστηκε ούτε στο αίμα, ούτε στα ούρα».

Καταρρίπτουν το επιχείρημα οι ιατροδικαστές

«Για να γίνει ένα τέτοιο λάθος θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα διάλυμα το οποίο θα φαινόταν στο διάγραμμα που υπήρχε πάνω από το κρεβάτι της Τζωρτζίνας και να χορηγηθεί η ανάλογη δοσολογία. Συνεπώς, μια τέτοια σύγχυση από τους γιατρούς τη θεωρώ σχεδόν αδύνατη» επισήμανε από την πλευρά του ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης.

Κατάθεση του ιατροδικαστή Μπουζιάνη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας – Έχει ζητήσει την εκταφή της σορού

Τυπική κατάθεση στην ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα, που ερευνά την υπόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη στην Πάτρα, έδωσε σήμερα ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, ο οποίος πριν από περίπου δύο εβδομάδες είχε υποβάλει και την έκθεσή του για τον θάνατο του παιδιού στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Ο κ. Μπουζιάνης κλήθηκε να καταθέσει στην ανακρίτρια ως μάρτυρας, προκειμένου να δώσει διευκρινιστικές απαντήσεις γύρω από το πόρισμά του. Η κατάθεσή του ήταν τυπική και μένει μόνο να φανεί αν η κυρία Σαλάππα θα δεχθεί την εισήγησή του για εκταφή της σορού της 9χρονης.

Η δικαστική λειτουργός έχει στη διάθεσή της έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο το κορίτσι έφυγε από τη ζωή, εξαιτίας «θανατηφόρου δηλητηρίασης από τη φαρμακευτική ουσία κεταμίνη». Ακόμη, στο έγγραφο αυτό, τονίζεται ότι «σε περίπτωση εκταφής, θα ήταν σκόπιμη η λήψη τριχών για τον περαιτέρω έλεγχο χορήγησης ουσιών σε προγενέστερο του συμβάντος χρόνου». Για τις βλάβες που προκλήθηκαν στα όργανα του παιδιού, η ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει ότι εμφανίστηκαν στο ήπαρ, στα κολποειδή πυλαία τριχοειδή, στην σπλήνα και στο πάγκρεας.

Διαβάστε επίσης:

Με αυτό το πλαστό διαβατήριο ταξίδεψε για Νορβηγία ο 6χρονος – Η κόντρα των γονιών για την επιμέλεια του παιδιού

Summer Camp στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας: Διασκεδάστε με ένα ψυχαγωγικό αλλά και εκπαιδευτικό πρόγραμμα δράσεων

«Αυτή η μυρωδιά του μωρού σου, τόσο υπέροχη που θέλεις να την κλείσεις για πάντα σε ένα μπουκαλάκι»