Αρχική InfoTeens InfoΓνώση Γιατί έχουμε δύο μάτια;

Γιατί έχουμε δύο μάτια;

Μία από τις πέντε αισθήσεις μας είναι η όραση και εξυπηρετείται από τα δυο μας μάτια. Με τα μάτια του ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται τον κόσμο γύρω του, χάρη σ’ αυτά κατορθώνει να επιβιώνει και να επικοινωνεί. Γιατί όμως πλαστήκαμε με δύο μάτια; Για λόγους συμμετρίας στην επιφάνεια του προσώπου;
Λοιπόν έχουμε δύο μάτια συμμετρικά τοποθετημένα στο πρόσωπο για να υπολογίζουμε καλύτερα την απόσταση των αντικειμένων,
να έχουμε μεγαλύτερο οπτικό πεδίο (για παράδειγμα, δεν είναι καθόλου εύκολο να ενώσεις τις μύτες των δύο μολυβιών με το ένα μάτι κλεισμένο…) και για να βλέπουμε τα αντικείμενα τρισδιάστατα.
Το μάτι μας μοιάζει με μικρή μπάλα, που επιστημονικά αποκαλείται βολβός, και μπορεί να περιστρέφεται. Κάθε μάτι ζυγίζει περίπου 8 γραμμάρια. Έχουν δε τρεις… σωματοφύλακες, που τα προστατεύουν από τους εξωτερικούς εχθρούς, τα φρύδια, τις 320 βλεφαρίδες και τα βλέφαρα που ανοιγοκλείνουν κάθε 5 δευτερόλεπτα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.