“Γιατί ‘Μαμάδες’ και όχι ‘Γονείς’;”: ‘Πάγωσε’ η Τζένη Θεωνά από την αντίδραση του Φ. Σεργουλόπουλου

Θύελλα αντιδράσεων για την εκπομπή "Μαμάδες" της Τζένης Θεωνά: Το "χαστούκι" του Σεργουλόπουλου και η αντίδραση Μακαλιά

Σε μια εποχή που γίνεται έντονη προσπάθεια να εξισωθούν οι ρόλοι των δύο γονιών μέσα στην οικογένεια, αλλά και να καταργηθούν τα στερεότυπα που θέλουν τα παιδιά να μεγαλώνουν αποκλειστικά με μία μαμά και έναν μπαμπά, ήταν σχετικά αναμενόμενο ο τίτλος της εκπομπής “Μαμάδες” που ξεκίνησε στην ΕΡΤ να προκαλέσει αντιδράσεις.

Πρώτος που εξέφρασε την δυσαρέσκειά του ήταν ο Φώτης Σεργουλόπουλος, ο οποίος έχοντας καλεσμένη χθες στην εκπομπή του την Τζένη Θεωνά, παρουσιάστρια του “Μαμάδες”, δεν δίστασε να της το πει ανοιχτά.

“Γιατί Μαμάδες και όχι Γονείς;”

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος, λοιπόν, αιφνιδίασε την ηθοποιό, όταν τη ρώτησε γιατί λένε την εκπομπή της «Μαμάδες» και όχι «Γονείς».

«Θα ήθελα, τώρα που τα λέμε όλα, και που μου είπες για τη δική μου στάση, την προσέγγιση που εγώ δεν δέχτηκα, γιατί λέτε την εκπομπή “Μαμά-δες” και όχι “γονείς”;», είπε αρχικά ο Φώτης Σεργουλόπουλος, με την Τζένη Θεωνά να απαντά: «Πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτηση…».

«Με βγάζει απ’ έξω, κατάλαβες; Όταν πάω εγώ σε μια εκπομπή που λέγεται “Μαμάδες”, αισθάνομαι ότι δεν με αφορά», είπε ο Φώτης Σεργουλόπουλος και για τρία δευτερόλεπτα επικράτησε απόλυτη σιγή.

Πώς απάντησε η Τζένη Θεωνά

ΤΖ.Θ.: Νομίζω ότι θα πρέπει να αναθεωρήσουμε, θα το προτείνω.

Φ.Σ.: Θα ήθελα πολύ να το κάνετε αυτό. Να το προτείνεις

ΤΖ.Θ.: Ερχόμενη στην εκπομπή ήταν η μαμά πιο μεγάλη ενότητα και έχεις δίκιο. Γιατί με αυτόν τον τρόπο ίσως ανακυκλώνουμε ένα στερεότυπο που θέλει τη μητέρα να καταλαμβάνει μεγαλύτερο μέρος γονεϊκότητας, το οποίο δεν είναι σωστό.

Φ.Σ.: Οπότε, θα έρθω στην εκπομπή σου και να τον ξεκινήσετε αυτόν τον αγώνα. Αναθεωρούμε, είδες;

Δείτε στο σχετικό απόσπασμα πόσο ωραία απάντησε η Τζένη Θεωνά:

Ζωή Κρονάκη: “Δική μου ιδέα το Μαμά-δες”

Το βράδυ της Δευτέρας η Ζωή Κρονάκη, που μέχρι πέρυσι παρουσίαζε εκείνη την εκπομπή, απάντησε στα όσα είπε ο Φώτης Σεργουλόπουλος:

«Η Τζένη μπήκε σε ένα έτοιμο πρότζεκτ. Η αλήθεια είναι ότι το “Μαμά-δες” ήταν μια εκπομπή και ως ιδέα και ως υλοποίηση δική μου και της ομάδας. Είμαι και η… νονά αυτού του πρότζεκτ. Θεωρήσαμε ότι είναι ένας ευρηματικός τίτλος γιατί είχε το Μαμά-δες. Το δες ήταν το λογοπαίγνιο που μας άρεσε. Δεν είχαμε ποτέ πρόθεση να απευθυνθούμε μόνο στις μαμάδες. Άλλωστε η εκπομπή όλα αυτά τα χρόνια έχει δείξει ότι έχει κάνει άνοιγμα όχι μόνο στις μαμάδες, έχει πάντα στήλη από την πρώτη εκπομπή για τον μπαμπά. Υπάρχει στήλη “μπαμπά μίλα”. Έχει πέσει μια πρόταση για την αλλαγή του τίτλου, η Τζένη είναι εδώ, το άκουσε, προβληματίστηκε και η ίδια, προφανώς μπορεί να το συζητήσει με την ομάδα και να αποφασίσει. Ο Φώτης Σεργουλόπουλος από όσο γνωρίζω θα είναι καλεσμένος στα προσεχή επεισόδια των Μαμάδων» ανέφερε η Ζωή Κρονάκη.

Διαβάστε ακόμα:

Απεργούν και οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου – Συμμετέχει και η ΟΙΕΛΕ και η ΟΛΜΕ

Ηράκλειο: Ιατρικό «θαύμα» για 8χρονο στην κλινική του ΠαΓΝΗ – Κινδύνευε η ζωή του

Πατάτες γκρατέν με πράσο και τυρί