Γιατί ζήτησε αυτός ο 12χρονος να εμβολιαστεί την ημέρα των γενεθλίων του;

Γιατί ζήτησε αυτός ο 12χρονος να εμβολιαστεί την ημέρα των γενεθλίων του;

Την επιθυμία να εμβολιαστεί στα 12α γενέθλιά του εξέφρασε ο 12χρονος Gavin Roberts, ο οποίος πριν από έναν χρόνο έχασε τον πατέρα του από κορωνοϊό.

Έτσι, την περασμένη Κυριακή, αφού το παιδί γιόρτασε τα 12α γενέθλιά του, εκπλήρωσε την επιθυμία του και εμβολιάστηκε.

Όπως η μητέρα του, Alice Roberts, είπε μιλώντας στο NBC, η απόφαση του γιου της επηρεάστηκε κυρίως από τον θάνατο του πατέρα του, στις αρχές της πανδημίας: “Τον ρωτούσα διαρκώς τι δώρο θέλει για τα γενέθλιά του και μου έλεγε ότι θέλει μόνο να εμβολιαστεί.”

Ο πατέρας του, αστυνομικός στο επάγγελμα, κατέρρευσε μέσα στο ίδιο του το σπίτι, τον Απρίλιο του 2020. Ήταν μόλις 45 ετών, απόλυτα υγιής και εξαιρετικά προσεκτικό με τον κορωνοϊό. Δυστυχώς, όμως, ακόμα τότε ούτε εμβόλια υπήρχαν ούτε επαρκή φάρμακα.

Στην Αμερική έχουν εμβολιαστεί περίπου 12.7 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας 12 έως 18 ετών, καλύπτοντας το ποσοστό του 54% για την ηλικιακή αυτή ομάδα.

Η Pfizer και η Moderna ανακοίνωσαν πρόσφατα πως το εμβόλιό τους είναι ασφαλές και αποτελεσματικό και στις ηλικίες των 5-11 ετών.

Η Alice, η οποία είναι εκπαιδευτικός στο επάγγελμα, και πλέον πλήρως εμβολιασμένη, λέει πως ελπίζει η ιστορία του Gavin να ενθαρρύνει κι άλλους να εμβολιαστούν, ώστε να μπει επιτέλους τέλος σε αυτήν την τραγωδία.

“Δεν είμαστε πληρωμένοι ηθοποιοί. Μία τέτοια τραγωδία μπορεί να συμβεί στον καθέναν μας. Προσπαθούμε το κακό που μας συνέβη να βγει σε καλό για άλλους ανθρώπους.”

Πηγή: 7news.com.au

Διαβάστε ακόμα:

“Την έχω συγχωρέσει” λέει ο σύζυγος της γυναίκας που στραγγάλισε τις 3 μικρές κόρες της

Τι συνέβη τελικά με την “κατάρρευση” μαθήτριας μετά από εμβολιασμό στο 6ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου; Όλη η αλήθεια

Back to school: Τα do’s & dont’s του σχολικού κολατσιού