Γνωρίστε το Πρότυπο Οικολογικό Πάρκο «Ελαιώνας» που θα ανοίξει τις πύλες του σύντομα στην Αττική!

Στη δημιουργία ενός Πρότυπου Οικολογικού Πάρκου με την επωνυμία «Ελαιώνα», συνολικού προϋπολογισμού 1.462.580,95€ προχωρά ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη σε μια έκταση 4 στρεμμάτων στο Ρέντη . Οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα με στόχο το έργο να ολοκληρωθεί σε 6 μήνες.

Ένας νέος χώρος βόλτας και άθλησης για όλη την οικογένεια

Πεζοδιάδρομοι για περπάτημα και άθληση, πίστα ποδηλάτων, skate και δενδροφυτεύσεις αποτελούν μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του Πάρκου. Ακόμη έχει προβλεφθεί άνετη πρόσβαση πεζών και ΑμεΑ σε όλους τους χώρους του Οικολογικού Πάρκου και ο φωτισμός του χώρου θα γίνεται με ηλιακή ενέργεια.

Ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:

«Το Πρότυπο Οικολογικό Πάρκο στο Ρέντη σηματοδοτεί την αλλαγή του προσώπου της πόλης και συνοδεύεται από μια σειρά παρεμβάσεων αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής όχι μόνο στο Ρέντη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Η δημιουργία χώρων αναψυχής, πολιτισμού, περιπάτου, άθλησης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης θα δώσουν προοπτικές ανάπτυξης και αισθητικής αναβάθμισης με στόχο ο συγκεκριμένος χώρος να γίνει μια όαση αθλητισμού και ψυχαγωγίας και να αποτελέσει πνεύμονα πρασίνου για την περιοχή.

Ως Δημοτική Αρχή δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε έργα προσανατολισμένα στη δημιουργία μια βιώσιμης, αναπτυξιακής και αισθητικής παρακαταθήκης για τις μελλοντικές γενιές της πόλης μας».

Διαβάστε επίσης:

Δωρεάν διάθεση πετρελαίου θέρμανσης στα μεγαλύτερα δημόσια παιδιατρικά νοσοκομεία σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Πετράλωνα: Ταυτοποιήθηκαν 17 άτομα για το βιασμό του 7χρονου στα πάρτι που οργάνωνε ο πατέρας με την ανοχή της μάνας

Πανικός σε Λύκειο της Κρήτης: Μαθητής πήρε χάπια για να αυτοκτονήσει και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο