Η εντυπωσιακή παιδική χαρά στην καρδιά της Αττικής που έκλεψε την καρδιά των παιδιών!

Μέσα από τη στήλη “Οι βόλτες μας”μας αρέσει να μοιραζόμαστε μαζί σας  τις πιο καταπληκτικές παιδικές χαρές για ατελείωτο παιχνίδι σε πρωτότυπα όργανα  και πάντα σε ασφαλές περιβάλλον.

Η παιδική χαρά στο Μετς που μεταμορφώθηκε σε όαση παιχνιδιού

Μια από τις παιδικές χαρές που μας εντυπωσίασαν για την θεαματική τους μεταμόρφωση και την αναβάθμισή τους στα παιχνίδια είναι αυτή που βρίσκεται ανάμεσα το άλσος Λογγίνου και τον πεζόδρομο Μπαλάνου στο Μετς.

Με την σύμπραξη του Δήμου Αθηναίων και του Ιδρύματος Ωνάση στήθηκε μια νέα παιδική χαρά, ανακαινίστηκε το γήπεδο μπάσκετ και η περιοχή απέκτησε 2 νέους χώρους ψυχαγωγίας για όλες τις ηλικίες.

Η ανάπλαση του Άλσους Λογγίνου και ο σύγχρονος πεζόδρομος Κοσμά Μπαλάνου συνιστούν μία διπλή αισθητική και λειτουργική παρέμβαση του Δήμου Αθηναίων στη γειτονιά του Μετς.

Το Άλσος Λογγίνου, έπειτα από χρόνια εγκατάλειψης και αδιαφορίας, επέστρεψε αναβαθμισμένο και αποδόθηκε στους κατοίκους της περιοχής που πλέον απολαμβάνουν να το επισκέπτονται με την πρώτη ευκαιρία.

“Η Αθήνα, στην κατάσταση που είχε βρεθεί τα τελευταία χρόνια, δεν χρειαζόταν μόνο μεγάλα έργα, αλλά και πολλά μικρά που θα έκαναν τη διαφορά στην καθημερινότητα των κατοίκων της”, αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Η επιλογή του εξοπλισμού και ο σχεδιασμός της παιδικής χαράς έχει γίνει με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να εξυπηρετεί την ίδια ώρα τις ανάγκες και τις προτιμήσεις κάθε παιδιού.

Πρόκειται για έναν υποδειγματικό χώρο παιχνιδιού, ως προς την ασφάλεια, τα ποιοτικά, λειτουργικά και παιδαγωγικά χαρακτηριστικά, σε σχέση πάντοτε με τις ανάγκες της κάθε ηλικιακής ομάδας.

Μεγιστοποιεί τις δυνατότητες για ανεξαρτησία και αυθόρμητο-ελεύθερο παιχνίδι καθώς φιλοξενεί όργανα που δεν συναντάμε εύκολα σε παιδικές χαρές.

Το παιχνίδι στην παιδική χαρά, σύμμαχος της σωστής ανάπτυξης των παιδιών

H παιδική χαρά είναι ένας τόπος παιχνιδιού, με ποικίλες ευεργετικές επιδράσεις, όχι μόνο για το παιδί αλλά και για τους γονείς. Συνοδέψτε λοιπόν το παιδί σας όσο το δυνατόν συχνότερα και ενισχύστε τη δραστηριότητα αυτή, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει για υγιή ανάπτυξη και καλή διαπαιδαγώγηση.

Διαβάστε επίσης:

Η 23χρονη Φωτεινή εντοπίστηκε νεκρή ενώ κυοφορούσε το 4ο παιδί της: Ο μπαμπάς της καταγγέλει κακοποίηση και αναζητά τους δράστες

Η Fisher-Price® αγκαλιάζει την εγκυμοσύνη και τη μητρότητα στηρίζοντας την ΑΜΚΕ Φαιναρέτη

“Δεν είναι καλά. Την πολεμούν στο σχολείο”: Ξεσπά η μαμά της 15χρονης που έπεσε θύμα βιασμού από συμμαθητή της

Η ιστορία του Γιώργου από το Παιδικό Χωριό SOS: Αρίστευσε στις Πανελλήνιες με πείσμα και πολύ διάβασμα κόντρα στις δυσκολίες