ΕΟΔΥ: Το άνοιγμα των σχολείων έφερε αύξηση στα κρούσματα σε μαθητές – Οι μάσκες θα επανέλθουν στις τάξεις;

Αύξηση 7% στα κρούσματα κορωνοϊού την τελευταία εβδομάδα στις ηλικίες 6-12 και 13-18 ετών προκύπτει από τα νεότερα στοιχεία του ΕΟΔΥ, λόγω της έναρξης της σχολικής χρονιάς και της αύξησης του αριθμού επαφών μεταξύ των παιδιών και των εφήβων.

 Άνοδος κρουσμάτων 7% σε παιδιά και εφήβους μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Όπως δήλωσαν στο Ιnfokids.gr πηγές που πρόσκεινται στο Υπουργείο Υγείας η αύξηση είναι αναμενόμενη λόγω της έναρξης της σχολικής χρονιάς, και της αύξησης του αριθμού επαφών μεταξύ των παιδιών και των εφήβων.

Οι μάσκες θα επανέλθουν στις τάξεις;

Η επιστροφή στα θρανία  με ένα χαλαρό υγειονομικό πρωτόκολλο σε σχέση με τα όσα ίσχυαν τα τελευταία 2 χρόνια ελέω πανδημίας προκαλεί σκεπτικισμό τόσο σε γονείς όσο και εκπαιδευτικούς που ανησυχούν μήπως αυτή η χαλαρότητα οδηγήσει σε νέο κύμα πανδημίας από φθινόπωρο ενώ δεν είναι πολλοί όσοι κάνουν λόγο για ανάγκη επιστροφής της υποχρεωτικότητας της μάσκας στις τάξεις.

Μιλώντας στο Ιnfokids.gr πηγές του Υπουργείου Υγείας τονίζουν ότι μέχρι στιγμής δεν κρίνεται ανησυχητική η αύξηση των κρουσμάτων. Ουσιαστικά η επιστημονική κοινότητα προκρίνει τη  διατήρηση της ισορροπίας της σχολικής αίθουσας με την κοινωνία. Με απλά λόγια η τάξη είναι μια αντανάκλαση της κοινωνίας. Όταν τα μέτρα είναι έξω χαλαρά γιατί δεν υπάρχει κίνδυνος και η πανδημία είναι σε ύφεση, το ίδιο πρέπει να ισχύει και μέσα.

Προς το παρόν δεν συζητάται το ενδεχόμενο υποχρεωτικά της μάσκας στις τάξεις αλλά τα πάντα εξαρτώνται από την πορεία της πανδημίας. Αν αρχίσουν να αυξάνονται επικίνδυνα τα κρούσματα τότε δεν αποκλείεται να οδηγηθούμε σε ισχυρή σύσταση για χρήση της μάσκας

Όπως διευκρινίζει και ο ΕΟΔΥ για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού συστήνεται η τήρηση των προληπτικών μέτρων στα παιδιά, τους εφήβους, και τους ενήλικες όπως, η έγκαιρη απομόνωση, η πραγματοποίηση διαγνωστικών εξετάσεων και η έγκαιρη διάγνωση, η αποφυγή επαφής με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, καθώς και η ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας για όσους παρουσιάζουν συμπτώματα.

Παγώνη για άνοιγμα σχολείων: «Θα είναι κοροϊδία να πάνε με μάσκες οι μαθητές»

Οι δάσκαλοι ανησυχούν για διασπορά στα σχολεία και απαιτούν δωρεάν self test

Mε ανακοίνωση που εξέδωσε  ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Βύρωνα – Καισαριανής- Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη» κρούει το καμπανάκι του κινδύνου για τα μέτρα στα σχολεία και όπως τονίζουν απαιτούν δωρεάν επαναλαμβανόμενα self test με ευθύνη του ΕΟΔΥ τόσο για μαθητές όσο και για εκπαιδευτικούς.

OΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΞΕΣΠΟΥΝ: ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών είναι η ακόλουθη:

Πριν λίγες ημέρες, με κοινή δήλωση των Υπουργών Υγείας και Παιδείας ανακοινώθηκαν τα περιβόητα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα σχολεία, δηλαδή το απόλυτο τίποτα!

Προειδοποιούμε για ακόμα μία φορά ότι η κυβέρνηση αφήνει εκτεθειμένους εκπαιδευτικούς και μαθητές, όπως και τις οικογένειές τους.

Ιδιαίτερα για τους εκπαιδευτικούς και μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι για μία ακόμα φορά δεν υπάρχει καμία ειδική μέριμνα βάζοντας την ίδια τους τη ζωή σε κίνδυνο.

Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την κάλυψη των κενών που θα δημιουργηθούν στα σχολεία από εκπαιδευτικούς που θα νοσήσουν. Μετά την πενθήμερη καραντίνα για όσους νοσήσουν, προβλέπεται επιστροφή στο σχολείο ακόμα και αν κάποιος/α είναι θετικός/η(!).

Τεράστιο ζήτημα υπάρχει με την άδεια των αναπληρωτών. Όσοι μετά την πέμπτη ημέρα συνεχίζουν να έχουν συμπτώματα, θα χρεώνονται την άδεια.

Κανένα επιπλέον μέτρο δεν έχει παρθεί για την καθαριότητα στα σχολεία, παρά τις αυξημένες ανάγκες (5.000 επιπλέον τμήματα ολοήμερου). Δεν υπάρχει πρόβλεψη για δωρεάν παροχή όλων των απαραίτητων Μέσων Ατομικής Προστασίας.

Καταργείται η υποχρέωση για self-test στους μαθητές, ώστε, είτε να μη γίνεται καθόλου, είτε να γίνεται με ευθύνη και έξοδα των γονιών, όταν εμφανιστούν συμπτώματα. Για μια ακόμα φορά, οι γονείς θα βάλουν το χέρι στην τσέπη σε περίπτωση υποψίας κρούσματος.

Και ενώ όλα τα μέτρα για την πανδημία έχουν πάει περίπατο…οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί οφείλουν να κάνουν με δικά τους έξοδα ένα rapid – test την εβδομάδα. Στην αρχή του Σεπτέμβρη, το ίδιο ζητήθηκε και από τους αναπληρωτές συναδέλφους της Α΄ φάσης (που δε διαθέτουν πιστοποιητικό
εμβολιασμού ή νόσησης)! Πρόκειται για ένα μέτρο χωρίς καμία επιδημιολογική λογική, που έχει καθαρά τιμωρητικό χαρακτήρα.

Αντί η κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την παρακολούθηση της πανδημίας στο επίπεδο της σχολικής μονάδας, επικαλείται ξανά την περιβόητη ατομική ευθύνη.

– Απαιτούμε δωρεάν, επαναλαμβανόμενα test, με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Επίσης, δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης για rapid test στις δημόσιες δομές υγείας για όλους.

Διαβάστε επίσης:

“Δεν είναι καλά. Την πολεμούν στο σχολείο”: Ξεσπά η μαμά της 15χρονης που έπεσε θύμα βιασμού από συμμαθητή της

Η εντυπωσιακή παιδική χαρά στην καρδιά της Αττικής που έκλεψε την καρδιά των παιδιών!

Η Fisher-Price® αγκαλιάζει την εγκυμοσύνη και τη μητρότητα στηρίζοντας την ΑΜΚΕ Φαιναρέτη